ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΑΠΟΨΗ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΑΠΟΨΗ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ

Σελίδες

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Σοβαρός τραυματισμός δικυκλιστή στον Πύργο

Ένας νεαρός δικυκλιστής τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο ατύχημα που συνέβη λίγο μετά τις 7:30 το απόγευμα στον Πύργο. Ο νεαρός εργάτης από τη Ρουμανία οδηγούσε το μηχανάκι του στην οδό...
... Μυστρά όταν, σύμφωνα με πληροφορίες, παραβίασε το "Στοπ" στη συμβολή με την οδό Πετροπούλου.
Αυτό είχε αποτέλεσμα να συγκρουστεί με αυτοκίνητο που οδηγούσε κάτοικος του Πύργου, με κατεύθυνση προς το παλιό νοσοκομείο της πόλης. Ο νεαρός δικυκλιστής, που δεν φόραγε κράνος, τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι και άμεσα διεκομίσθη αρχικά στο νοσοκομείο Πύργου και ακολούθως στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.
Πηγή: iliatora.gr

Η απατεωνιά στο μεγαλείο της

Και τα κρούσματα απάτης σε βάρος ηλικιωμένων συνεχίζονται. Αυτή τη φορά θύμα ενός ακόμη "καταφερτζή" απατεώνα έπεσε μια 83χρονη, στην περιοχή του Πύργου. Της χτύπησε την πόρτα και είπε πως τον έστειλε ο γιος της για να εισπράξει χρήματα, που υποτίθεται ότι ο γιος χρωστούσε στην εφορία.
Η γιαγιά πίστεψε τον άγνωστο άνδρα και του έδωσε το χρηματικό ποσό των 2.200 ευρώ. Μόλις ο δράστης έφυγε, η 83χρονη επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κανακάρη της και διαπιστώσε πως δε χρωστούσε τίποτα, αλλά ήταν πλέον αργά...

Όπως έχουμε γράψει και στο παρελθόν στο iliatora.gr, η δράση τέτοιου είδους παρανόμων που εξαπατούν ηλικιωμένους δεν αναμένεται να εκλείψει και καλό θα ήταν οι πολίτες να ενημερώνουν τους ηλικιωμένους γονείς τους για την πιθανότητα να γίνουν "στόχοι" των επιτήδειων.

Στις υπόλοιπες ειδήσεις του αστυνομικού δελτίου
Άγνωστοι μπήκαν σε σπίτι στα Χανάκια και πήραν πέντε πλαστικά δοχεία με ελαιόλαδο, συνολικού βάρους 250 κιλών και αξίας 1.000 ευρώ.

Στο Νιοχώρι Ζαχάρως, ένας αλλοδαπός που επέβαινε σε τρακτέρ αντέδρασε στη θέα διερχόμενων αστυνομικών πηδώντας στο... δρόμο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά και να διακομισθεί στο νοσοκομείο του Πύργου.
Πηγή: www.thebest.gr

Κομμένα πια τα μετρητά!Από σήμερα οι αγορές άνω των 3.000 ευρώ με κάρτα ή επιταγή

Όλες οι συναλλαγές μεταξύ ιδιωτών και επιχειρήσεων που υπερβαίνουν σε αξία τα 3.000 ευρώ θα γίνονται υποχρεωτικά με χρήση πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών ή τραπεζικών επιταγών, ενώ από 1.1.2012 το όριο αυτό θα είναι 1.500 ευρώ.Στόχος του μέτρου αυτού όπως αναφέρεται σε σχετική απόφαση είναι η παρακολούθηση και ο έλεγχος των συναλλαγών και των χρηματικών ροών στις συναλλαγές των ιδιωτών στο πλαίσιο αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής.

Στην απόφαση διευκρινίζονται αναλυτικά τα ακόλουθα:

1. Ως αξία συναλλαγής, θεωρείται το συνολικό ποσό, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

2. Προκαταβολές που εισπράττονται ή τμηματικές καταβολές, που αφορούν συναλλαγές συνολικής αξίας άνω των 3.000 ευρώ ( ή άνω των 1.500 ευρώ από 1.1.2012) θα γίνονται με τη χρήση καρτών ή τραπεζικής επιταγής

3. Σε περίπτωση πώλησης αγαθών (όπως οχήματα, κ.λπ.) σε ιδιώτη "με ανταλλαγή", εξοφλείται από τον ιδιώτη - αγοραστή, με τον ίδιο τρόπο, η διαφορά της αξίας που προκύπτει από το συμψηφισμό των ανταλλαγών εφόσον η διαφορά αυτή υπερβαίνει το όριο των 3.000 ευρώ..

