ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΑΠΟΨΗ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΑΠΟΨΗ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ

Σελίδες

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

ΣΥΝ: Έρχονται μαζικές απολύσεις στις Τράπεζες

Ο ΣΥΝ με ανακοίνωσή του κατηγορεί την κυβέρνηση ότι επιδιώκει τη δημιουργία ενός ιδιωτικού τραπεζικού κολοσσού, με στόχο την εξυπηρέτηση των αναγκών του χρηματοπιστωτικού τομέα και των μεγάλων επιχειρήσεων.
Η συγκέντρωση του τραπεζικού κεφαλαίου στη χώρα μας δεν επαρκεί για να αντιμετωπίσει ούτε την πιστωτική ασφυξία ούτε τις βασικές αιτίες της οικονομικής κρίσης, επισημαίνει ο ΣΥΝ, τονίζοντας παράλληλα ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη δημιουργία ενός ισχυρού δημόσιου τραπεζικού πυλώνα ως απαραίτητο εργαλείο άσκησης αναπτυξιακής πολιτικής βρίσκεται στον αντίποδα της προωθούμενης πρότασης για συγχώνευση Εθνικής και Alpha Bank.
Χαρακτηριστικό, όπως αναφέρει επίσης, της κατεύθυνσης της λύσης που επιλέγεται είναι ότι στα συναφή κείμενα δεν υπάρχει ούτε μια αναφορά στους εργαζόμενους στις τράπεζες.
«Είναι σαφές το πογκρόμ απολύσεων που ετοιμάζεται να ακολουθήσει, όπως εξάλλου έγινε παντού όπου πραγματοποιήθηκαν μεγάλες συγχωνεύσεις. Γι' αυτό, το επικαιροποιημένο μνημόνιο, που θα δημοσιευθεί σε λίγες ημέρες, έχει σαφή αναφορά σε συμφωνία τρόικας - κυβέρνησης για μείωση του εργατικού κόστους στις τράπεζες», καταλήγει.
Πηγή: www.thebest.gr