ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΑΠΟΨΗ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΑΠΟΨΗ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ

Σελίδες

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

«Πικρή» η επίσκεψη Γερουλάνου στο Ηράκλειο Κρήτης

Πολλή ένταση, αντί για διαβούλευση ήταν η πρώτη «γεύση» που άφησε η επίσκεψη του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλου Γερουλάνου, στο Ηράκλειο, χθες.

Παρά το γεγονός πως ο υπουργός ήρθε για να προαναγγείλει μια φάση ουσιαστικής διαβούλευσης με την Τοπική Αυτοδιοίκηση για ανάπτυξη σε όλα τα επίπεδα, βρήκε κυριολεκτικά μπροστά του τους δημάρχους του νομού, οι οποίοι τον εγκάλεσαν για έλλειψη συντονισμού, σχεδιασμού και κονδυλίων.

Πριν αρχίσει η επίσημη συνάντηση στο ξενοδοχείο «Μέγαρον» και προτού καν μπει στην αίθουσα ο υπουργός, οι δήμαρχοι τον περίμεναν στην πόρτα, για να εκφράσουν εντονότατες αντιδράσεις.

«Αν δε βρεθεί λύση άμεσα, εμείς φεύγουμε» ήταν η επωδός της συνάντησης στην είσοδο του Μεγάρου, από πλευράς δημάρχων, ειδικότερα των τουριστικών δήμων. Χαρακτηριστικό της έντασης ήταν πως οι δήμαρχοι επέλεξαν να καθίσουν στις τελευταίες θέσεις της αίθουσας, προεξοφλώντας ουσιαστικά μια γενικευμένη έλλειψη συνεργασίας.

«Αν ο υπουργός ήθελε συνεργασία και σύμπνοια, θα έπρεπε να μας έχει καλέσει να συζητήσουμε από το πρωί κι όχι να τον περιμένουμε στην πόρτα» σχολίαζαν οι δήμαρχοι, μετά την έναρξη της συνεδρίασης.

Παρʼ όλα αυτά, ο κ. Γερουλάνος θέλησε να υποβαθμίσει εντελώς το γεγονός, ενώ φρόντισε να αναφέρει στην εισήγησή του πως οι αντιδράσεις των δημάρχων δεν είναι βάσιμες.

«Κάποιοι δήμαρχοι με συνάντησαν στην πόρτα και μου είπαν πως έρχομαι νʼ ανακοινώσω δεδομένα πράγματα» ανέφερε ο κ. Γερουλάνος και διευκρίνισε:

«Προσωπικά δεν ήρθα να ανακοινώσω τίποτε δεδομένο. Ήρθα να τονίσω πως επιτέλους εσείς είστε αυτοί που θα αποφασίσετε το ποια Κρήτη θέλετε και το ποια ανάπτυξη θέλετε. Από την πλευρά μας, προτείνουμε μια σωστή συνεργασία κι έναν συντονισμό για την ανάπτυξη».

Ο κ. Γερουλάνος υποστήριξε, επίσης, πως υπάρχουν πολλές δυνατότητες ανάπτυξης, διευκρινίζοντας όμως πως οι δήμαρχοι και γενικά η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι εκείνη που θα αποφασίσει για την ιεράρχηση των αναγκών.
Πηγή: www.zougla.gr