ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΑΠΟΨΗ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΑΠΟΨΗ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ

Σελίδες

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Κλοπές με σενάριο για... ατζαμήδες

Ένας κλέφτης που τον «πάτησε» φορτηγό, ένας που τον τσάκωσε ο φύλακας, κάτι άλλοι που έκαναν «τσαμπουκάδες» στην εθνική και μερικοί που απλά δεν αυτοσχεδίασαν και τόσο και κατάφεραν να φύγουν αλώβητοι. Αυτή είναι η εικόνα των πρωταγωνιστών στις πιο πρόσφατες διαρρήξεις στην Ηλεία.
Για κάποιους ισχύει το «μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη…» και για κάποιους άλλους, απλά ήταν ανάδρομος ο Ερμής. Στο 2ο χλμ Ανδραβίδας – Τραγανού, ένας 30χρονος «μπούκαρε» σε εργοστάσιο τουρσοποιίας. Για αυτό και του βγήκε ξινή η διάρρηξη προφανώς…
Χρησιμοποιώντας ένα κλαρκ, έσπασε την πόρτα των γραφείων και μπήκε στο γραφείο του ενός εκ των ιδιοκτητών. Πήρε δύο βιβλιάρια καταθέσεων, 70 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο και την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια. Αλλά μάλλον δεν πολύ-πρόσεξε στο δρόμο και λίγο πιο κάτω στο Τραγανό, τον «πάτησε» φορτηγό! Ο 30χρονος τραυματίστηκε ελαφρά και αποκαλύφθηκε τι είχε κάνει νωρίτερα, όταν οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο βρήκαν τα κλοπιμαία πλην του κινητού τηλεφώνου. Ο δράστης μεταφέρθηκε για νοσηλεία στο Γ.Ν. Πύργου, αλλά δεν κρατείται κατόπιν εντολής της Αντιεισαγγελέως Αμαλιάδας.

Στην εθνική οδό Πατρών – Πύργου, στο ύψος της Μανωλάδας, δύο παλικάρια έκαναν το λάθος να μην σταματήσουν σε σήμα των ανδρών της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκλήματος της Α.Δ. Ηλείας. Όχι τίποτα άλλο, αλλά είχαν «λερωμένη» τη φωλιά τους… Καταδιώχθηκαν από τους αστυνομικούς, κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς στην εθνική και τελικά ακινητοποιήθηκε το όχημα και συνελήφθησαν. Οι αστυνομικοί «έβγαλαν λαγό», αφού οι δύο ήταν δράστες κλοπής που είχαν διαπράξει νωρίτερα στη Δάφνη Αμαλιάδας, σε σπίτι 69χρονης. Της είχαν πάρει, την ώρα που απουσίαζε, 1100 ευρώ από την κρεβατοκάμαρα και από αυτά μόλις 340 ευρώ είχαν μείνει στις τσέπες του ενός από τους δύο δράστες.

Στο Πελόπιο, ένας Βούλγαρος, θέλησε να διαρρήξει μια καφετέρια. Το πρώτο βράδυ προσπάθησε, αλλά τα έκανε μαντάρα. Δεν έβαλε μυαλό, αλλά δεν κατέστρωσε και ένα σχέδιο της προκοπής, δεν είχε και ένα τσιλιαδόρο. Πήγε και το επόμενο βράδυ και την πάτησε. Επιχείρησε να μπει από το παράθυρο της τουαλέτας, αφού πρώτα έκοψε το ρεύμα από το ρολόι της ΔΕΗ. Όμως τον αντιλήφθηκε ο φύλακας και όταν αργότερα συνελήφθη από τους αστυνομικούς του Α.Τ. Πελοπίου, αναγνωρίστηκε.

Σε πιο απλές περιπτώσεις στον Πύργο άγνωστοι διέρρηξαν σπίτι και πήραν μια τηλεόραση, ένα στερεοφωνικό, μια καφετιέρα, δύο πολυμίξερ, μια τοστιέρα, ένα σετ σερβίτσια και διάφορα χρυσαφικά. Σε άλλη περίπτωση στον Πύργο οι διαρρήκτες, μπήκαν, βγήκαν αλλά εκτός από τις ζημιές στην πόρτα δεν κατάφεραν και τίποτα άλλο, φεύγοντας με άδεια χέρια. Σε τρίτη περίπτωση από νεοαναγειρόμενη οικοδομή άγνωστοι πήραν 10 μπαταρίες νεροχύτη και νιπτήρων που βρίσκονταν στον πρώτο όροφο. Τέλος άγνωστοι διέρρηξαν το κυλικείο του 2ου δημοτικού σχολείου Πύργου και πήραν 100 ευρώ
Πηγή: iliatora.gr