4. Σε περίπτωση αλλαγής λιανικώς πωληθέντων αγαθών, η αξία των οποίων προηγουμένως έχει εξοφληθεί, για τη νέα απόδειξη λιανικής πώλησης που εκδίδεται, εφαρμόζεται η παραπάνω διαδικασία.

5. Σε περίπτωση συναλλαγής που εξοφλείται, μερικώς ή ολικώς, με δάνειο που έχει πάρει ο ιδιώτης - με κατάθεση του σχετικού ποσού στο λογαριασμό του πωλητή - το τυχόν υπολειπόμενο ποσό, ανεξαρτήτως αξίας, θα εξοφλείται με χρήση κάρτας ή τραπεζικής επιταγής εφόσον η αξία της συναλλαγής υπερβαίνει τα 3.000 ευρώ.

6. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις συναλλαγών, που διενεργούνται σε ημέρες και ώρες μη λειτουργίας των Τραπεζών ή με πρόσωπα - ιδιώτες που για αντικειμενικούς λόγους δεν είναι δυνατή η από μέρους τους εξόφληση, με τους τρόπους που αναφέρονται στην απόφαση και καταβάλλονται μετρητά ή παραδίδονται συναλλαγματικές, οι οποίες εξοφλούνται εκτός τραπεζικού συστήματος, θα ακολουθείται η ακόλουθη διαδικασία:

Από τον επιτηδευματία - πωλητή, εκδίδεται "απόδειξη είσπραξης μετρητών ή παραλαβής αξιόγραφων". Η απόδειξη αυτή εκδίδεται αθεώρητη από διπλότυπο, τουλάχιστον, στέλεχος.

Σ' αυτήν αναγράφονται το ποσό, ο τρόπος εξόφλησης, η αιτιολογία της είσπραξης (π.χ. προκαταβολή, τμηματική καταβολή, εξόφληση) και ο αύξων αριθμός του παραστατικού.. Ο επιτηδευματίας υποχρεούται το ποσόν των μετρητών, που εισπράττει να το καταθέσει εντός δύο εργάσιμων ημερών από την έκδοσή τους, σε τραπεζικό λογαριασμό που τηρεί σε οποιαδήποτε αναγνωρισμένη Τράπεζα ή Πιστωτικό Οργανισμό

Εκπρόσωποι των οργανισμών πιστωτικών καρτών στην χώρα μας, έχουν κρίνει το μέτρο θετικό, αλλά όχι επαρκές για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Ειδικότερα, μια αύξηση της χρήσης ηλεκτρονικών πληρωμών στην χώρα μας κατά 10% θα οδηγούσε σε μείωση της παραοικονομίας κατά 5% ή κατά 3 δισ.ευρώ περίπου, έχει αναφέρει o Νίκος Καμπανόπουλος, Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής Visa Europe, Ελλάδα.

Αναφερόμενος στο μέτρο ότι οι συναλλαγές επιχειρήσεων και επαγγελματιών με ιδιώτες οι οποίες υπερβαίνουν τα 3.000 ευρώ θα γίνονται με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα ή τραπεζική επιταγή, ο κ.Καμπανόπουλος το έχει χαρακτηρίσει θετικό, επισημαίνοντας όμως ότι για να έχει αποτελέσματα και να χτυπήσει ουσιαστικά την φοροδιαφυγή και γενικά την παραοικονομία θα πρέπει το μέτρο αυτό να ισχύει για συναλλαγές για ποσά σημαντικά χαμηλότερα.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Αθανάσιος Γεραμάνης, country manager για την Ελλάδα MasterCard, έχει επισημαίνει ότι το μέτρο είναι προς την σωστή κατεύθυνση, θα πρέπει όπως να αφορά και να εφαρμοστεί και για συναλλαγές που αφορούν μικρότερα ποσά, όπως άλλωστε εφαρμόζεται σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες. Έδωσε δε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την Ιταλία, όπου το μέτρο εφαρμόζεται για συναλλαγές για ποσά άνω των 150 ευρώ. Με τον τρόπο αυτό μπορεί να χτυπηθεί μεγάλο μέρος της φοροδιαφυγής.
Πηγή: www.thebest.gr

