ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΑΠΟΨΗ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΑΠΟΨΗ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ

Σελίδες

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Επερώτηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για τις αυξήσεις στη Δ.Ε.Η.

Επίκαιρη ερώτηση, με αφορμή την επικείμενη αύξηση στα τιμολόγια της Δ.Ε.Η. από τον Ιανουάριο του 2011, κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Δημήτρης Παπαδημούλης.

Όπως επισημαίνει ο κ. Παπαδημούλης, «τα νέα τιμολόγια της Δ.Ε.Η. θα επιβαρύνουν από 2% έως 14% παραπάνω τους λογαριασμούς ρεύματος 5 εκατ. νοικοκυριών και ιδιαίτερα τα ασθενέστερα, καθώς για τις μεγάλες καταναλώσεις προβλέπονται μειώσεις. Στη συγκεκριμένη κατηγορία περιλαμβάνονται εκατοντάδες χιλιάδες φτωχά νοικοκυριά, για τα οποία επιβαρυντικά θα λειτουργήσει και η αναπροσαρμογή του Φ.Π.Α. για το ηλεκτρικό ρεύμα από το 11% στο 13%».

Παράλληλα, υποστηρίζει ότι οι αυξήσεις αυτές δεν αποκλείουν και νέα αναπροσαρμογή προς τα πάνω σε πρόσθετα τέλη, όπως αυτά των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας ή των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας, του τέλους Ε.Ρ.Τ. κ.ά..

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ρωτά τους υπουργούς Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη, και Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Οικονομίας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, «για ποιο λόγο η κυβέρνηση επιλέγει να πλήξει τα φτωχά και μεσαία νοικοκυριά και μάλιστα σε περίοδο σημαντικότατης μείωσης των εισοδημάτων και αύξησης της ανεργίας, αλλά και βάσει ποιας λογικής τα φτωχά νοικοκυριά καλούνται να χρηματοδοτήσουν την ανάπτυξη Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας από τη Δ.Ε.Η. και τους ιδιώτες επιχειρηματίες».
Πηγή: www.zougla.gr