ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΑΠΟΨΗ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΑΠΟΨΗ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ

Σελίδες

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΥΝ για τα χθεσινά γεγονότα στη Νομική

Η Νεολαία Συνασπισμού καταδικάζει την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην άρση του πανεπιστημιακού ασύλου. Είναι φανερό ότι η συμμαχία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ έχει αποφασίσει να μην αφήσει καμία κοινωνική κατάκτηση ανέπαφη. Σε μια επίδειξη ακραίου αυταρχισμού η κυβέρνηση έδωσε εντολή για άρση του ασύλου στο χώρο της Νομικής όπου στεγάζονταν οι απεργοί πείνας τη....
στιγμή μάλιστα που η Επιτροπή Αλληλεγγύης έδινε σκληρό αγώνα για την εξεύρεση μιας λύσης που δεν θα άφηνε έκθετους τους μετανάστες. Ακόμα όμως και όταν έγιναν αποδεκτοί από τις εισαγγελικές αρχές οι όροι που εξασφάλιζαν την ασφαλή μετακίνηση των μεταναστών η κυβέρνηση εξακολούθησε να παίζει παιχνίδια στις πλάτες των 250 απεργών πείνας καθώς δεν έδινε εντολή στις αστυνομικές δυνάμεις που είχαν περικυκλώσει το χώρο να αποχωρήσουν προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφαλής μετέγκαταστασή τους.

Θεωρούμε τραγική τη στάση του ΚΚΕ που ψάχνει υποκινητές και θεωρούν τους απεργούς άβουλα όντα που χρειάζονται εξωτερική καθοδήγηση και δεν μπορούνε να συντονίσουν οι ίδιοι των αγώνα που δίνουν. Είναι λυπηρό άλλες αριστερές δυνάμεις να μας κάνουν μαθήματα μέσω δελτίων τύπου για το πώς γίνεται η «ορθή» υπεράσπιση του ασύλου τη στιγμή που ήταν ο δικός μας χώρος που έδινε έμπρακτα τον αγώνα με την αστυνομία για την υπεράσπισή του. Τουλάχιστον αντιφατική είναι επίσης η ρητορική αποδοχή του κοινωνικού χαρακτήρα του ασύλου και την ίδια στιγμή η κάθετη άρνηση χρήσης του για οποιονδήποτε κοινωνικό αγώνα και διεκδίκηση.

Ο αγώνας των μεταναστών είναι ταυτόχρονα και αγώνας των Ελλήνων εργαζομένων απέναντι στην ανασφάλιστη εργασία και την καταπάτηση των δικαιωμάτων τους. Εμείς ξέρουμε ότι το συμφέρον του κόσμου της εργασίας θα έρθει μόνο μέσα από την ταξική αλληλεγγύη και την ενότητα όλων των εργαζομένων χωρίς τεχνητές διαιρέσεις.
Πηγή:ksipnistere.blogspot.com