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Η ελεγχόμενη πτώχευση είναι αναπόφευκτη, αυτό όμως που πρέπει να συνειδητοποιήσουν οι εργαζόμενοι είναι ότι πρέπει, όσο γίνεται πιο γρήγορα, να ανατρέψουν αυτή την πολιτική, ανατρέποντας τους συσχετισμούς δύναμης για να μπορέσουν να πάρουν στα......
χέρια τους τις υποθέσεις τους.

Διαφορετικά η ελεγχόμενη πτώχευση θα ωφελήσει το μεγαλύτερο μέρος των επιχειρηματιών και θα δημιουργήσει δεκάδες μνημόνια, κάθε μήνα για το λαό».
Πηγή: ksipnistere.blogspot.com

25χρονος Αλβανός στο Νεοχώρι Ζαχάρως στη «θέα» των αστυνομικών πήδησε από το τρακτέρ…

Μπροστά στο φόβο της Αστυνομίας ένας 25χρονος Αλβανός πήδησε  από το …τρακτέρ ημεδαπού στο Νεοχώρι Ζαχάρως, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά.Μετά το συμβάν ο ιδιοκτήτης του τρακτέρ ο οποίος είναι κάτοικος της Τριφυλίας , τράπηκε σε φυγή χωρίς να είναι δυνατός ο εντοπισμός του!Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Πύργου.
Πηγή: www.ilianet.gr

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Παράσυρση και θανάσιμος τραυματισμός στο Βαρθολομιό

Κατέληξε τελικά πριν λίγη ώρα στο νοσοκομείο του Πύργου όπου είχε διακομισθεί, η 67χρονη που στις 9 το βράδυ παρασύρθηκε από μοτοσικλέτα μικρού κυβισμού, στην οδό.... Λουτρών Κυλλήνης στο Βαρθολομιό.








Πηγή: iliatora.gr

Αναζητούν τον πρώην υπουργό της Ν.Δ. με καταθέσεις 178 εκατομμύρια ευρώ

Η κοινοβουλευτική επιτροπή ελέγχου των οικονομικών βουλευτών και κομμάτων, που ταυτόχρονα ελέγχει και τις δηλώσεις «πόθεν έσχες» των πολιτικών, ζητεί, σύμφωνα με πληροφορίες, τα στοιχεία των ελέγχων που διενήργησε το ΣΔΟΕ και σύμφωνα με τα οποία εντοπίσθηκε «πρώην γαλάζιος υπουργός με τραπεζικές καταθέσεις 178 εκατ. ευρώ».
Το θέμα ετέθη κατά τη χθεσινή, εκτός δημοσιότητας, συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής που συνήλθε υπό την προεδρία του Γ΄ αντιπροέδρου της Βουλής Ευάγγελου Αργύρη με τη συμμετοχή των βουλευτών Ντίνου Βρεττού (ΠΑΣΟΚ), Αθανάσιου Μπούρα (ΝΔ), Αντώνη Σκυλλάκου (ΚΚΕ), Βαΐτση Αποστολάτου (ΛΑΟΣ), Θεόδωρου Δρίτσα (ΣΥΡΙΖΑ) των αντιπροέδρων του Συμβουλίου Επικρατείας και του Αρείου Πάγου, καθώς και του προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Από όλες τις πτέρυγες των κομμάτων τονίσθηκε ότι αυτό το θέμα που κυκλοφορεί ως φήμη, κι ούτε διαψεύδεται, ούτε προσωποποιείται, εκθέτει τον πολιτικό κόσμο και, ως εκ τούτου, εξουσιοδοτήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αντιπρόεδρος κ.Αργύρης να έλθει σε επαφή με το ΣΔΟΕ και να ζητήσει τα σχετικά στοιχεία.
Κατά τα άλλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εξετάστηκαν εκ νέου εκκρεμότητες που υπήρχαν κατά τους πρώτους ελέγχους που είχαν γίνει τον περασμένο Νοέμβριο από την επιτροπή που αφορούσε τη σύγκριση των τραπεζικών λογαριασμών δέκα πρώην υπουργών που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο είχαν εμπλακεί σε συμβάσεις με την Siemens.
Τότε είχαν διαπιστωθεί διαφορές καταθέσεων και δηλωθέντων για τους Αναστάσιο Μαντέλη, Γιώργο Βουλγαράκη, Γιάννο Παπαντωνίου, Βύρωνα Πολύδωρα και Μιχάλη Λιάπη. Τώρα διαπιστώθηκε ότι χρειάζεται περαιτέρω έλεγχος για τα στοιχεία των πρώην υπουργών Άκη Τσοχατζόπουλου και Γιώργου Αλογοσκούφη, χωρίς να προσδιορίζεται, αν υπήρξε κάποιο πρόβλημα. Συνεργάτες του πρώην υπουργού κ. Αλογοσκούφη σχολίαζαν:
«Η προσπάθεια πολιτικού συμψηφισμού είναι απαράδεκτη. Τα στοιχεία του πόθεν έσχες του πρώην υπουργού είναι κατατεθειμένα διαχρονικά με ακρίβεια και σε καμία περίπτωση δεν προκύπτει αναντιστοιχία μεταξύ εισοδημάτων και περιουσιακών στοιχείων, άλλωστε έχει δώσει στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής όλες τις κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών του παρότι δεν ήταν υποχρεωμένος». Η επιτροπή θα συνέλθει εκ νέου την προσεχή εβδομάδα.
Πηγή: www.thebest.gr

