ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΑΠΟΨΗ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΑΠΟΨΗ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ

Σελίδες

Σάββατο 16 Απριλίου 2011

"Βράζει" το ΠΑΣΟΚ: Κακλαμάνης: «Το διαλύσαμε το κόμμα» - Βόμβα Φλωρίδη στην ΚΟ ΠΑΣΟΚ

Καζάνι που βράζει είναι το ΠΑΣΟΚ με τις αιχμές και τις βαρυσήμαντες δηλώσεις να διαδέχονται η μία την άλλη, καθώς μετά τη βόμβα Φλωρίδη για αναδιάρθρωση και εκλογές και τις αντιδράσεις εντός της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, σε μία δήλωσή του θα προκαλέσει… μετασεισμούς τόνισε χαρακτηριστικά πως «το διαλύσαμε το κόμμα»!

Αιχμές… μεγατόνων άφησε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.

Ο Κ. Κακλαμάνης με έντονη διάθεση αυτοκριτικής αλλά και κριτικής είπε απευθυνόμενος προς όλους «το διαλύσαμε το κόμμα» ενώ στη συνέχεια υποστήριξε με νόημα πως «ουδείς αλάθητος και αναντικατάστατος. Αναντικατάστατοι είναι αυτοί στα νεκροταφεία»!

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, όμως, δε σταμάτησε εκεί καθώς η φαρέτρα του είχε και άλλα βέλη: «Τιμώ αυτούς που έχουν αναλάβει το κράτος και την οικονομία, αλλά εκεί έχουν γίνει τα περισσότερα λάθη» είπε και όλοι κατάλαβαν για ποιoύς δύο υπουργούς… χτυπούσε η καμπάνα.

Από την κριτική του κ. Κακλαμάνη, πάντως, δε γλίτωσε ούτε ο Χρήστος Παπουτσής για τον οποίο τόνισε πως είναι λάθος του να παραλληλίζει την κερατέα με τα γεγονότα του 2008 καθώς «ένα σοσιαλιστικό κόμμα δεν μπορεί να αντέξει ένα νεκρό στην Κερατέα».

Αναδιάρθρωση και προσφυγή στις κάλπες ζήτησε ο Φλωρίδης

Βόμβα στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ έριξε ο βουλευτής Γ. Φλωρίδης, ο οποίος μίλησε για κράτος σε αποδιοργάνωση και πρότεινε προσφυγή στις κάλπες.

"Παραλάβαμε ένα κράτος σε αποδιοργάνωση, αλλά τώρα είναι σε αποσύνθεση" φέρεται να είπε ο κ. Φλωρίδης και πρόσθεσε ότι αν δεν μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα, θα πρέπει να το πούμε στο λαό και να πάρει ο λαός το λόγο.

Ο κ. Φλωρίδης , αναφέρθηκε και στην αναδιάρθρωση τονίζοντας ότι δεν είναι ταμπού, ενώ επισήμανε ότι το θέμα έχει και μια πολιτική διάσταση, που είναι αν την (αναδιάρθρωση) την αποφασίζουν οι δανειστές ή οι κυβερνήσεις.

Ποιοί βουλευτές ζήτησαν αναδιάρθρωση

Βολές στο οικονομικό και επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησης επέρριψαν και άλλοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με τις τοποθετήσεις τους στην ΚΟ.  Ο βουλευτής Κοζάνης Πάρις Κουκουλόπουλος τόνισε ότι πρέπει να γίνει διακανονισμός χρόνου πληρωμής και επιτοκίου, ενώ επισήμανε ότι η ανάπτυξη είναι το ζητούμενο ακόμα και στην αναδιάρθρωση που για πολλούς μοιάζει αναπόφευκτη.

Ο Οδυσσέας Βουδούρης επισήμανε ότι πως δεν τιμωρήθηκε κανένας υπαίτιος και πως από αυτό ξεκινά η μεγαλύτερη δυσαρέσκεια των πολιτών, ενώ παραλλήλως ζήτησε επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων.

Για αναδιάρθρωση τώρα με «κούρεμα» χθες μίλησε ο Έκτωρας Νασιώκας, ο οποίος επισήμανε ότι αυτό που βαραίνει περισσότερο είναι η αστοχία στον προϋπολογισμό του 2011 και τα τρία δισ. που απαιτούνται για την κάλυψή του.

Την ανυπαρξία κεντρικού σχεδίου υπογράμμισε ο Κ. Σπηλιώπουλος, ο οποίος τόνισε ότι δεν υπάρχει κυβερνητικό σχέδιο για την ανάπτυξη.

Για την απόσταση που υπάρχει ανάμεσα στους υπουργούς και τους πολίτες μίλησε ο Παναγιώτης Κουρουπλής, τονίζοντας ότι δεν πιστεύει πως η κυβέρνηση αφουγκράζεται την κοινωνία.

Τέλος η Σούλα Μερεντίνη συνέχισε τις επικρίσεις στον Θ. Πάγκαλο, επισημαίνοντας πως, όταν κυβερνητικά στελέχη χαρακτηρίζουν μαστροπούς τους πολιτικούς απαξιώνουν την πολιτική ζωή του τόπου. Πρόσθεσε επίσης ότι υπάρχουν στελέχη που απαξιώνουν τους βουλευτές και η ίδια επέστρεψε σε αυτά τα στελέχη τις απαξιωτικές τους φράσεις.
Πηγή: www.thebest.gr