ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΑΠΟΨΗ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΑΠΟΨΗ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ

Σελίδες

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

ΕΤΟΙΜΟ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ ΚΚΕ

Την ετοιμότητα του ΚΚΕ για εκλογές διακήρυξε απόψε η Γενική Γραμματέας Αλέκα Παπαρήγα σε συγκέντρωση του κόμματος στην πλατεία Συντάγματος, καλώντας το λαό «να μην παγιδευτεί στα σενάρια μεταμφίεσης του πολιτικού συστήματος» απαντώντας, έτσι, στις συζητήσεις περί σχηματισμού...
κυβέρνησης συνεργασίας. Η κ. Παπαρήγα κάλεσε το λαό «να πάρει την ιστορική απόφαση, να δώσει πρωτοφανή μαζικότητα και αποτελεσματικότητα στους ταξικούς αγώνες, στην πολιτική πάλη».
Επιπλέον άσκησε έντονη κριτική, εκτός από τα δύο μεγάλα κόμματα και στα μικρότερα. Συγκεκριμένα για το ΛΑΟΣ ανέφερε ότι ψηφίζει το Μνημόνιο και «μετανιώνει» γι' αυτό και πως είναι και με την κυβέρνηση και τη ΝΔ, ανάλογα ποιο από τα δύο κόμματα θα του δώσει ένα ή δύο υπουργεία σε περίπτωση κυβέρνησης συνεργασίας. Για τον ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι σήμερα είναι πιο πολύγλωσσος από ποτέ και πρόσθεσε ότι πότε στηρίζει την έξοδο από τη ζώνη του ευρώ, πότε μιλάει για διαγραφή του χρέους, πότε μιλάει για αναδιαπραγμάτευση, πότε για μερική διαγραφή του χρέους, άλλοτε για κρατικοποίηση τριών τραπεζών, άλλοτε για κρατικοποίηση όλων των τραπεζών. Αναφορικά με τη Δημοκρατική Αριστερά και τη Δημοκρατική Συμμαχία υποστήριξε ότι «περισσότερο μοιάζουν με δορυφόρους του ΠΑΣΟΚ». Χαρακτήρισε δε, τα δυο κόμματα «εραστές της ταξικής συνεργασίας».
Αναφερόμενη στις συζητήσεις για την αναδιάρθρωση του χρέους, υποστήριξε ότι είναι πραγματικές και όχι στημένες και αποκαλύπτουν αυτό που το ΚΚΕ έχει πει πολλές φορές, ότι τα περιθώρια του καπιταλιστικού συστήματος να πετύχει μια σχετικά ελεγχόμενη και ανώδυνη για το σύστημα διέξοδο από την κρίση, είναι πολύ πιο στενά σε σύγκριση με το παρελθόν.
Η κ. Παπαρήγα τόνισε ότι παρασκηνιακά γίνεται προσπάθεια να διαμορφωθεί μια πιο ισχυρή κυβέρνηση συνεργασίας ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ώστε να μπει ο λαός ακόμα περισσότερο στη γωνία και υπογράμμισε ότι μία τέτοια εξέλιξη όχι μόνο δεν θα είναι λύση για το λαό, αντίθετα θα είναι τραγωδία. Διατυπώνοντας εκ νέους επικρίσεις κατά των άλλων κομμάτων υποστήριξε «ζητούν να γίνουν εκλογές για να αναδειχθεί τάχατες μια προοδευτική κυβέρνηση που θα μας απαλλάξει από το Μνημόνιο. Πλασάρουν ότι μια κυβέρνηση μπορεί να κυβερνήσει προοδευτικά χωρίς να στραφεί κατά των μονοπωλίων και να τα καταργήσει. Ότι μπορεί να είναι φιλολαϊκή και ταυτόχρονα να μη συγκρουστεί συνολικά με την ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι τα κομματάκια της εκλογικής πίτας».
Αντιδιαστέλλοντας τη στάση αυτή τη με τη θέση του ΚΚΕ, επισήμανε ότι και το κόμμα της θέλει να φύγει μία ώρα γρηγορότερα η κυβέρνηση και ζητάει από το λαό να χρησιμοποιήσει σωστά το όπλο της ψήφου αλλά δεν μεταθέτει τη λύση στο φαύλο κύκλο της εναλλαγής. «Γι΄ αυτό», τόνισε «καλούμε το λαό να μην παγιδευτεί στα πολιτικά σενάρια μεταμφίεσης του πολιτικού συστήματος. Οι εκλογές μπορούν να σπρώξουν τα πράγματα προς τα εμπρός αν κερδίσει έδαφος η πολιτική ρήξης και ανατροπής, αν ενισχυθεί η κοινωνική λαϊκή συμμαχία σε βάρος της εξουσίας του κεφαλαίου, των μονοπωλίων, αν στηριχτεί η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ».
Πηγή: fimotro.blogspot.com