ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΑΠΟΨΗ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΑΠΟΨΗ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ

Σελίδες

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Και η Ηλεία στο σχέδιο συγχώνευσης νοσοκομείων

Η αντίστροφη μέτρηση για την τύχη των τριών νοσοκομείων της Ηλείας φαίνεται πως έχει αρχίσει, μετά τη συγκρότηση ομάδας εργασίας στο υπουργείο Υγείας με αντικείμενο τις συγχωνεύσεις νοσοκομειακών ιδρυμάτων της χώρας.
Είναι η πρώτη φορά που συγκροτείται μια τέτοια ομάδα στο υπουργείο Υγείας, εξέλιξη που φανερώνει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης «να βάλει το δάχτυλο επί τον τύπον των ήλων». Μάλιστα, η σχετική εισήγηση στην οποία θα περιλαμβάνονται τα υπό συγχώνευση νοσοκομεία θα είναι έτοιμη μέσα σε χρονικό διάστημα τριών μηνών.

Σε πρώτη φάση θα υπάρξει συγχώνευση διοικήσεων και υπηρεσιών σε νοσοκομεία που η απόσταση μεταξύ τους είναι κοντινή. Οι υπηρεσίες που εξετάζονται για συγχώνευση είναι οι οικονομικές διευθύνσεις, τα πλυντήρια και τα μαγειρεία. Επίσης, ορισμένα νοσοκομεία θα συνεργάζονται σε επίπεδο χειρουργείων ή εργαστηρίων.

Οι πρώτες πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας αναφέρουν ότι θεωρείται βέβαιη η συγχώνευση των τεσσάρων νοσοκομείων του νομού Λασιθίου (με πληθυσμό περίπου στο ένα τρίτο του πληθυσμού της Ηλείας) σε δύο. Επίσης, θα συγχωνευθούν τα νοσοκομεία Βέροιας και Νάουσας με το σκεπτικό ότι η απόσταση μεταξύ τους είναι μόλις 20 χιλιόμετρα.

Με βάση τη λογική αυτή, αναμενόμενη θα πρέπει να θεωρείται και η συγχώνευση των νοσοκομείων Πύργου και Αμαλιάδας (απόσταση 18 χιλιόμετρα που θα συντομεύσει ακόμη περισσότερο με την Ολυμπία οδό). Αντίστοιχα, η τύχη του νοσοκομείου Κρεστένων θα πρέπει να ακολουθήσει την ίδια λογική αν ισχύσει το παραπάνω κριτήριο της απόστασης.
Πηγή: iliatora.gr