ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΑΠΟΨΗ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΑΠΟΨΗ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ

Σελίδες

Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Ανακοίνωση ΚΟΒ Ζαχάρως

Εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, μικρομεσαίοι αγρότες, γυναίκες, νέοι, συνταξιούχοι,
Ο ανελέητος πόλεμος που έχει κηρύξει το κεφάλαιο, η κυβέρνηση και η ΕΕ, με την στήριξη της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, σε βάρος του λαού μας δεν έχει προηγούμενο και δεν έχει τέλος, καταργούν τα πάντα, οδηγούν τις λαϊκές οικογένειες σε κατάσταση μακροχρόνιας ανεργίας, ένδειας και εξαθλίωσης. Ιδιαίτερα στον δήμο μας, ο οποίος καταστράφηκε από τις φονικές πυρκαγιές του Αυγούστου του 2007, οι επιπτώσεις αυτής της πολιτικής είναι πιο έντονες.


Τα μέτρα που παίρνονται από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την στήριξη της ΝΔ, του ΛΑΟΣ και της Δημοκρατικής Συσπείρωσης δεν είναι για να σωθεί η Ελλάδα από τα ελλείμματα και τα χρέη, όσοι τα ισχυρίζονται είναι ψεύτες, υποκριτές και κοροϊδεύουν συνειδητά. Τα μέτρα αυτά υπηρετούν το μεγάλο κεφάλαιο, τα μονοπώλια, τις πολυεθνικές. Είναι προσχεδιασμένα από χρόνια από την ΕΕ, τον ΣΕΒ, τους τραπεζίτες, τους εφοπλιστές και τώρα τα προωθούν με πρόσχημα το χρέος και τα ελλείμματα. Στόχος τους είναι, να πληρώσει ο λαός τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης και κυρίως να διασφαλιστεί η μελλοντική κερδοφορία και ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου.


Ο δρόμος για την επίλυση των λαϊκών προβλημάτων είναι μακρύς και δύσκολος. Η κινητήρια δύναμη αντεπίθεσης και ανατροπής είναι  το ίδιο το λαϊκό κίνημα το οποίο πρέπει να ανασυντάξει τις δυνάμεις του και να κάνει στην άκρη όλους αυτούς που βάζουν το λιθαράκι τους να εφαρμοστεί αυτή την πολιτική.
Να κάνει στην άκρη όλους αυτούς που το προηγούμενο διάστημα όχι μόνο δεν έβγαλαν άχνα για την πολιτική που ακολουθείται αλλά έκαναν τα αδύνατα δυνατά να προχωρήσει πιο γρήγορα αυτή η αντιλαϊκή λαίλαπα. Και στον Δήμο μας έχουμε μεγάλη εμπειρία.


Είδαμε στο παρελθόν να εκλέγεται δήμαρχος ο Πανταζής Χρονόπουλος, πότε με την στήριξη του ΠΑΣΟΚ, πότε με την στήριξη της ΝΔ και πότε και με των δύο και  να υλοποιεί τις δεσμεύσεις του στα κόμματα της πλουτοκρατίας για να προωθήσει στην περιοχή την «Ανασυγκρότηση Α.Ε.» του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Για αυτό και  ήταν ο χαϊδεμένος τους και τον στήριζαν όλα αυτά τα χρόνια.
Σήμερα για το θεαθήναι,  για το ποιός εφαρμόζει καλύτερα την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική και για το πώς θα αποπροσανατολίσουν από τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν το λαό του Δήμου έχει ξεκινήσει ένας σκυλοκαβγάς των παρατάξεων του Χρονόπουλου και του Αλεξανδρόπουλου, με την αμέριστη συμφωνία της κυβέρνησης που η πολιτική της δεν θίγεται.
Ο ένας είναι δοκιμασμένος σε αυτό το ρόλο ο άλλος επιθυμεί να πάρει την θέση του και να έχει ακόμα «καλύτερα» για τα μονοπώλια αποτελέσματα. Για αυτό δεν τους έχουμε ακούσει ποτέ να αναφέρουν έστω και μια κουβέντα για το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι στην περιοχή χάνουν το μεροκάματο τους, οι αγρότες εγκαταλείπουν τα χωράφια τους και οι μαγαζάτορες τα κλείνουν. Έχουν ενεργή συμμέτοχη στην προσπάθεια των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για το ξεκλήρισμα της αγροτιάς, την αλλαγή χρήσης γης και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας σε μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους.
Ούτε κατά την προεκλογική περίοδο, ούτε πολύ περισσότερο μετά τις εκλογές δεν αναφέρουν πουθενά για το πρόβλημα   της ύδρευσης, την διαχείριση των στερεών αποβλήτων, την «δήθεν» λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού στην Ζαχάρω και την έλλειψη του στην Φιγαλεία, την αποχέτευση σε όλα τα χωριά του Δήμου μας και τις τεράστιες επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων. Δεν λένε για κανένα πρόβλήμα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους οι λαϊκές οικογένειες του δήμου μας.


