ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΑΠΟΨΗ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΑΠΟΨΗ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ

Σελίδες

Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Πλημμύρες στο Δήμο Αμαλιάδας

Αντιμέτωποι με πλημμυρικά φαινόμενα βρέθηκαν χθες οι κάτοικοι στην περιοχή της Κουρούτας, των Σαβαλίων, της Δάφνης και του οικισμού Γαλουπίου στα Καλύβια και ο δήμος Αμαλιάδας κλήθηκε να καλύψει τις ελλείψεις και τις παραλείψεις των ΤΟΕΒ.Τα αποστραγγιστικά κανάλια που έχουν μείνει ακαθάριστα επί σειρά ετών από τους ΤΟΕΒ και τον ΓΟΕΒ, δεν "άντεξαν" και "λύγισαν" χθες από τις ισχυρές βροχοπτώσεις, με αποτέλεσμα να ξεχειλίσουν και τα νερά της βροχής πλημμύρισαν χωράφια και παρακείμενες καλλιέργειες, ενώ έφθασαν και στις αυλές κατοικιών, με τους ιδιοκτήτες να τρέχουν και να μην φθάνουν, για να προστατεύσουν τις περιουσίες τους, σύμφωνα με το www.patrisnews.gr

Επί ποδός τα συνεργεία

Υπό την καθοδήγηση του αντιδημάρχου κ. Παναγιώτη Μαυρίκου, όλα τα συνεργεία του δήμου Αμαλιάδας ήταν επί ποδός από νωρίς χθες το πρωί, κάνοντας παρεμβάσεις όπου αυτό ήταν εφικτό. Όλα τα μηχανήματα του δήμου ρίχτηκαν στη μάχη για να μπορέσουν να καθαρίσουν αποστραγγιστικά κανάλια προκειμένου να βρουν δίοδο τα νερά της βροχής για να απομακρυνθεί ο κίνδυνος πλημμύρας κατοικιών. Κανάλια, που έχουν μετατραπεί σε ζούγκλες, γεμάτα χόρτα, καλάμια και ακαθαρσίες.

«Δαπανήσαμε 200.000 ευρώ για να φτιάξουμε το σπίτι μας και κάθε χρόνο πλημμυρίζουμε, ακόμη και με λίγη βροχή, αφού ο ΤΟΕΒ δεν έχει καθαρίσει ποτέ το αποστραγγιστικό κανάλι. Εμείς πληρώνουμε κανονικά και αυτό που εισπράττουμε είναι αδιαφορία, αφού μας λένε ότι δεν έχουν λεφτά και μηχανήματα. Πληρώνονται αδρά από εμάς και δεν έχουν καθαρίσει ποτέ. Ευτυχώς που κάνει παρέμβαση ο δήμος Αμαλιάδας, που δεν έχει και αρμοδιότητα, και η πυροσβεστική» ανέφερε ο κ. Στράτος Αρμοντέλης, που διαμένει στην περιοχή της Κουρούτας.

Τα μηχανήματα και οι εργάτες του δήμου έκαναν μεγάλο αγώνα χθες για να μπορέσουν να βελτιώσουν λίγο την κατάσταση.«Λόγω βροχής παρατηρήθηκαν πολλά προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή του δήμου και κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια με όλα τα μέσα που διαθέτουμε για να δώσουμε λύση και να προστατεύσουμε τις περιουσίες των συμπολιτών μας» δήλωσε ο κ. Μαυρίκος, ο οποίος όπως τόνισε, ο δήμος θα βρίσκεται σε επιφυλακή για να προλάβει τα χειρότερα.
Πηγή: www.thebest.gr