ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΑΠΟΨΗ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΑΠΟΨΗ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ

Σελίδες

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Ανοίγει ο δρόμος για 30.000 «ληστές με το ένα χέρι»

Το νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδια, στο οποίο προβλέπεται η εγκατάσταση έως και 30.000 «κουλοχέρηδων», παρουσίασε στο υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Με το νομοσχέδιο επιχειρείται να ελεγχθεί το διαδικτυακό στοίχημα ενώ καταργείται ο νόμος του 2002 με τον οποίο είχε απαγορευτεί συλλήβδην κάθε παιχνίδι (τεχνικό, ψυχαγωγικό ή τυχερό) στην Ελλάδα με αποτέλεσμα η χώρα μας να καταδικαστεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Όπως προβλέπει το νομοσχέδιο θα πραγματοποιηθεί διεθνής διαγωνισμός για την εκχώρηση 4 έως 10 αδειών, οι οποίες αρχικά θα έχουν 10ετη ισχύ με δυνατότητα παράταση εφόσον καταβληθεί νέο τίμημα.
Τη συνολική εποπτεία του χώρου θα έχει η νεοσυσταθείσα Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων.

Στα τυχερά παιχνίδια μέσω «παιγνιομηχανημάτων», οι μετέχοντες θα μπορούν να ποντάρουν από 0,10 μέχρι και 5 ευρώ κάθε φορά ενώ υπάρχει ειδική πρόβλεψη για την προστασία των ανηλίκων.

Το νομοσχέδιο θέτει επίσης περιορισμούς στη διαφήμιση των τυχερών παιχνιδιών, καθώς μέχρι τη θέσπιση σχετικού Κώδικα Δεοντολογίας απαγορεύεται κάθε μορφής εμπορική επικοινωνία, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο άρθρο 13.

Ειδικά για τα τυχερά παιχνίδια μέσω διαδικτύου ορίζεται σαφώς πως οι δημιουργοί τους ή οι διαχειριστές τους θα πρέπει να έχουν ζητήσει πρώτα ειδική άδεια. Το υπουργείο Οικονομικών θα προχωρήσει στην προκήρυξη για την έκδοση 15 έως 50 τέτοιων αδειών, ενώ θα απαγορευτεί η συμμετοχή στους εν λόγω διαγωνισμούς όσων μετά τη δημοσίευση του νόμου παρέχουν online υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών στην ελληνική επικράτεια.
Πηγή: www.zougla.gr