Ηλεία:Συνελήφθη ο "εφτάψυχος"

Για σωρεία κακουργηματικών πράξεων που φέρεται να έχει διαπράξει κατά το παρελθόν, συνελήφθη το πρωί της Τετάρτης στο σπίτι του στη Ροβιάτα ένας 44χρονος. Ο συλληφθείς προσήχθη από άνδρες του Τμήματος Ασφαλείας στην Αστυνομική Υποδιεύθυνση Αμαλιάδας με αναπηρικό καροτσάκι, καθώς έχει υποστεί σοβαρό τραυματισμό μετά από δολοφονική απόπειρα σε βάρος του, η οποία είχε λάβει χώρα στις 9 Ιουνίου του 2010 έξω από καφενείο στη Ροβιάτα. Τότε ο 44χρονος είχε δεχθεί σφαίρα στο κεφάλι και επέζησε ως εκ θαύματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά το παρελθόν (2009) αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός που κατασκεύαζε μαζί με φίλο του στη Νέα Τίρυνθα Αργολίδας -με σκοπό το ψάρεμα, όπως είχε τότε δηλώσει- και που περιείχε δυναμίτιδα, εξερράγη στα χέρια τους τραυματίζοντας τους σοβαρά. Ο άνδρας νοσηλεύτηκε στην Εντατική του νοσοκομείου "Ευαγγελισμός" , ενώ ο φίλος του έχασε τα χέρια του...
10 χρόνια νωρίτερα (1999), μετά από τη ληστεία που φέρεται να διέπραξε στην ΑΤΕ της Κλειτορίας Καλαβρύτων και την πολυήμερη καταδίωξη που ακολούθησε στα χιονισμένα βουνά, συνελήφθη τελικά στην ορεινή Κορινθία έχοντας σοβαρά κρυοπαγήματα, τα οποία οδήγησαν σε μερικό ακρωτηριασμό άκρων του. Μάλιστα τις προηγούμενες ημέρες κατά τη διάρκεια της καταδίωξης και μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς, οι δύο από τους τρεις συνεργούς του είχαν πέσει νεκροί.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι κατηγορίες που εκκρεμούν εις βάρος του αφορούν υποθέσεις ανθρωποκτονιών, εμπρησμών, σύστασης συμμορίας, παράβασης του νόμου πέρι όπλων κλπ...
Πηγή: www.thebest.gr

ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΑΠΡΙΛΗ 11:30 π.μ. ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ

ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΡΑΞΟ ΚΑΙ  ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑ
ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ
Εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, νέοι και νέες
Ξεσηκωθείτε! Η ελληνική κυβέρνηση με τη στήριξη της ΝΔ έχει κάνει ορμητήριο θανάτου τις βάσεις στον Άραξο και στην Ανδραβίδα ενάντια στο λιβυκό λαό, στα πλαίσια του ΝΑΤΟ και της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη Λιβύη.
Να απαιτήσουμε να απεμπλακεί τώρα η χώρα μας από τον πόλεμο. Να κλείσουν οι ΝΑΤΟϊκές βάσεις στον Άραξο, στην Ανδραβίδα, στη Σούδα και στο Άκτιο. Να επιστρέψουν τώρα τα ελληνικά πλοία που συμμετέχουν στην ιμπεριαλιστική επίθεση. Αλληλεγγύη στο λιβυκό λαό. Αυτό είναι το λαϊκό συμφέρον: Καμιά συμμετοχή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς. Να σταματήσει ο πόλεμος και η ιμπεριαλιστική επίθεση στη Λιβύη.
Από τη μια πόλεμος για το μοίρασμα των αγορών, από την άλλη πόλεμος με τις ιδιωτικοποιήσεις και τα μνημόνια ενάντια στην εργατική τάξη και το λαό για να εξασφαλίσουν την κερδοφορία των μονοπωλίων. Ενιαία είναι η επίθεση στους λαούς.
Καμιά εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ. Κοροϊδεύουν συνειδητά το λαό. Το τι θα κερδίσει το ελληνικό κεφάλαιο από τη σφαγή και το διαμελισμό της Λιβύης, ενδιαφέρει την κυβέρνηση και τη ΝΔ.
Ο πόλεμος στη Λιβύη είναι άδικος, είναι ιμπεριαλιστικός. Γίνεται για το μοίρασμα και τον έλεγχο των πετρελαίων και των ενεργειακών πόρων. Για αυτό το λόγο κάνουν τον πόλεμο η ΕΕ, το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ. Τα ιμπεριαλιστικά γεράκια που έχουν ορμήσει στο λαό της Λιβύης, παριστάνουν τώρα τους ανθρωπιστές, ενώ κανονίζουν πώς θα μοιράσουν τη λεία. Για τους ίδιους λόγους πολεμά και το αντιλαϊκό καθεστώς Καντάφι που μέχρι πρότινος έκλεινε συμφωνίες με αυτές τις δυνάμεις, τη Ρωσία και την Κίνα, είχε στενές σχέσεις με τη Σοσιαλιστική Διεθνή.
Οι ιμπεριαλιστές δεν προστατεύουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του λιβυκού λαού. Σήμερα τον σκοτώνουν, αύριο θα τον καταληστεύουν. Τα ίδια έκαναν στη Γιουγκοσλαβία, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν και σε τόσες άλλες χώρες.
Εργαζόμενοι, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι και νέες
Εγκαταλείψτε τα στηρίγματα του ιμπεριαλισμού στη χώρα μας το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Απομονώστε τα κόμματα του ευρωμονόδρομου που καλλιεργούν αυταπάτες για ειρήνη μέσω της ΕΕ και του ΟΗΕ.
Η λαϊκή απάντηση πρέπει να είναι λαϊκό μέτωπο πάλης ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τα μονοπώλια για τη λαϊκή εξουσία και οικονομία, αποδέσμευση από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.
Τώρα με δυνατό ΚΚΕ οργανώνουμε την αντεπίθεση, ανυπακοή και απειθαρχία στον ιμπεριαλισμό.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ –ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΙΠΕΜ-ΔΟΕ ΓΙΑ ΤΑ ΟΛΟΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Συνάδελφοι-συναδέλφισσες
Έρευνα με θέμα την εμπειρία από το «Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Ενιαίου Αναμορφωμένου Εκπαιδευτικού Προγράμματος» εξήγγειλε το ΙΠΕΜ της ΔΟΕ. Ρίχνοντας κανείς μια ματιά στο σχετικό ερωτηματολόγιο και το είδος των ερωτήσεων, αντιλαμβάνεται ότι πρόκειται για μια έρευνα που:
1. Επιχειρεί να διαμορφώσει ουδέτερη ή θετική άποψη (με το είδος και το περιεχόμενο των ερωτήσεων) για τις επιχειρούμενες μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση, δίνοντάς της συγχρόνως άλλοθι. Στο ερωτηματολόγιο υπάρχει χώρος μόνο για το «βαθμό της συμφωνίας» με τη λογική του ΙΠΕΜ, του Υπουργείου και των εντολοδόχων του.
2. Αποδέχεται τον πυρήνα της αντιδραστικής πολιτικής του «νέου σχολείου» και ανοίγει μια συζήτηση στη βάση αυτού του σχεδιασμού και προσανατολισμού. Είναι μέρος της προπαγανδιστικής προσπάθειας που επιχειρεί το Υπουργείο για να «πείσει» γονείς και εκπαιδευτικούς ότι δεν έχουν να φοβούνται από αυτό το...δήθεν «νέο σχολείο».
3. Αποδέχεται τη στρατηγική των ΟΟΣΑ–ΕΕ για την παιδεία, (Διαφοροποίηση περιεχομένου, κατηγοριοποίηση, αποκέντρωση) στηρίζοντας έτσι τις αντιδραστικές αλλαγές που προωθούνται σήμερα στην εκπαίδευση. Δικαιώνεται έτσι για άλλη μια φορά η Υπουργός Παιδείας Ά. Διαμαντοπούλου που πρόσφατα είχε δηλώσει «Ευχαριστώ δημόσια την ΟΛΜΕ και τη ΔΟΕ, έχω δανειστεί πολλές από τις θέσεις τους».
Το ερωτηματολόγιο αυτό ψηφίστηκε από τις δυνάμεις της ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ.

