ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΑΠΟΨΗ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΑΠΟΨΗ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ

Σελίδες

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Το φιάσκο των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 ξεκίνησε το 2006 με τον αποκλεισμό της Πάτρας

Το φιάσκο των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 δεν είναι σημερινό. Η αρχή του βρίσκεται στο 2006, τότε που η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή έλαβε την απόφαση τους Αγώνες να διεκδικήσει ο Βόλος και η Λάρισα, αποκλείοντας την υποψηφιότητα της Πάτρας. Ανατρέχοντας σε εκείνη τη συνεδρίαση θυμόμαστε ένα απίστευτο παρασκήνιο με πολιτικά-κομματικά χαρακτηριστικά, που σκοπό είχε τον αποκλεισμό της Πάτρας παρότι κατά γενική ομολογία ο Φάκελλος υποψηφιότητάς της είναι σαφώς πιο πλήρης από τον αντίστοιχο του Βόλου. Ωστόσο, η απόφαση είχε ληφθεί πριν καν ξεκινήσει η παρουσίαση των Φακέλων που καταδείκνυε σαφώς ότι η υποψηφιότητα της Θεσσσαλίας δεν ήταν ώριμη, είχε προβλήματα και θα συναντούσε δυσκολίες καθώς υποσχόταν πράγματα που απαιτούσαν υπέρογκο κόστος.
Όμως η πλειοψηφία στους κόλπους της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ) είχε διαμορφωθεί υπέρ της Θεσσσαλικής πόλης, την υποψηφιότητα της οποίας ευνόησαν τότε παράγοντες της ΝΔ. Και καθώς κυβέρνηση ήταν η ΝΔ, η οποία είχε θέσει σε λειτουργία ένα γενικότερο σχέδιο κομματικού ελέγχου του αθλητικού χώρου, η υποψηφιότητα της Πάτρας που υποστηριζόταν από τους Αχαιούς "ΠΑΣΟΚους" Ανδρέα Φούρα και Δημήτρη Δημητρόπουλο, τέθηκε εκτός μάχης παρότι πιο πλήρης και πιο ρεαλιστική.
Πρωταγωνιστής στον αποκλεισμό της Πάτρας και στην προώθηση της Θεσσαλικής υποψηφιότητας ήταν ο τότε αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Ισίδωρος Κούβελος, παρότι ο τότε πρόεδρος κ. Μίνως Κυριακού έδειχνε να υποστηρίζει την Πάτρα.
Άραγε σήμερα, που γίναμε διεθνώς ρεζίλι με την απόφαση της ΔΕΜΑ (Διεθνής Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων) να πάρει τους Αγώνες από την Ελλάδα, μόλις δύο χρόνια πριν τη διοργάνωσή τους, λόγω αδυναμίας να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις που αναλάβαμε, δεν πρέπει να γυρίσουμε πίσω και να αναζητήσουμε τις ευθύνες γι αυτό το ρεζιλίκι;
Αλλά ποιος "υψηλόβαθμος" ανέλαβε ποτέ τις ευθύνες του στην Ελλάδα, για να τις αναλάβουν τώρα εκείνοι που οδήγησαν στο ρεζιλίκι των Μεσογειακών Αγώνων του 2013;
Πηγή: www.thebest.gr