ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΑΠΟΨΗ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΑΠΟΨΗ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ

Σελίδες

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Αντιδράσεις για κατάργηση Δ.Ο.Υ.

Αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών να καταργήσει αρκετές Δ.Ο.Υ. και στην Ηλεία, στα πλαίσια της περιστολής δαπανών για ενοικίαση κτιρίων αλλά και για λειτουργικά έξοδα.
Στην Ηλεία λειτουργούν σήμερα οκτώ Δ.Ο.Υ., στον Πύργο, την Αμαλιάδα, την Ανδρίτσαινα, την Κρέστενα, τα Λεχαινά, την Βάρδα, τη Γαστούνη και τη Ζαχάρω. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μόνο δύο ή τρεις το πολύ εφορίες θα παραμείνουν στο νομό, με σίγουρες αυτές του Πύργου και της Αμαλιάδας.

Μπροστά σ’ ένα τέτοιο ενδεχόμενο εκπρόσωποι των παραγωγικών τάξεων έχουν αρχίσει να εκφράζουν αντιρρήσεις επί του συγκεκριμένου σχεδίου. Χαρακτηριστική είναι η θέση του Εμπορικού Συλλόγου Λεχαινών, όπως εκφράζεται με επιστολή του προέδρου του Χαράλαμπου Παλλαδινού στην οποία αναφέρονται τα εξής:

«Μετά από όσα έχει κάνει το σπάταλο κράτος και έχει οδηγήσει την χώρα στην πτώχευση, σιγά μην χαλάσουμε και ένα ευρώ να ψάξουμε να τους βρούμε για να τους πληρώσουμε. Ιδιαίτερα σε έναν νομό, ο οποίος έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από φωτιές, σεισμούς, θεομηνίες.

Αποτελεί στοιχειώδη ένδειξη συμπαράστασης του κράτους προς τους πολίτες που δεν φταίνε σε τίποτα και πληρώνουν τα πάντα, να μείνουν οι ΔΟΥ ανοιχτές.

Όσο αναφορά την ΔΟΥ Λεχαινών, που είμαι σε θέση να γνωρίζω ως πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λεχαινών, λειτουργεί από το 1938 έως σήμερα και έχει αποφέρει στο Δημόσιο έσοδα το 2008 12.500.000 €, το 2009 14.800.000 € και το 2010 παρουσιάζει αυξητικές τάσεις».
Πηγή: iliatora.gr