ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΑΠΟΨΗ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΑΠΟΨΗ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ

Σελίδες

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Η φρίκη λύγισε Ευρωπαίους

Εντονες αντιδράσεις και εκτός Ελλάδας προκάλεσε η σειρά των αποκαλυπτικών ρεπορτάζ της «Ε» για την αποθήκη παιδικών ψυχών του ΚΕΠΕΠ Λεχαινών Ηλείας και τις φωτογραφίες της φρίκης με τα δεμένα παιδάκια πάνω στα κρεβάτια τους. Μια πολυμελής ομάδα Ευρωπαίων πολιτών με mails που έστειλαν χθες στην «Ε» ανέφεραν ότι το ζήτημα της κακοποίησης των παιδιών στο συγκεκριμένο ίδρυμα αλλά και την ανάλγητη συμπεριφορά της πολιτείας προτίθενται να καταγγείλουν γραπτώς με αναφορά τους στην Ευρωπαϊκή Ενωση, στο Συμβούλιο της Ευρώπης, στη UNICEF, στην UNESCO και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο...
«Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι απαράδεκτο, απάνθρωπο και καταδικαστέο. Είμαστε πεπεισμένοι ότι, παρ' όλο που ο κ. Λοβέρδος έχει δεσμευθεί στη ΝΕΤ ότι θα στείλει 5 άτομα προκειμένου να ενισχύσει το προσωπικό του ιδρύματος, αυτό δεν είναι η λύση του προβλήματος, ειδικά μάλιστα αν οι απεσταλμένοι στο ίδρυμα εξυπηρετούν πελατειακές σχέσεις κομμάτων. Τα παιδάκια αυτά αυτή τη στιγμή εξακολουθούν να είναι σκλαβωμένα, δεμένα, κακοποιημένα στο ανήλιαγο εκείνο ίδρυμα και περιμένουν στο κρεβάτι το θάνατό τους», αναφέρουν στην επιστολή τους οι Ευρωπαίοι πολίτες.
Επίσης, μέσω της «Ε», καλούν τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη, πρέσβειρα Καλής Θελήσεως, να επιληφθεί η ίδια του θέματος προκειμένου αυτά τα παιδιά να απελευθερωθούν από κει μέσα αμέσως και να ζήσουν ανθρώπινα.
Πηγή: www.enet.gr