ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΑΠΟΨΗ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΑΠΟΨΗ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ

Σελίδες

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Κινητοποιήσεις των μαθητών αποφάσισε το Συντονιστικό οργανό τους

Ανακοίνωση εξέδωσε το Συντονιστικό όργανο των μαθητών της Πάτρας, με την οποία καλεί τους μαθητές σε κινητοποιήσεις με αρχή την ερχόμενη Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Φέρνουν νέα μέτρα – νέα βάρη για τους εργαζόμενους γονείς μας, για τις οικογένειες. Μαζί με τις μειώσεις μισθών, τους φόρους, την ακρίβεια καλούν εμάς και τους γονείς μας να πληρώσουμε για φροντιστήρια, βιβλία, αναλώσιμα, θέρμανση.

Στα αθλητικά σχολεία έκοψαν την μετακίνηση!
Το Υπουργείο Παιδείας τόλμησε να πει στα παιδιά των αθλητικών σχολείων πως όποιος δεν έχει να πληρώσει για να πάει στο σχολείο και στην προπόνηση, να πάει σπίτι του!!

Έρχονται χειρότερες μέρες και για τα πανεπιστήμια.
Με το νέο νόμο-πλαίσιο περνούν ολοκληρωτικά τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ στις επιχειρήσεις, το αν θα σπουδάσουμε εξαρτάται μόνο από την τσέπη των γονιών μας. Θα πληρώνουμε δίδακτρα για να πάρουμε ένα πτυχίο-κουρελόχαρτο που δε θα μας εξασφαλίζει τίποτα.

Ούτε ένα € για την μόρφωση μας !!

Παλεύουμε για τις ανάγκες μας, για τη ζωή που μας αξίζει και όχι για ότι μας λένε ότι είναι εφικτό. Παλεύουμε ενάντια στο μνημόνιο διαρκείας που μας έχουν επιβάλει.

Ο αγώνας μας πρέπει να έχει στο στόχαστρο τις αιτίες που δημιουργούν τα προβλήματα. Σήμερα αντί να δώσουν λεφτά για την παιδεία, για τις ανάγκες των οικογενειών μας, χαρίζουν δισεκατομμύρια σε βιομήχανους και εφοπλιστές, σε αυτούς που δημιούργησαν την κρίση.

Τα δικαιώματα μας δεν παζαρεύονται, δεν μπαίνουν σε στημένους διάλογους, κατακτιούνται με αγώνες μαζικούς, διεκδικητικούς, περιφρουρημένους.

ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ!

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ – ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
• Όχι στο Μνημόνιο Διαρκείας ΠΑΣΟΚ – Τρόικας
• Να καταργηθούν οι νόμοι που ψηφίστηκαν και γονατίζουν τις οικογένειες μας
• Δεν πληρώνουμε την κρίση τους στη ζωή και στα σχολεία μας.
• Ούτε ένα ευρώ για τη μόρφωση που δικαιούμαστε. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν παιδεία για όλους. Καμία κρατική ή ιδιωτική επιχειρηματική δραστηριότητα στην εκπαίδευση. 15% για την Παιδεία από τον κρατικό
προϋπολογισμό.

• Όχι στο νέο νόμο πλαίσιο και στο νέο πιο ταξικό σχολείο του ΠΑΣΟΚ.
• Κανένας διάλογος με κυβέρνηση-πλουτοκρατία
• Κανείς μαθητής έξω από το σχολείο μέχρι τα 18 του, κανείς μαθητής να μην αναγκάζεται να δουλεύει.
• Ενιαία Ανωτάτη Εκπαίδευση και Δημόσιες Δωρεάν Επαγγελματικές Σχολές μετά από ενιαίο 12χρονο σχολείο δημόσιο και δωρεάν για όλους.

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΣΕ:

• Συνελεύσεις σε κάθε τάξη, κάθε σχολείο, σε κάθε 5μελές και 15μελές!
• Κλείνουμε τα σχολεία την Τετάρτη 1η Δεκέμβρη και συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο του Συντονιστικού μαζί με το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών στις 10:00 από την Πλ. Γεωργίου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τέλος στη δωρεάν μεταφορά των μαθητών στα Αθλητικά σχολεία. Με εγκύκλιο ενημερώνει το υπουργείο ότι θα λειτουργήσουν τα τμήματα για τα οποία δεν απαιτείται δαπάνη μεταφοράς μαθητών.

