ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΑΠΟΨΗ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΑΠΟΨΗ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ

Σελίδες

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Βέλγοι επιστήμονες την ερχόμενη εβδομάδα στο Κοτύχι - Στροφυλιά

Η Νομαρχιακή Επιχείρηση Ανάπτυξης Αχαΐας, στα πλαίσια υλοποίησης του έργου εδαφικής συνεργασίας F:ACTS! Forms for: Adapting to Climate Change through Territorial Strategies! «Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή μέσω περιφερειακών στρατηγικών», διοργανώνει, σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου-Στροφυλιάς, μία σειρά συναντήσεων εργασίας που θα διαρκέσουν από τις 3 έως και τις 6 Μαΐου 2011 και θα φιλοξενηθούν στα γραφεία του Κέντρου Ενημέρωσης Στροφυλιάς-Κοτυχίου στο Λάππα.
Οι συναντήσεις εργασίας θα πραγματεύονται θέματα αποτελεσματικής συμμετοχής των κοινωνικών εταίρων στη διαμόρφωση και εφαρμογή σχεδίων προστασίας του οικοσυστήματος, καθώς και πρακτικών ευαισθητοποίησης των τοπικών κοινωνιών για το περιβάλλον και την προσφορά του.
Το συντονισμό των συναντήσεων έχει η ΝΕΑ σε συνεργασία με Βέλγους εταίρους του προγράμματος από την Επαρχία του Limburg, Τμήμα Περιβαλλοντικής Πολιτικής, που έχουν προσκληθεί για την μεταφορά καλών πρακτικών και ιδεών ως προς την βιώσιμη ανάπτυξη προστατευόμενων περιοχών.
Οι συμμετέχοντες στις ομάδες εργασίας είναι εκπρόσωποι τοπικών και περιφερειακών φορέων που λόγω αρμοδιοτήτων και ενεργειών εμπλέκονται στην προστασία της προστατευόμενης περιοχής Κοτυχίου-Στροφυλιάς.

Το F:ACTS! αποτελεί ένα διακρατικό έργο INTERREG IVC που στόχο έχει να παρακινήσει και να τονώσει την ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών και να συμβάλλει στην ανάπτυξη νέων περιφερειακών πολιτικών για την αποτελεσματική προσαρμογή και αντιμετώπιση των επιπτώσεων των κλιματικών αλλαγών σε περιοχές όπου υπάρχει αυξημένος κίνδυνος πλημμύρων, πυρκαγιών και απώλεια της βιοποικιλότητας.

Στόχος του έργου είναι η ανταλλαγή ιδεών και καλών πρακτικών από ειδικούς και επιστήμονες από διαφορετικές χώρες και η ανάπτυξη και επίδειξη λύσεων που να μπορούν να εφαρμοστούν άμεσα.
Το εταιρικό σχήμα αποτελείται από 14 εταίρους από 8 χώρες με την Ν.Ε.Α να είναι ο μοναδικός εταίρος από την Ελλάδα που συμμετέχει σε ένα τέτοιο μεγάλο και ολοκληρωμένο σχήμα αποτελούμενο από φορείς όπως Υπουργεία, Πανεπιστήμια, Δήμοι και Περιφέρειες.
Ώρα έναρξης εργασιών 9.00 π.μ. (εκτός Τετάρτης 4ης Μαΐου που θα ξεκινήσει στις 10.30 π.μ.).
Πηγή: www.thebest.gr