ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΑΠΟΨΗ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΑΠΟΨΗ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ

Σελίδες

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

"Επιδημία" εξώσεων στην Ελλάδα της Τρόικας, των περικοπών και της ανεργίας

Βροχή πέφτουν οι εξώσεις, στην Ελλάδα καθώς μέσα σε 40 μόλις ημέρες από την αρχή του έτους είχαν κινηθεί, σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους, οι διαδικασίες για 4.000 εξώσεις όταν όλο το 2010 οι αιτήσεις ήταν 8.500.
Στις περισσότερες των περιπτώσεων οι οφειλές μαζεύονται και  φτάνουν ακόμη και τα 3.500 ευρώ, με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες  να αποφασίζουν να διώξουν τον ενοικιαστή.

Στην πρώτη γραμμή αιτηματων για εξώσεις βρίσκονται οι περιοχές που κατοικούν αλλοδαποί. Ωστόσο, σύμφωνα με το Έθνος, το τελευταίο διάστημα στη λίστα των κακοπληρωτών μπαίνουν όλο και περισσότεροι Έλληνες. Υπάλληλλοι των δικαστηρίων και δικηγόροι αναφέρουν πως βλέπουν πολλές περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν χάσει τη δουλειά τους και από τη μία ημέρα στην άλλη βρίσκονται στο δρόμο.

Δικηγόροι δηλώνουν επίσης ότι οι ιδιοκτήτες που ζητούν τις υπηρεσίες τους για να εισπράξουν τα ενοίκια έχουν αυξηθεί κατά 50%. Παράλληλα αυξάνονται και οι εξωδικαστικοί συμβιβασμοί καθώς το δικαστήριο είναι χρονοβόρο και ο ιδιοκτήτης συχνά προτιμά το “κάλλιο πέντε και στο χέρι”.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δεν είναι μόνο τα υψηλα ενοίκια που αποτελούν πλέον πρόβλημα. Πολλοί ενοικιαστές αδυνατούν να πληρώσουν ακόμη και το ποσό των 300 και των 400 ευρώ, τη στιγμή που οι μισθοί και οι συντάξεις συρρικνώνονται και η ανεργία καλπάζει.
Πηγή: www.thebest.gr