ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΑΠΟΨΗ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΑΠΟΨΗ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ

Σελίδες

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Θέμα παραίτησης της γ.γ. ΥΠΕΚΑ θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ

Στη Βουλή φέρνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης το θέμα της έρευνας του ΣΔΟΕ -σύμφωνα με δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας- για υπόθεση φοροδιαφυγής στην οποία φέρονται να εμπλέκονται η κ. Αρετή Τσοχατζοπούλου και η γενική γραμματέας του ΥΠΕΚΑ Μαρία Καλτσά.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τόσο η κόρη του πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου, όσο και η γ.γ. του ΥΠΕΚΑ, βρίσκονται στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ λόγω μη καταβολής των απαιτούμενων φόρων κατά την κατασκευή και πώληση πολυτελούς οικοδομής στην Καλλιθέα.
Επικαλούμενος το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Real News, o κ. Παπαδημούλης ζητεί να μάθει αφενός σε ποια φάση βρίσκεται ο εν λόγω έλεγχος του ΣΔΟΕ και αφετέρου αν τίθεται θέμα παραίτησης της κ. Καλτσά.
«Θεωρεί η κυβέρνηση ότι υπάρχει ζήτημα πολιτικής και ηθικής τάξης, όταν τη θέση της γενικής γραμματέως του ΥΠΕΚΑ, ενός πόστου που σχετίζεται άμεσα με τις κατασκευές, κατέχει μια αρχιτέκτονας που βρίσκεται στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ για φοροδιαφυγή», ερωτά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τους υπουργούς Οικονομικών και ΠΕΚΑ και προσθέτει: «Έχουν ενημερωθεί η πολιτική ηγεσία του ΥΠΟΙΚ και του ΥΠΕΚΑ για τη σχετική έρευνα του ΣΔΟΕ; Έχουν ζητηθεί εξηγήσεις ή η παραίτηση της κ. Καλτσά τουλάχιστον για όσο διάστημα διεξάγεται η έρευνα;»
Πηγή: www.naftemporiki.gr