Με μια απαράδεκτη απόφαση το υπουργείο Παιδείας αποποιείται την αυτονόητη ευθύνη του, ρίχνοντας το βάρος της μεταφοράς των μαθητών στους ίδιους και τους
γονείς τους, αναδεικνύοντας για άλλη μια φορά την «παιδεία του μνημονίου» που ετοιμάζουν κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ.

Η εγκύκλιος με θέμα «ενημέρωση σχετικά με τις μετακινήσεις των μαθητών που φοιτούν στα ΤΑΔ – ΕΤΑΔ» (τμήματα Αθλητικής Διευκόλυνσης) αναφέρει ότι «προκειμένου να μην υπάρξει περαιτέρω καθυστέρηση στην έναρξη λειτουργίας των Τμημάτων Αθλητικής Διευκόλυνσης Γυμνασίων και Λυκείων της Χώρας, το
υπουργείο Παιδείας θα λειτουργήσει για το τρέχον σχολικό έτος τα Τμήματα εκείνα για τα οποία δεν απαιτείται δαπάνη μεταφοράς των μαθητών (την ευθύνη της οποίας έχει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού).»

«Οι διευθυντές των σχολείων όπου υπάρχουν Τμήματα Αθλητικής Διευκόλυνσης Γυμνασίων και Λυκείων καλούνται να ζητήσουν από τους γονείς των μαθητών να καταθέσουν υπεύθυνη δήλωση ότι έλαβαν γνώση για τη μη ύπαρξη δρομολογίων μεταφοράς και ότι επιθυμούν ή όχι τη συνέχιση της φοίτησης του εγγεγραμμένου μαθητή στο αντίστοιχο Άθλημα.»
Λένε δηλαδή ότι δεν εξασφαλίζεται η μεταφορά των μαθητών οι οποίοι ή θα πρέπει να ξανασκεφτούν την επιλογή να φοιτήσουν σε αθλητικό σχολείο ή να υποχρεωθούν οι γονείς τους, με σημαντική οικονομική – και όχι μόνο – επιβάρυνσή τους. Άλλωστε οι μαθητές των αθλητικών σχολείων, πέρα από τη μετάβαση από και προς το σχολείο τους, χρειάζεται να μετακινούνται και σε αθλητικούς χώρους για προπόνηση(αφού τα περισσότερα σχολεία είναι ακατάλληλα και επικίνδυνα(τσιμεντένια προαύλια, έλλειψη εξοπλισμού κλπ)
Βέβαια οι «σοφοί» του υπουργείου δεν παραλείπουν να πουν στην ίδια εγκύκλιο ότι «μπορείτε να αναζητήσετε εναλλακτικές λύσεις μεταφοράς – εάν υπάρχουν – σε συνεργασία με άλλους θεσμικούς φορείς» φανερώνοντας για άλλη μια φορά την παιδεία που ετοιμάζουν με τα σχολειά επιχειρήσεις και τους μαθητές πελάτες.

Πετάνε το μπαλάκι ο ένας στον άλλον…

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως στη Θεσσαλονίκη οι μαθητές που προχώρησαν σε πορεία και συγκέντρωση έξω από το Δημαρχείο Καλαμαριάς και ζήτησαν από το Δήμο να αναλάβει τη μεταφορά των μαθητών, πήραν αρνητική απάντηση από το δήμαρχο, καθώς όπως είπε δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες του δήμου(ενώ είναι γνωστό πως μέσω του Καλλικράτη τα σχολεία θα περάσουν στην ευθύνη των δήμων)
Αντίστοιχα μαχητική συγκέντρωση και πορεία προς το Δημαρχείο πραγματοποίησαν και οι μαθητές του Αθλητικού Σχολείου στη Βέροια.
Δεν θα σκύψουμε το κεφάλι, δεν θα πληρώσουμε εμείς την κρίση τους…
Παλεύουμε μαζί με το Συντονστικό Αγώνα Σχολείων και διεκδικούμε:
- δωρεάν μεταφορά όλων των μαθητών από και προς το σχολείο τους και τα αθλητικά κέντρα. Καμία επιβάρυνση των γονιών μας.
- δημιουργία ενιαίου κρατικού φορέα για την μεταφορά των μαθητών.
- Ενιαίο 12χρονο σχολειό δημόσιο και δωρεάν. Όχι στην αποκέντρωση της παιδείας και το πέρασμα των σχολείων μέσω του Καλλικράτη στην τοπική διοίκηση
Πηγή: www.thebest.gr