ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΑΠΟΨΗ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΑΠΟΨΗ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ

Σελίδες

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Εκδήλωση για την Κινηματογραφική Παιδεία

Η ΕΛΜΕ Ηλείας, ο Σύλλογος Δασκάλων & Νηπιαγωγών Πύργου και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους διοργανώνουν εκπαιδευτική εκδήλωση που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της Α’/βάθμιας και Β’/βάθμιας Εκπαίδευσης με αντικείμενο την Κινηματογραφική Παιδεία.Η εκδήλωση για τα σχολεία του 1ου Γραφείου (Αμαλιάδας και κάμπου) θα πραγματοποιηθεί στην Αμαλιάδα την Δευτέρα 29-11-2010 στον Κινηματογράφο Cine Cinema, ώρα 11.00-14.00. Για τα σχολεία του Πύργου και του 2ου Γραφείου θα πραγματοποιηθεί στον Πύργο την Τρίτη 30-11-2010 στο Κινηματογράφο «Απόλλων», ώρα 11.00-14.00.

Στην εκδήλωση θα προβληθεί η ταινία – σταθμός του γαλλικού κινηματογράφου «Το Σκασιαρχείο», η οποία γυρίστηκε το 1949 και έχει αποσπάσει 30 διεθνή βραβεία, ενώ πρόσφατα υιοθετήθηκε από την Κινηματογραφική Επιτροπή του ΟΗΕ «ως έργο τέχνης που αποτελεί ύμνο για τα ανθρώπινα δικαιώματα». Μετά την προβολή, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους θα παρουσιάσει ένα «Πλαίσιο για την Κινηματογραφική Παιδεία στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση» καθώς και «Φάκελο του Εκπαιδευτικού για το Σκασιαρχείο», στον οποίο θα παρουσιάζονται οδηγίες για την αξιοποίηση της ταινίας στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Ύστερα από συνεννόηση με την Διεύθυνση Δ/θμιας Εκπαίδευσης θα δοθεί άδεια σε ένα συνάδελφο από κάθε σχολείο που έχει μέχρι 30 εκπαιδευτικούς και σε δύο συναδέλφους από τα σχολεία που έχουν πάνω από 30

εκπαιδευτικούς. Οι διευθυντές των σχολείων θα πρέπει να αποστείλουν στις διευθύνσεις εκπαίδευσης τους επιλεγέντες συναδέλφους μέχρι Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2010.

Οι συνάδελφοι που θα επιλεγούν να δηλώσουν την συμμετοχή τους στο τηλέφωνο 6946050912 (Κουτσούκου Μαρία).
Πηγή: www.ilianet.gr