ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΑΠΟΨΗ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΑΠΟΨΗ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ

Σελίδες

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Κάπνισμα, από σήμερα έγκλημα με τιμωρία

Τελείωσε η περίοδος χάριτος για τους καπνιστές. Από σήμερα, 1η Οκτωβρίου ο αντικαπνιστικός νόμος που τέθηκε σε εφαρμογή πριν απο ένα μήνα συνοδεύεται και από πρόστιμα!

Όποιος συλληφθεί να καπνίζει σε... απαγορευμένη ζώνη θα πληρώνει πρόστιμο 50 ευρώ και τα διπλάσια κάθε φορά που δεν θα συμμορφώνεται και θα ξανακαπνίζει σε χώρο όπου... απαγορεύεται. Για τους καταστηματάρχες που δεν τηρούν τις διατάξεις του νόμου η χρηματική ποινή ξεκινά από 500 και μπορεί να φτάσει μέχρι την αφαίρεση της άδειας λειτουργίας.

Τους ελέγχους και την επιβολή προστίμων έχουν αναλάβει οι Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, η Δημοτική Αστυνομία και οι λιμενικές αρχές στην περιοχή ευθύνης τους.

Προς αποφυγήν... παρεξηγήσεων, το υπουργείο Υγείας εξέδωσε ειδική εγκύκλιο με την οποία διευκρινίζονται όλες οι λεπτομέρειες για τις απαγορεύσεις και την επιβολή των κυρώσεων.

Από 1ης Σεπτεμβρίου, το κάπνισμα απαγορεύεται πλήρως σε όλους τους κλειστούς δημόσιους και ιδιωτικούς εργασιακούς χώρους, χωρίς τη δυνατότητα δημιουργίας χώρων καπνιζόντων. Για τα καζίνο και τα Κέντρα διασκέδασης άνω των 300 τμ. με ζωντανή μουσική η απαγόρευση θα ισχύσει από 1ης Ιουνίου 2011.

Πηγή: http://kontiloforos.blogspot.com