ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΑΠΟΨΗ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΑΠΟΨΗ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ

Σελίδες

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Αχαΐα: Φτηνότερο και από το νερό το λάδι

«Δεν αντέχουμε άλλο. Το λάδι είναι φτηνότερο και από το νερό» λένε με απόγνωση οι παραγωγοί στην Αχαΐα. «Οι μεσάζοντες και τα καρτέλ μας καταστρέφουν και παίρνουν την σοδιά μας με εκβιαστικό τρόπο. Η τιμή είναι μολις  λίγα λεπτά πάνω από το ένα  ευρώ για τον παραγωγό, ενώ στην κατανάλωση ξεπερνά και τα τέσσερα  ευρώ το λίτρο».
Οι αγρότες της Αχαΐας είναι σε δύσκολη θέση, για έναν ακόμα λογο.
Δεν έχουν πάρει ολόκληρες τις αποζημιώσεις από τις φωτιές των περασμένων ετών, που σε κάποιες περιπτώσεις κατεστρεψαν ακόμα και το σύνολο της καλλιέργειας.
«Η ελιά θέλει πολλά χρόνια, για να προσφέρει και πάλι καρπό. Μέχρι τότε πως θα ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας», ρωτουν γεμάτοι αγωνία.
Βάλλουν κατά της Κυβέρνησης και της κοινής αγροτικής πολιτικής, θεωρώντας πως οι Βρυξέλες θέλουν να αφανίσουν τον Έλληνα αγρότη και να δώσουν την διαχείριση και την εμπορία του λαδιού στα ξένα μονοπώλια.
Για τον λογο αυτό προχώρησαν  και σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ζητώντας να βρεθεί λύση ώστε να απαλλαγουν από  την άσχημη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει..
Οι κινητοποιήσεις των αγροτών θα κορυφωθούν την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου, όπου η ΠΑΣΥ θα συμμετέχει στην απεργία και τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 11 το πρωί στην πλατεία Γεωργίου…
 Πηγή: www.thebest.gr