ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΑΠΟΨΗ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΑΠΟΨΗ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ

Σελίδες

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Zητούν παρέμβαση της Ε.Σ.Η.Ε.Α. για τις αναξιοκρατικές προσλήψεις στην Ε.Ρ.Τ. Α.Ε.

Ύποπτες και υπόγειες μεθοδεύσεις, αναξιοκρατία και επιλογές προσωπικού χαρακτήρα καταγγέλλουν 27 συνάδελφοι που κατέθεσαν αίτηση πρόσληψης στην Ε.Ρ.Τ. με Σύμβαση Ορισμένου Χρόνου και τελικά έμειναν εκτός των τελικών επιλογών. Αυτά αναφέρονται στο κείμενο υπομνήματος που κατατέθηκε σήμερα το πρωί στη γραμματεία της Ε.Σ.Η.Ε.Α. και των πειθαρχικών συμβουλίων.

Στην αυριανή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου θα αναγνωσθεί το περιεχόμενο του υπομνήματος και αναμένεται να γίνει ιδιαίτερη αναφορά σε όσα καταγγέλλονται εις βάρος της Επιτροπής Επιλογής – Αξιολόγησης για τους 146 δημοσιογράφους.

Οι δημοσιογράφοι θέτουν σε γνώση του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών γεγονότα που συνέβησαν στη διάρκεια της διαδικασίας επιλογής, καθώς και τους ισχυρισμούς μελών της αρμόδιας επιτροπής.

Καταγγέλλουν παραβίαση της αρχής για την Ίση Μεταχείριση, την άνιση αξιολόγηση, την ασάφεια ως προς τα κριτήρια, τη διαδικασία και την εγκυρότητας της διαδικασίας που ακολουθήθηκε και εξαιτίας παραβιάσεων αρχών της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς που διαπιστώνονται.

Οι 27 συνάδελφοι, η πλειοψηφία των οποίων έχει πολυετή εμπειρία σε ενημερωτικές εκπομπές της Ε.Ρ.Τ., ζητούν από την Ε.Σ.Η.Ε.Α. να παράσχει τη νομική και τη συνδικαλιστική αρωγή της. Εγείρουν ζήτημα ακύρωσης της διαδικασίας και αιτούνται από την Ένωση να διαμαρτυρηθεί προς τον πρωθυπουργό, την κυβέρνηση, τα κόμματα και τη διοίκηση της Ε.Ρ.Τ. για το καθεστώς αδιαφάνειας, υπό το οποίο καταγγέλλεται πως έγιναν οι επιλογές.

Οι δημοσιογράφοι καλούν επίσης την Ε.Σ.Η.Ε.Α. να διαφυλάξει με κάθε τρόπο το δημοκρατικό, αντικειμενικό και ενημερωτικό χαρακτήρα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Το υπόμνημα υπογράφουν οι κ.κ.:
Τιτίκα Ανουσάκη, Κατερίνα Βασιλείου, Θεοδώρα Βασιλοπούλου, Άσπα Γιαννουλάτου, Χρύσα Γκόγκα, Ελένη Ηλιοπούλου, Δημήτρης Θανάσαινας, Αλεξία Κοσινά, Γιώργος Κουβαράς, Σταυρούλα Κουλισοπούλου, Χάρης Λαζαρόπουλος, Γιώργος Λαουνάρος, Δήμητρα Λώλα, Μαρίνα Μπεκιάρη, Νάσια Μπουλούκου, Βασίλειος Ντίνος, Αθανασία Πάντου, Ηλίας Παπαδημητρίου, Βασιλική Πρεβεζιάνου, Ειρήνη Ρουμπεΐδου, Αθανάσιος Σιαφάκας, Βασίλης Σκουλαράκος, Μιχάλης Σταθακόπουλος, Αγγελική Τζιρμάκη, Μαίρη Τζώρα και Μαριάνθη Χρισταρίδου.
Πηγή: www.zougla.gr