ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΑΠΟΨΗ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΑΠΟΨΗ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ

Σελίδες

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Β. Χατζηλάμπρου: "Η δωρεάν πρωτοβάθμια περίθαλψη είναι δικαίωμα"



Ανακοίνωση εξέδωσε η παράταξη "Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας, με την οποία σχολιάζει την άσχημη ατάσταση της Υγείας στο Νομό Αχαΐας. Αναλυτικά η ανακοίνωση:
"Ζοφερή είναι η κατάσταση που δημιουργείται στα Κέντρα Υγείας της Αχαΐας καθώς οι διοικήσεις των νοσοκομείων "Άγιος Ανδρέας", Αιγίου και Καλαβρύτων προβαίνουν στη συγκρότηση εισπρακτικού μηχανισμού για να μπει το εισιτήριο των 3 ευρώ που ισχύει από τον καιρό του Μητσοτάκη στα νοσοκομεία. Το χαράτσι ισχύει ήδη από μηνός στα ΚΥ Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας.
ΟΛΟΙ οι πολίτες που θέλουν είτε να εξεταστούν είτε να γράψουν τα φάρμακά τους στα Κέντρα Υγείας -πλην των ασφαλισμένων του ΟΓΑ και τους κατέχοντες την ιδιότητα του απόρου- θα δίνουν 3 ευρώ καθώς και όσο τιμολογούνται οι ενδεχόμενες εξετάσεις που θα χρειαστούν.
Το «συμβολικό»  σήμερα τρίευρω εισάγει τη λογική «όλα εδώ πληρώνονται», και μάλιστα στην Ελλάδα, μία από τις πρώτες χώρες παγκοσμίως σε δαπάνες προς την ιδιωτική υγεία, αν και οι πολίτες έχουν πληρώσει πολλαπλάσια τους ασφαλιστικούς οργανισμούς και το δικαίωμά τους στην περίθαλψη.
Σήμερα, με πρόσχημα την κρίση καταργούν το συνταγματικό δικαίωμα της δωρεάν πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, πετούν τους πολίτες βορά στα κρατικοδίαιτα αρπακτικά του μεγάλου κεφαλαίου της ιδιωτικής υγείας.
Με τον «Καλλικράτη», το κράτος θα ξεφορτωθεί -σύντομα- τα Κέντρα Υγείας μεταφέροντάς τα στους δήμους, χωρίς πόρους και τεχνογνωσία, με αποτέλεσμα είτε το κλείσιμο είτε την ιδιωτικοποίησή τους.
Οι τοπικές  κοινωνίες πρέπει να ξεσηκωθούν. Οι παλιοί και νέοι δήμαρχοι πρέπει να πάρουν επιτέλους θέση και να αντισταθούν σε αυτούς τους σχεδιασμούς. Οι πολίτες να διεκδικήσουν, συλλογικά και ατομικά, να μην ισχύσει το χαράτσι στα δημόσια νοσοκομεία.
Από την πλευρά της, η Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας θα πάρει πρωτοβουλίες για την οργάνωση τέτοιων κινήσεων."
Πηγή: www.thebest.gr