ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΑΠΟΨΗ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΑΠΟΨΗ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ

Σελίδες

Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

«Φοβόμαστε να πάμε στα χωριά μας»

«Τι θα κάνεις τα Χριστούγεννα; Θα πάς στην περιφέρεια σού; Στο χωριό;»
«Μπα, δύσκολο το βλέπω».
«Πως και έτσι;»
«Ε, κάτι η κρίση, κάτι το γενικότερο κλίμα που επικρατεί… θα κάτσω εδώ μωρέ να έχω και το κεφάλι μου ήσυχο.»


Κάπως έτσι θα μπορούσε να είναι ο διάλογος μεταξύ δύο εκπροσώπων μας στο κοινοβούλιο λίγες μόλις μέρες πριν από το κλείσιμο της Βουλής, για τις καθιερωμένες βουλευτικές διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Λίγο το επεισόδιο με τον κ. Χατζηδάκη, λίγο το πολυνομοσχέδιο που πέρασε από την βουλή και που επί της ουσίας αλλάζει το τοπίο των εργασιακών σχέσεων, λίγο η ψήφιση του χθεσινού προϋπολογισμού, έχουν «βαρύνει» πολύ το κλίμα γύρω από τους κοινοβουλευτικούς μας εκπροσώπους.
Έτσι, «εγκλωβισμένοι» στην Αθήνα φαίνεται πως θα είναι αρκετοί κυβερνητικοί, και όχι μόνο, βουλευτές αλλά και υπουργοί που προέρχονται από την περιφέρεια και που πραγματικά δεν τολμούν ούτε να σκεφτούν τις χριστουγεννιάτικες διακοπές, σύμφωνα με όσα δήλωσε βουλευτής στο Newsday.gr.
Η άσχημη οικονομική κατάσταση της χώρας, είναι αποτρεπτική ακόμη και για αυτούς που ίσως να ήθελαν να επισκεφτούν κάποια χώρα του εξωτερικού, αφού μια τέτοια κίνηση θα έκανε τα πράγματα χειρότερα απ΄ ότι ήδη είναι.
Βέβαια όπως σε όλα τα πράγματα στη ζωή, έτσι και στην πολιτική, υπάρχουν και οι τυχεροί. Ένας από αυτούς είναι ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος θα περάσει τις γιορτές επισκεπτόμενος μαζί με τα δυο παιδιά του την πατρίδα της συζύγου του Ζακολίν Βίνκε την Ολλανδία. Εκεί θα παραμείνει για τρεις μέρες έχοντας την ευκαιρία να ξεφύγει από το «τσουνάμι» προβλημάτων που καλείται να επιλύσει στο προσεχές χρονικό διάστημα.

Πάντως η κατάσταση που βιώνει ο ελληνικός λαός, εξαιτίας της χρόνιας απληστίας και ασυνειδησίας κάποιων που ροκάνισαν τον πλούτο αυτής της χώρας, νομίζοντας πως ανήκει μόνον σ' αυτούς και άφησαν όλους εμάς στο έλεος του Θεού, φαίνεται πως ευαισθητοποίησε κάποιους, τουλάχιστον να κρατάνε τα προσχήματα για να μην προκαλούν την λαϊκή μήνη.
Πηγή: okitkort.blogspot.com