ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΑΠΟΨΗ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΑΠΟΨΗ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ

Σελίδες

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Στημένα:Υποβιβάστηκαν Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα-Εκτός ποδοσφαίρου Μπέος και Ψωμιάδης

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο χώρο του αθλητισμού και στην υπόθεση των στημμένων αγώνων. Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα υποβιβάζονται, ενώ εκτός ποδοσφαίρου μένουν οι Μάκης Ψωμιάδης και Αχιλλέας Μπέος.
Συγκεκριμένα,τον υποβιβασμό των ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα, "δια της καταλήψεως της τελευταίας θέσης στον βαθμολογικό πίνακα" αποφάσισε σήμερα τα ξημερώματα, Πέμπτης η Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας.Η απόφαση  εκδόθηκε στις 4:50 το πρωί μετά από μαραθώνια συνεδρίαση που ξεκίνησε το μεσημέρι της Τετάρτης και αναφέρει ότι υποβιβάζονται στη Β' Εθνική ο Ολυμπιακός Βόλου και η Καβάλα για την εμπλοκή τους στο σκάνδαλο των στημένων αγώνων.

Εκτός ποδοσφαίρου εφ' όρου ζωής μένουν οι Μάκης Ψωμιάδης και Αχιλλέας Μπέος! Επίσης επεβλήθησαν πρόστιμα από 300.000 ευρώ σε κάθε ΠΑΕ και από 90.000 ευρώ στα πρόσωπα. Αθώος κρίθηκε ο Γιάννης Παπακώστας ενώ σώζονται Λάρισα και Πανσερραϊκός αφού ανεβαίνουν δύο θέσεις και διατηρούνται στην κατηγορία!

Στον Αχιλλέα Μπέο και τον Μάκη Ψωμιάδη επιβλήθηκαν οι ποινές: α) απαγόρευσης εκτελέσεως οποιασδήποτε δραστηριότητας σχετίζεται με το ποδόσφαιρο εφ' όρου ζωής, β) απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους εφ' όρου ζωής και γ) πρόστιμο 90.000 ευρώ.

Για την Καβάλα, η πειθαρχική δίωξη για παραβάσεις του κανονισμού περί ντόπινγκ κηρύχθηκε άκυρη.

Όσο αφορά τη συμμετοχή του Ολυμπιακού Βόλου στο Europa League, αυτή δεν κινδυνεύει μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση. Αν η ποινή διατηρηθεί και σε δεύτερο βαθμό, τότε η UEFA αναμένεται να αποφασίσει τον αποκλεισμό των Βολιωτών από την Ευρώπη, καθώς όπως έχει επανειλημμένως τονιστεί, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία θα κινηθεί μόλις υπάρξουν αποφάσεις από τα αθλητικά δικαστήρια.

Όλες οι ποινές είναι εφέσιμες. Αν οι εφέσεις υποβληθούν την Πέμπτη ή την Παρασκευή, τότε μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ θα έχει συνεδριάσει και θα έχει κρίνει την υπόθεση τελεσίδικα.
Πηγή: www.thebest.gr