ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΑΠΟΨΗ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΑΠΟΨΗ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ

Σελίδες

Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

ΤΟ ΠΑΜΕ Ηλείας για τα ΒΑΕ

Τη νέα λίστα που εξαιρεί δεκάδες επαγγέλματα, ειδικότητες και εργασιακούς χώρους από το καθεστώς των ΒΑΕ, στους οποίους σήμερα εργάζονται 120.000 έως 140.000 εργαζόμενοι, έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εργασίας. Η νέα αποψιλωμένη λίστα που θα τεθεί σε ισχύ με υπουργική απόφαση από την 1η Σεπτέμβρη, είναι δημιούργημα του υπουργείου και της κυβέρνησης, που για το σκοπό αυτό αξιοποίησαν τις γνωστές Επιτροπές «ειδικών» και σ' αυτό το αντεργατικό της έργο, και νομιμοποιήθηκε από τη συμμετοχή της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του υπουργείου, οι εργαζόμενοι που θα παραμείνουν στα ΒΑΕ θα ανέρχονται περίπου στις 400.000, από τις 540.000 που ήταν τον Ιούνη του 2010. Και αυτό σε πρώτη φάση, καθώς η λίστα θα «επικαιροποιείται» κάθε τρία χρόνια.
Χωρίς την παραμικρή αξία παραμένουν οι διαβεβαιώσεις του υπουργού Γ. Κουτρουμάνη περί διαβούλευσης των κοινωνικών εταίρων, αφού η νέα συρρικνωμένη λίστα που πετάει έξω χιλιάδες εργάτες, είναι προϊόν πολιτικής απόφασης, χωρίς την ελάχιστη επιστημονική τεκμηρίωση. Και η τεράστια αυτή ανατροπή δεν μπορεί να καμουφλαριστεί ούτε με την ένταξη κάποιων νέων ειδικοτήτων, που έτσι και αλλιώς έπρεπε να έχει γίνει εδώ και χρόνια και ΠΑΣΟΚ και ΝΔ την καθυστερούσαν σκόπιμα.
Για μια ακόμα φορά, επιβεβαιώνεται ότι το αντιπάλεμα, η σύγκρουση με την κυβέρνηση, την εργοδοσία προϋποθέτει ταυτόχρονα σύγκρουση και απομόνωση με τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό.
Επιβεβαιώνεται ότι, με τη στάση της, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ στο κεφαλαιώδες ζήτημα για την εργατική τάξη των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων βοηθάει την κυβέρνηση να δικαιολογήσει με δήθεν επιστημονικό τρόπο την κατακρεούργηση και τον αποχαρακτηρισμό δεκάδων επαγγελμάτων από τα βαρέα και ανθυγιεινά.
Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους του νομού μας να μη δεχτούν καμιά συζήτηση, κανέναν αποχαρακτηρισμό. Να οργανώσουν την πάλη τους με την συσπείρωση στα ταξικά σωματεία τους, όχι μόνο για να μην αποχαρακτηριστούν επαγγέλματα, αλλά και να ενταχθούν νέα.