Δεν κουβεντιάζουν καθόλου για τις αλλαγές στην παιδεία και στην υγεία, για τις συνενώσεις-καταργήσεις των σχολείων και των νοσοκομείων με τον Καλλικράτη ρίχνοντας μεγαλύτερα βάρη στις πλάτες όλων μας.


Και οι δύο θέλουν να είναι αρεστοί στην κεντρική εξουσία ακολουθώντας κατά γράμμα τις κατευθύνσεις και την πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και των στηριγμάτων της. Για αυτό όταν ο εκλεγμένος του ΚΚΕ ζήτησε στο Δημοτικό Συμβούλιο να κουβεντιάσει ως θέμα τη λήψη μέτρων ανακούφισής των εργατικών λαϊκών οικογενειών και να διεκδικηθούν από την κεντρική εξουσία μέτρα που θα βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων αλλού τύρβαζαν. 


Συνέχισαν να παίζουν το μεταξύ τους ανιαρό παιχνίδι για το ποιος πρέπει ή είναι Δήμαρχος στην περιοχή χωρίς να λένε τίποτα για το ποια πολιτική θα εφαρμόσει και αν θα διαφέρει κάπου. Προσπαθούν να κουβεντιάζει ο κόσμος για το γεγονός ότι δεν γίνονται Δημοτικά Συμβούλια, που το έχουν καταφέρει, και όχι για τα μέτρα που είδη έχουν αρχίσει να παίρνουν οι εκλεκτοί του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ σε όλη τη χώρα και που πολύ σύντομα θα πάρουν από κοινού και οι δύο παρατάξεις και στο δήμο μας.

Σήμερα ο λαός έχει πολύ περισσότερους λόγους να εμπιστευθεί τις εκτιμήσεις του ΚΚΕ για το πού τραβάει η κατάσταση, για τη διέξοδο από την κρίση που συμφέρει το λαό. Να στηριχθεί με εμπιστοσύνη στο ΚΚΕ, να συμπαραταχθεί μαζί του στα άμεσα μέτωπα πάλης για την ανάπτυξη ενός ισχυρού εργατικού, λαϊκού και νεανικού κινήματος που δίνει ελπίδα ότι θα παρεμποδίσουμε τα χειρότερα, θα δυσκολέψουμε να περάσουν νέα βάρβαρα μέτρα, θα ανατρέψουμε τον αρνητικό συσχετισμό δύναμης που επικρατεί στα ηγετικά όργανα του κινήματος, ώστε ο λαός να ελπίσει ότι θα έλθουν καλύτερες μέρες. Οι καλύτερες μέρες δεν μπορούν να έλθουν, αν ο λαός με εμπιστοσύνη στο δίκιο του, στην οργανωμένη δύναμη και παρέμβασή του, δεν βάλει ως σκοπό του να ανατρέψει την εξουσία των μονοπωλίων, να κατακτήσει την δική του εξουσία.