ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΑΠΟΨΗ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΑΠΟΨΗ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ

Σελίδες

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Ένοπλος σκότωσε επτά ανθρώπους και έπειτα αυτοκτόνησε

Αυτοκτόνησε ο άνδρας, ο οποίος χθες Πέμπτη σκότωσε επτά ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και δύο παιδιά, σε δύο σπίτια στο δυτικό Μίσιγκαν και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή παίρνοντας μαζί του τρεις ομήρους ενώ η αστυνομία τον κατεδίωκε, μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Ο δράστης ήταν ο 34χρονος Ρόντρικ Ντάντζλερ, ο οποίος κατά την διάρκεια της καταδίωξής του από την αστυνομία στο Γκραντ Ράπιντς του Μίσιγκαν συνέλαβε τρεις ομήρους, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι αργά χθες το βράδυ και είναι σώοι, έγραψε στην ιστοσελίδα της η Grand Rapids Press.
Η αστυνομική καταδίωξη ακολούθησε την ανακάλυψη των πτωμάτων πέντε ενηλίκων και δύο παιδιών σε δύο διαφορετικά σημεία της πόλης. Σε αυτήν συμμετείχαν ελικόπτερα της αστυνομίας, δυνάμεις της ομοσπονδιακής και της τοπικής αστυνομίας.
Κατά την διάρκεια της καταδίωξης ο Ντάντζλερ άνοιξε πυρ κατά των αστυνομικών πολλές φορές και εκείνοι ανταπέδωσαν τα πυρά. Δύο περαστικοί τραυματίστηκαν.
Ο δράστης είχε δηλώσει ότι θέλει να παραδοθεί στις αρχές, αλλά την ώρα που μιλούσε με τους διαπραγματευτές της αστυνομίας για τις λεπτομέρειες της παράδοσής του, «ακούσαμε έναν πυροβολισμό και αποδείχτηκε ότι είχε αυτοπυροβοληθεί στο κεφάλι», δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας του Γκραντ Ράπιντς, Κέβιν Μπελκ.
Οι αρχές δεν γνωρίζουν το κίνητρό του, αλλά εκτιμούν ότι ένα από τα θύματα ήταν η κόρη του και ένα άλλο η πρώην σύντροφός του, είπε ο Μπελκ, ενώ οι όμηροι φέρεται ότι ήταν άγνωστοι στον Ντάντζλερ.
Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, μέλη της οικογένειας του δράστη δήλωσαν ότι ο Ντάντζλερ είχε πρόσφατα αποφυλακιστεί και αυτό έδειχνε να τον έχει επηρεάσει πολύ.
Κατά τις ίδιες πηγές, ο δράστης ενδεχομένως να έπασχε από διπολική διαταραχή -γνωστή και ως μανιοκατάθλιψη- δηλαδή μια ψυχιατρική ασθένεια που χαρακτηρίζεται από δυο συναισθηματικές διαταραχές, τη μανία και την κατάθλιψη, και να μην λάμβανε τα φάρμακά του.
Πηγή: www.kathimerini.gr