ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΑΠΟΨΗ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΑΠΟΨΗ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ

Σελίδες

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Η Νορβηγία ενδιαφέρεται για πετρέλαιο στον Πατραϊκό

Τόσο η κυβέρνηση της σκανδιναβικής χώρας όσο και οι εταιρείες - παγκόσμιοι κολοσσοί στην εξόρυξη υδρογονανθράκων προσκάλεσαν τον υφυπουργό ΠΕΚΑ Γ. Μανιάτη για συζητήσεις σε θέματα αναζήτησης, εξόρυξης και αξιοποίησης πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Ο κ. Μανιάτης, που βρίσκεται από σήμερα επίσημος προσκεκλημένος του ομολόγου του Νορβηγού υφυπουργού Per Rune Henriksen, θα συναντηθεί επιπλέον με εκπροσώπους της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας STAT OIL, καθώς και με στελέχη των δύο μεγαλύτερων εταιρειών της χώρας που εξειδικεύονται στην υλοποίηση γεωφυσικών εργασιών για έρευνα υδρογονανθράκων, της Petroleum Geo-Services (PGS) και της TGS - Nopec Geophysical Company, οι οποίες συγκαταλέγονται στις πέντε μεγαλύτερες του κόσμου.

Σημειώνεται ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να ανοίξει το θέμα των ερευνών και προκήρυξης γύρων παραχωρήσεων σε επενδυτές που θα αναζητήσουν υδρογονάνθρακες. Μάλιστα το σχετικό νομοσχέδιο θα πάει σύντομα στη Βουλή, ενώ σύμφωνα και με πρόσφατες δηλώσεις του υφυπουργού ΠΕΚΑ οι πρώτες έρευνες αναμένεται να ξεκινήσουν στη Δυτική Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Ιόνιο Πέλαγος, στον Πατραϊκό Κόλπο και στον Κόλπο της Κυπαρισσίας.
Πηγή: www.thebest.gr