ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΑΠΟΨΗ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΑΠΟΨΗ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ

Σελίδες

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Δικαστικές περιπέτειες για τους συμβασιούχους Δημοσίου, ΟΤΑ και ΝΠΔΔ

Σε νέες δικαστικές περιπέτειες μπαίνουν οι συμβασιούχοι του Δημοσίου, των ΟΤΑ και των ΝΠΔΔ που μονιμοποιήθηκαν με νόμο του 2002 καθώς με απόφαση του Β' Τμήματος του Αρείου Πάγου κρίθηκε αντισυνταγματική η προθεσμία των επιπλέον δύο μηνών που τους είχε δοθεί προκειμένου να υποβάλουν αίτηση κατάταξης σε οργανική θέση με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου.

Η προθεσμία αυτή τους δόθηκε με το νόμο 3051/2002, δηλ. μετά την αναθεώρηση του συντάγματος το 2001που απαγόρευε τη μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου. Για το λόγο το Εργατικό Τμήμα του Αρείου Πάγου έκρινε πώς βάσει του άρθρου 118 (του Συντάγματος) «δεν δίδεται η δυνατότητα στον κοινό νομοθέτη να επεμβαίνει εκ νέου για την θέσπιση κανόνων τακτοποίησης της υπηρεσίας κατάστασης των συμβασιούχων του Δημοσίου και ευρύτερου Δημόσιου τομέα» και παρέπεμψε την υπόθεση για οριστική κρίση στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου .

Οι συμβασιούχοι αυτοί με βάση τις διατάξεις νόμου του 2000 είχαν ήδη προθεσμία δύο μηνών για την κατάταξη τους σε οργανικές θέσεις με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου ενώ με το νόμο του 2002 πέτυχαν επιπλέον προθεσμία δύο μηνών, η οποία ωστόσο κρίθηκε από τον Άρειο Πάγο ότι αντίκειται στο άρθρο 118 του Συντάγματος.
Πηγή: www.zougla.gr