ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΑΠΟΨΗ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΑΠΟΨΗ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ

Σελίδες

Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Ζουγανέλης: «Ένα πορνίδιο πουλάει περισσότερο από τον Σεφέρη»

Ο Γιάννης Ζουγανέλης ήταν πάντοτε άνθρωπος με τεράστια δόση χιούμορ, άμεσος και ειλικρινής. Αυτή την φορά, όμως, εκτός από όλα αυτά, εκφράζει και την ανησυχία του για το αύριο της χώρας μας, καθώς η κρίση δεν είναι πλέον μόνον οικονομική, αλλά γενικότερη.
«Η κρίση δεν είναι καλώς που ήλθε, να σας πω γιατί. Διότι πιστεύω ότι η κρίση είναι απόρροια της κρίσης των αξιών. Όταν ένα προϊόν είναι ευτελέστατο και πουλάει ή αγοράζεται πιο ακριβά από ένα αξιοπρεπές, π.χ. πουλάει μία τσόντα μιας κοπελίτσας περισσότερο απ’ ό, τι πουλάει ο Ελύτης, αυτό σημαίνει κρίση αξιών που έφερε και την κρίση την οικονομική.
Για έναν άνθρωπο που το βαλάντιό του, δεν του επιτρέπει να ζει με τον τρόπο που ζούσε μέχρι τώρα, γι’αυτόν καλώς ήλθε η κρίση, γιατί αλλιώς δεν θα το καταλάβαινε ποτέ».
O Γιάννης Ζουγανέλης απαντά εάν κατά την γνώμη του οι νέοι σήμερα, ιδίως όσοι εκτίθενται, υπερεκτιμούν τις δυνατότητές τους. «Δεν πιστεύω σε αυτό, όπως δεν πιστεύω στην ματαιοδοξία ούτε καν στην δημοτικότητα, αλλά πιστεύω στην δημοφιλία, στην αγάπη του κόσμου.
Στην Ελλάδα πουλάει περισσότερο η πνευματική πορνεία από το πνεύμα. Από την στιγμή που ο Σεφέρης αποτιμάται πιο φθηνά από ένα πορνίδιο, που θέλει να το παίξει σταρ ή οτιδήποτε άλλο, σαφέστατα έχουμε ευθύνη για το τι επιλέγουμε. Δεν με αγγίζει η έννοια του επίτηδες, δεν με ενδιαφέρει η δημοσιότητα, η δημοφιλία είναι αυτό που με απασχολεί».
Μέσα στην γενικότερη φιλοσοφία του για την ζωή, εντάσσεται και η άρνησή του να παρουσιάσει talent show, το οποίο τελικά δεν κατονόμασε: «Μου έγινε πρόταση, όχι μόνον να συμμετέχω, αλλά και να παρουσιάσω. Όχι! Είμαι έξω από αυτές τις λογικές και δεν τις μπορώ». Θα χαρώ να γίνω παππούς, συμπληρώνει ο πατέρας της Ελεονώρας Ζουγανέλη για την οποία αν μη τι άλλο νιώθει περήφανος.
«Είναι ένα εξαιρετικό πλάσμα, με ακέραιο χαρακτήρα και πολύ καλή καλλιτέχνις». Φέτος, ο Γιάννης Ζουγανέλης εμφανίζεται στο θέατρο Χώρα, στην Πλατεία Κολιάτσου, με ένα έργο που έχει γράψει η Δήμητρα Παπαδοπούλου με τίτλο «η σεξουαλική ζωή του κυρίου και της κυρίας Νικολαϊδη».
Πηγή: www.thebest.gr