ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΑΠΟΨΗ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΑΠΟΨΗ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ

Σελίδες

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Συγκρότηση αντι-μνημονιακού μετώπου εισηγείται ο Αλ.Τσίπρας

Αθήνα
Την συγκρότηση ενός μπλοκ δυνάμεων που θα αντιπαρατεθεί με το μπλοκ των δυνάμεων που στηρίζουν το Μνημόνιο πρότεινε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ.Τσίπρας κλείνοντας το απόγευμα της Κυριακής τις εργασίες της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος.

Ο κ. Τσίπρας εξήγησε ότι αυτό το μπλοκ δυνάμεων μπορεί να συγκροτηθεί από τους διαφωνούντες οπαδούς του ΠΑΣΟΚ μέχρι τις δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, το ΚΚΕ, τους Οικολόγους και την Δημοκρατική Αριστερά.

Οφείλουν όλοι να τοποθετηθούν σε ποιά όχθη του ποταμού βρίσκονται, τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Αναφερόμενος ειδικότερα στον κ. Κουβέλη και την Δημοκρατική Αριστερά, με αφορμή την εκατέρωθεν κριτική, ο πρόεδρος του ΣΥΝ είπε ότι δεν μπορεί να είναι κάποιος «λίγο με το Μνημόνιο· ή θα είναι υπέρ ή θα είναι κατά» πρόσθεσε και κάλεσε τον κ. Κουβέλη, αν είναι κατά, να απαντήσει θετικά στην πρόσκληση.

Ο κ. Τσίπρας προέβλεψε ότι θα είναι ραγδαίες οι εξελίξεις στην οικονομία, αλλά και στην κοινωνία, ενώ αναφέρθηκε και στις αλλαγές του πολιτικού σκηνικού με την εμφάνιση των νέων κομμάτων, όπως της κ. Μπακογιάννη λέγοντας ότι ενισχύεται το μπλοκ των δυνάμεων που στηρίζουν το Μνημόνιο.

Εξελίξεις φαίνεται ότι θα σημειωθούν το αμέσως επόμενο διάστημα και στον ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά τη συνεδρίαση της ΚΠΕ εμφανίστηκαν δύο θέσεις: Μία που εκφράστηκε από τον κ. Λαφαζάνη του Αριστερού Ρεύματος και σύμφωνα με την οποία πρέπει να γίνει μία νέα αρχή στον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε όλοι μαζί να συνεχίσουν προς τις επόμενες εκλογές και η δεύτερη άποψη πολλών μελών του οργάνου, σύμφωνα με την οποία θα πρέπει να δοθεί οριστικό τέλος σε μιά συμμαχία που πλέον δεν μπορεί να λειτουργήσει ούτε ενωτικά ούτε πολιτικά.

Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας από το βήμα της ΚΠΕ δήλωσε κατηγορηματικά ότι «τα παιχνίδια πρέπει να τελειώνουν» και ότι «δεν είμαστε διατεθειμένοι να παίξουμε τις κουμπάρες», αναφερόμενος στην απόφαση του Μετώπου του κ. Αλαβάνου ότι όσοι είναι μέλη και του ΣΥΡΙΖΑ και του Μετώπου θα συνεχίσουν τη δράση τους και στα δύο σχήματα.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι θα είμαστε όλοι μαζί αν μπορούμε να είμαστε μαζί, σημειώνοντας ότι θα είμαστε «ή με την ενότητα ή με την ιδεολογική καθαρότητα», γιατί άλλος δρόμος δεν υπάρχει.

Πανελλαδική Δικτύωση για το Μέτωπο του  Αλ.Αλαβάνου

Πανελλαδική Δικτύωση θα αποκτήσει το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής του Αλ.Αλαβάνου με βάση την απόφαση της Παναττικής Σύσκεψης των στελεχών του.

Σύμφωνα με την απόφαση η πανελλαδική δικτύωση του Μετώπου έχει σκοπό «να προωθήσει την ιδέα της οικοδόμησης πλατιού πολιτικού και κοινωνικού Μετώπου», όχι όμως ως κόμμα, αφού όπως αναφέρει αυτό δεν ήταν ποτέ στις προθέσεις τους, αλλά ως «ανοιχτό πολιτικό σχέδιο».

Οι στόχοι που θέτει το Μέτωπο είναι:

 Να φύγει η κυβέρνηση
 Να φύγουν τρόικα και Μνημόνιο
 Αναδιαπραγμάτευση του δημόσιου χρέους άμεσα με τους όρους του λαϊκού συμφέροντος και διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του
 Ανασυγκρότηση της οικονομίας και της κοινωνίας με βάση το κοινωνικό κράτος.

Σ' αυτή την κατεύθυνση θα πραγματοποιηθεί πανελλαδική συνέλευση του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής στις αρχές του επόμενου έτους (τον Ιανουάριο 2011).

Η απόφαση αναφέρει ακόμη ότι υπάρχει η δυνατότητα ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ και προτείνει την πραγματοποίηση της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης τον Ιανουάριο ώστε να ληφθούν αποφάσεις με δημοκρατικό τρόπο από τη βάση και όχι σε επίπεδο κορυφής . Στο πλαίσιο αυτό τα στελέχη του Μετώπου που είναι και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ θα εργαστούν προς αυτή την κατεύθυνση.
Πηγή: www.in.gr