ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΑΠΟΨΗ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΑΠΟΨΗ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ

Σελίδες

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Στον αέρα το πρόγραμμα "βοήθεια στο σπίτι"

48ωρη απεργία πραγματοποιούν και στην Ηλεία οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» διαμαρτυρόμενοι για την αναβλητικότητα της Πολιτείας στην δημόσια διαβούλευση που εκκρεμεί για την τύχη του προγράμματος και των ίδιων.

Συγκεκριμένα, εργαζόμενοι στο πρόγραμμα (σύμφωνα με πληροφορίες μετέχουν και εργαζόμενοι από την Ηλεία) θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εσωτερικών (Βας. Σοφίας 15). Χαρακτηριστικά είναι τα όσα αναφέρονται σε δελτίο Τύπου του διαπεριφερειακού συλλόγου εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» των περιφερειών Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου:

«Εννέα χρόνια αγωνίας δεν είναι αρκετά; Ατελείωτης αγωνίας αν αύριο θα έχουμε δουλειά. Ατελείωτης αγωνίας για το μέλλον μας. Ατελείωτης αγωνίας για το πότε θα ξαναπληρωθούμε. Και πότε αυτή η αγωνία θα πάρει τέλος; 31-12-2010 καταλυτική ημερομηνία για να εφαρμοστεί η οριστική λύση στην λειτουργία των προγραμμάτων. Που είναι όμως αυτή; Η πρόταση που θα έβγαινε σε δημόσια διαβούλευση τον Ιούνιο αναβάλεται από μήνα σε μήνα – και φτάσαμε στον Οκτώβριο, και πρόταση δεν υπάρχει.

Από το 2006, που οι Δήμοι δεν υλοποίησαν την δέσμευσή τους να αναλάβουν οι ίδιοι τα προγράμματα, σαν εργαζόμενοι επισημαίνουμε τα προβλήματα που όμως επαναλαμβάνονται. Χρηματοδοτήσεις που «εξαφανίζονται» Χρηματοδοτήσεις που «επιστέφονται» στο Υπουργείο Οικονομικών χωρίς να διατεθούν στους δικαιούχους, και οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι. Δημοτικές αρχές που χρησιμοποιούν τις χρηματοδοτήσεις των προγραμμάτων σε άλλες υποχρεώσεις των Δήμων, χωρίς να υπάρχει ελεγκτικός μηχανισμός. Και το πιο βασικό.

Η αδιαφορία των ιθυνόντων κάνει την πιο σημαντική Δομή των μέχρι τώρα Καποδιστριακών Δήμων να κινδυνεύει με πλήρη απαξίωση. Ποιος είναι ο σκοπός; Κλείσιμο των προγραμμάτων; Εξαναγκασμός των εργαζομένων να αναζητήσουν αλλού δουλειά; Ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Πρόνοιας; Είναι δικαίωμα όλων στην μόνιμη, κρατική, δωρεάν Βοήθεια στο Σπίτι. Είναι δικαίωμα όλων των εργαζομένων να παραμείνουν στις θέσεις τους μετά από τόσο χρόνια που παρέχουν υπηρεσίες στις πιο αντίξοες συνθήκες».

Πηγή: iliatora.gr