ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΑΠΟΨΗ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΑΠΟΨΗ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ

Σελίδες

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Τα κόμματα της Αριστεράς για την τιμή των καυσίμων

Πυρά εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσαν τα κόμματα της Αριστεράς, με αφορμή την εκτίναξη της τιμής των καυσίμων.

«Αυτοί που ληστεύουν όλο και πιο προκλητικά και ξεδιάντροπα το λαό στα καύσιμα είναι η κυβέρνηση και τα μονοπώλια που ελέγχουν την εισαγωγή και τη διύλιση του πετρελαίου με τους υπέρογκους φόρους και τα τεράστια υπερκέρδη», τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ σχετικά με τις τιμές των καυσίμων.

Το ΚΚΕ πρότεινε την δραστική μείωση της φορολογίας και πάλη για πολιτικές εξελίξεις που θα καταστήσουν πιθανή την δημιουργία ενιαίου αποκλειστικά δημόσιου φορέα, ο οποίος θα εξυπηρετεί την «ανάγκη του λαού για φθηνά καύσιμα».

Ο ΣΥΝ επισημαίνει ότι η χώρα μας έχει σήμερα «την ακριβότερη τιμή στα καύσιμα στην ΕΕ, με τις τιμές να τραβούν όπως παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες την ανιούσα».

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του το κόμμα: «Το πρόβλημα αποκτά δραματικές διαστάσεις, τόσο για τους καταναλωτές των φτωχότερων κοινωνικών ομάδων όσο και για την οικονομία.

Ο ΣΥΝ πρότεινε τη λήψη μέτρων που θα αφορούν την επανάκτηση ουσιαστικού (μετοχικού και μάνατζμεντ) ελέγχου των ΕΛΠΕ, την αντιμετώπιση της εναρμονισμένης τακτικής τόσο στη διύλιση όσο και την εμπορία, την ουσιαστική δραστηριοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών στα φαινόμενα λαθρεμπορίας και νοθείας και την ουσιαστική μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης.
Πηγή: www.zougla.gr