ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΑΠΟΨΗ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΑΠΟΨΗ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ

Σελίδες

Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Η ΥΓΕΙΑ ΣΤΟ ΚΡΕΒΒΑΤΙ ΤΟΥ “ΔΟΚΤΟΡΟΣ ΘΑΝΑΤΟΥ” Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Η εποχή μας χαρακτηρίζεται από τη ρεαλιστική δυνατότητα φτηνής και δωρεάν, υψηλής ποιότητας ιατρικής, νοσοκομειακής και φαρμακευτικής περίθαλψης. Αντί γι' αυτό, το δημόσιο αγαθό της Υγείας (όπως και εκείνο της Παιδείας, του Δημόσιου Πλούτου κ.ά.), δυστυχώς ξέπεσε και έπεσε στις δαγκάνες του “γιατρού” Στρως – Καν, του “δόκτορος θανάτου” Γ. Παπανδρέου, των Μουτζαχεντίν του ΔΝΤ (Α. Λοβέρδου, Α. Διαμαντοπούλου, Θ. Πάγκαλου κ.ά.), των Ταλιμπάν του “Μνημονίου Διαρκείας”, του “μεσοπρόθεσμου” οδικού χάρτη για το γκρεμό και του κανιβαλικού “Συμφώνου για το Ευρώ”.
Όλοι αυτοί οι “δόκτορες” του Θατσερισμού και του νεοφιλελεύθερου αναχρονισμού, πάνε να μας γυρίσουν στην εποχή του 1955: που έφευγε κάποιος από το χωριό για το νοσοκομείο και το γιατρό και οι συγγενείς του κλαίγανε με μαύρο δάκρυ γιατί πίστευαν ότι δε θα τον ξαναδούν ζωντανό! Εγκαινιάζουν μια πολιτική γενοκτονίας στην υγεία με άμεσο κίνδυνο μείωσης του προσδόκιμου ζωής! 
Οι ανιστόρητοι και ολίγιστοι ολετήρες, αυτόκλητοι και εποχιακοί της χώρας “γυψαδόροι” και “σωτήρες”, βάλανε τώρα στο κρεβάτι του Προκρούστη το δημόσιο αγαθό της Υγείας:


Βολιδοσκοπούν διαθέσεις και επιχειρούν να κλείσουν στην ουσία το ιστορικό Καραμανδάνειο, μοναδικό εξειδικευμένο, παιδικό και παιδοχειρουργικό Νοσοκομείο για όλη τη Δυτική Ελλάδα. Υποβαθμίζουν και μετατρέπουν σε υποκατάστημα – δορυφόρο του Νοσοκομείου Αγρινίου το σύγχρονο Νοσοκομείο Μεσολογγίου, που πριν από 12 χρόνια εγκαινίασε με παράτες ο κ. Σημίτης, ενώ δεν έχουν αλλάξει τα πληθυσμιακά δεδομένα της περιοχής. Δεν σεβάστηκαν ούτε τα Καλάβρυτα, την ορεινή Αχαΐα και επιχειρούν τη μετατροπή του Νοσοκομείου Καλαβρύτων αλλά και Κρέστενων σε υποβαθμισμένα Κέντρα Υγείας. Συγχωνεύουν το Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Πάτρας. Ακρωτηριάζουν το 40% των κλινών του Νοσοκομείου Αγ. Ανδρέα Πάτρας, αντί να το χρηματοδοτήσουν εκτάκτως και επαρκώς, ώστε να λειτουργήσει σαν ενιαίο και συνολικό Νοσοκομείο, που θα αποσυμφορήσει έτσι και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο. Αφήνουν στην τύχη τους, με τεράστια κενά προσωπικού και εφημεριών, σύγχρονα από κτηριακή άποψη Νοσοκομεία (π.χ. του Πύργου, του Αιγίου). Ταυτόχρονα και εντελώς σαδιστικά, καταργούν ψυχιατρεία (π.χ. της Τρίπολης) και συγχωνεύουν το Δαφνί με το Δρομοκαϊτειο, αθροίζοντας αυθαίρετα και ταχυδακτυλουργικά, πολυθρόνες, ράντζα και κρεβάτια θεραπευτικά! Κι αυτό παρόλο που η νοσηρή και ανθυγιεινή κυβερνητική πολιτική αυξάνει τα ψυχικά νοσήματα και τη χρήση ουσιών.
Η κομπογιαννίτικη κυβερνητική πολιτική «ένα νοσοκομείο σε κάθε νομό», για την οποία κάνει την πάπια η Ν.Δ. και την οποία στηρίζει η Συμμαχία της Ν Μπακογιάννη, σημαίνει υποβάθμιση και συρρίκνωση, έκπτωση και τεράστια απαξίωση του ήδη υποβαθμισμένου Ε.Σ.Υ., μεγαλύτερη συγκεντροποίηση και πλήρη εμπορευματοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας. Στην ουσία επιχειρηματικοποιούν, εμπορευματοποιούν την υγεία ενισχύοντας άμεσα και έμμεσα τους ιδιώτες μεγαλοκλινικάρχες, το κεφάλαιο στην υγεία και το φάρμακο!
Είναι η ίδια κανιβαλική πολιτική που διαχρονικά βούτηξε, έφαγε και πέταξε στο τζόγο των ομολόγων 70 δις ευρώ ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων και αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων. Που τώρα πετσοκόβει και ιδιωτικοποιεί ακόμα και τα φάρμακα και τις εξετάσεις των ασφαλισμένων (με πρόσθετη επιβάρυνσή τους). Που “ακρωτηριάζει χωρίς αναισθητικό” τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, “χειρουργεί” τις συντάξεις τις επικουρικές και μετατρέπει σε “επιδόματα κηδείας” τις βασικές!
  • Εμείς, η “ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ” παλεύουμε και τονίζουμε ότι για όλα αυτά υπάρχει γιατρικό, για τη σωματική και ψυχική υγεία αντίδοτο αποτελεσματικό: Είναι οι ανατρεπτικοί, ενωτικοί και νικηφόροι αγώνες για ιατρική, νοσοκομειακή και φαρμακευτική περίθαλψη για όλους, δημόσια, δωρεάν, ποιοτική. Είναι οι απεργίες και οι πλατείες, οι καταλήψεις, οι διαδηλώσεις και οι πορείες για:
  • Δημόσια Δωρεάν Υγεία (φάρμακα, νοσοκομεία, εξετάσεις, πρόληψη) για τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους μετανάστες, όλο το λαό. Δεν πληρώνουμε τα χαράτσια – εισιτήρια στα νοσηλευτικά ιδρύματα.
  • Υγεία δημόσιο αγαθό, συνταγματική επιταγή και λαϊκό δικαίωμα και όχι καπιταλιστικό και αγοραίο εμπόρευμα! Όχι στην ιδιωτικοποίηση της Υγείας – Κατάργηση των ολοήμερων ιατρείων. Πλήρες Δημόσιο Σύστημα Υγείας – Καμία συγχώνευση ή κατάργηση νοσοκομείων και κλινικών. Πλήρες νοσοκομείο στα Καλάβρυτα! Έκτακτη και ικανή χρηματοδότηση για την αποπεράτωση του Αγίου Ανδρέα.
  • Κατοχύρωση και διεύρυνση όλων των δικαιωμάτων των εργαζομένων στην Υγεία (Ιατρικό – Νοσηλευτικό προσωπικό). Έκτακτη και ικανοποιητική πρόσληψη μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Καμιά απόλυση! Άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό! Όχι στην απλήρωτη εργασία !
  • Συντονισμένος αγώνας για την ανατροπή του “Μνημονίου Διαρκείας”, του “μεσοπρόθεσμου” και του “Συμφώνου για το Ευρώ”.
  • Για να δυναμώσει το εργατικό κίνημα που αγωνίζεται για την ανατροπή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, ενδεχόμενης – επερχόμενης της ΝΔ, κάθε συνδυασμού συγκυβέρνησης των “πρόθυμων” κομμάτων, προσωπικοτήτων, επίδοξων συνδιαχειριστών της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής. Για συνολική ρήξη με την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συνολικά με αυτό το μηχανισμό των τραπεζιτών και τοκογλύφων!
Ιούλης 2011