ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΑΠΟΨΗ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΑΠΟΨΗ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ

Σελίδες

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΛΑΟ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ

Το 2011 μπορεί να γίνει χρονιά γόνιμη για το λαό. Τις θετικές εξελίξεις γι’ αυτόν μπορεί να πυροδοτήσει ο ορμητικός λαϊκός απεγκλωβισμός από τα ιδεολογήματα των κομμάτων που υπερασπίζονται το ξεπερασμένο εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστημα. Όσο πιο γρήγορα η λαϊκή αγανάκτηση, που φουντώνει κατά των βάρβαρων μέτρων κυβέρνησης - τρόικας – πλουτοκρατίας, μετεξελιχθεί σε συνειδητή συμμετοχή στο ....
οργανωμένο ταξικό εργατικό κίνημα, τόσο πιο γρήγορα οι αγώνες θα αποκτήσουν αποτελεσματικότητα και προοπτική. Θα διαμορφωθεί το ελπιδοφόρο λαϊκό μέτωπο της αντεπίθεσης και ανατροπής. Για να εμποδιστούν τα χειρότερα που φέρνουν κυβέρνηση - ΕΕ - ΔΝΤ, για να προστατευθούν οι άνεργοι, οι φτωχές λαϊκές οικογένειες, για να αλλάξει ριζικά ο συσχετισμός των δυνάμεων σε βάρος των κομμάτων της πλουτοκρατίας και της ΕΕ, υπέρ της λαϊκής συμμαχίας και εξουσίας που προτείνει το ΚΚΕ στο λαό.

Το 2011 συμπληρώνονται 30 χρόνια καπιταλιστικής ανάπτυξης με την χώρα ενταγμένη στην ΕΟΚ-ΕΕ. Ο λαός έχει πια συσσωρευμένη εμπειρία, μπορεί και πρέπει να απορρίψει αποφασιστικά τα εκβιαστικά, τρομοκρατικά διλήμματα και τις απειλές, που διαρκώς θα εκτοξεύουν η κυβέρνηση και οι μηχανισμοί της εξουσίας. Να μην υποκύψει στον κρατικό – εργοδοτικό αυταρχισμό. Να μην ξεγελαστεί από τους νέους μύθους και τις οπορτουνιστικές αυταπάτες που κρύβουν την αλήθεια για τις αιτίες της καπιταλιστικής κρίσης και το που βρίσκεται η διέξοδος για το λαό. Να μην πέσει στις παγίδες και στις προβοκάτσιες που στήνουν οι μηχανισμοί του συστήματος για να εκτονώσουν – χειραγωγήσουν τις λαϊκές αντιδράσεις και τις θετικές διεργασίες που συντελούνται στις συνειδήσεις.

Η εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα μπορούν να ελπίζουν μόνο και αξίζει να αγωνιστούν με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα για μια νέα οργάνωση της κοινωνίας, όπου θα είναι εξασφαλισμένη για όλους η σταθερή εργασία, με ελεύθερο χρόνο και με σύγχρονες δωρεάν παροχές στην Υγεία, στην Παιδεία, στην κατοικία, στις διακοπές. Ο σοσιαλισμός είναι ρεαλιστικός, επίκαιρος αλλά και αναγκαίος όσο ποτέ άλλοτε. Ο πρωταγωνιστικός ρόλος της εργατικής τάξης στην εξουσία και την οργάνωση της παραγωγής, αποτελούν βασική προϋπόθεση για να αναπτύξει η χώρα τις παραγωγικές της δυνατότητες, με στόχο τη λαϊκή ευημερία. Η εργατική τάξη, οι αυτοαπασχολούμενοι της πόλης και της υπαίθρου έχουν τη δύναμη να την πραγματοποιήσουν με τη συμμαχία και την εξουσία τους, μετατρέποντας σε λαϊκή - κοινωνική ιδιοκτησία τις μονοπωλιακές επιχειρήσεις. Αποδεσμεύοντας τη χώρα από το ιμπεριαλιστικό πλαίσιο.
Πηγή:  ksipnistere.blogspot.com