ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΑΠΟΨΗ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΑΠΟΨΗ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ

Σελίδες

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Τελευταίο μεροκάματο για 35χρονο από την Αρετή

Στο πένθος βρίσκεται «τυλιγμένο» το Δημοτικό Διαμέρισμα της Αρετής και η ευρύτερη περιοχή του δήμου Λεχαινών που σήμερα, αποχαιρετά τον 35χρονο Γιάννη Φίλια που έχασε τη ζωή του το μεσημέρι της Τρίτης στην Αθήνα, όπου εργαζόταν τα τελευταία 5 χρόνια. Σύσσωμη η κοινωνία της Αρετής θα πει το στερνό «Αντίο» στον Γιάννη στις 11 το πρωί, από τον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής στο χωριό.

Ο άτυχος 35χρονος έχασε τη ζωή του από ηλεκτροπληξία, στην αποθήκη που είχε νοικιάσει στην Αθήνα και εργαζόταν ως ταπιτοκαθαριστής. Νωρίς το μεσημέρι ο Γιάννης βρισκόταν στον χώρο του όταν, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι τώρα συνθήκες, ένα μεγάλο φορτίο ηλεκτρικού ρεύματος διαπέρασε το κορμί του με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο.


Η σωρός του άτυχου νέοy, σύμφωνα με πληροφορίες, ανακαλύφθηκε πάνω σε ένα σωρό από σίδερα, λίγο πιο μακριά από το σημείο όπου εργαζόταν, αποτέλεσμα ενδεχομένως της επαφής του με το ηλεκτρικό ρεύμα… Όταν όμως ανακαλύφθηκε ήταν πια πολύ αργά, καθώς το μοιραίο είχε επέλθει…


Είχε μιλήσει με τη μητέρα του…

Η τραγική είδηση του χαμού του Γιάννη δεν άργησε να διαδοθεί, στην μικρή κοινωνία της Αρετής, χωρίς κανένας όμως να μπορεί να την πιστέψει. Ο 35χρονος, λίγο πριν το δυστύχημα είχε μιλήσει με την μητέρα του. Ποιος να φανταστεί, λίγη ώρα μετά τι θα ακολουθούσε…


Ο χειρότερος εφιάλτης της οικογένειας του Γιάννη δεν άργησε να επιβεβαιωθεί… Ολόκληρη η κοινωνία του χωριού βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο σπίτι του άτυχου νέου για να παρηγορήσει τους γονείς του, τα αδέλφια του και τη σύζυγό του. Οι ίδιοι όμως πονούσαν για τον χαμό ενός εκ των καλύτερων και πιο εργατικών παιδιών του χωριού.


Τραγική ειρωνεία; Ο άτυχος 35χρονος προγραμμάτιζε τις μέρες των Χριστουγέννων να επιστρέψει μόνιμα στο χωριό του, την Αρετή, μετά από την πεντάχρονη παραμονή του στην Αθήνα. Η μοίρα όμως, είχε άλλα «σχέδια» για τον Γιάννη. Ο Γιάννης «επέστρεψε», αλλά όχι όπως τον περίμεναν όλοι, με το χαμόγελο στα χείλη.

Σήμερα το στερνό αντίο

Με πολλά ερωτηματικά και ένα αναπάντητο «γιατί» η οικογένεια του Γιάννη, οι συγγενείς του, οι φίλοι του, σύσσωμη η περιοχή της Αρετής και όχι μόνο, θα τον αποχαιρετήσουν για στερνή φορά στις 11 το πρωί, από τον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής.

Στάθης Πουλιάσης
(Stathispatris@Yahoo.com)
Πηγή: www.patrisnews.gr