Καιρός να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας!
  • ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ είναι στηρίγματα της κάθε κυβέρνησης, είναι δυνάμεις οι οποίες βάζουν πλάτη για να περάσει η αντιεκπαιδευτική πολιτική.
  • Οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ δουλεύουν συμπληρωματικά, δίνουν άλλοθι σε αυτή την πολιτική γιατί δεν αμφισβητούν την ανάπτυξη προς όφελος του κεφαλαίου, στηρίζουν την «αυτονομία της σχολικής μονάδας», τη διαφοροποίηση, τη λεγόμενη παιδαγωγική ελευθερία, τις Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας, κ.α.
Οι συμβιβασμένες ηγεσίες της ΔΟΕ προχωρούν κι ένα βήμα παρακάτω: θέλουν να συνδιαμορφώσουν με το Υπουργείο Παιδείας και τους όρους αξιολόγησης του εκπαιδευτικού και του εκπαιδευτικού έργου που είναι προϋπόθεση για να προχωρήσει η διαφοροποίηση και η κατηγοριοποίηση των σχολείων. Καλούν δηλαδή τους συναδέλφους μέσα από το ερωτηματολόγιο να θέσουν το περιεχόμενο και τη μέθοδο της αξιολόγησής τους. Γι’ αυτό και το ΙΠΕΜ/ΔΟΕ ετοιμάζεται να επιμορφώσει 3.126 εκπαιδευτικούς και 90 διοικητικά στελέχη για να δεχτούν το «νέο» σχολείο της αγοράς και, αν είναι δυνατόν, να συμμετέχουν ενεργά σ' αυτό.
Το ΙΠΕΜ-ΔΟΕ είναι φορέας απορρόφησης κονδυλίων της Ε.Ε., με σκοπό να ντύσει "επιστημονικά" την υποταγή της συμβιβασμένης πλειοψηφίας της ΔΟΕ στην πολιτική του κεφαλαίου και να αλώσει τις συνειδήσεις των εκπαιδευτικών, ώστε να δεχτούν την πολιτική αυτή. Η Ε.Ε. δε θα έδινε ποτέ χρήματα, αν δεν ήταν βέβαιη ότι το προϊόν της «έρευνας» θα την εξυπηρετούσε!
Θυμίζουμε ότι το ΙΠΕΜ/ΔΟΕ έβγαλε λάδι τα Νέα βιβλία της διαθεματικότητας, της αποσπασματικότητας (επί ΝΔ), τρία χρόνια μετά την κυκλοφορία τους κι ενώ η πλειοψηφία των δασκάλων και των γονιών τα είχε απορρίψει.
Είναι φανερός ο ρόλος που καλείται να παίξει η έρευνα για τα 800 ολοήμερα. Θα δικαιώσει την εφαρμογή τους και θα προτείνει τρόπους για να φτιασιδωθεί το αντιδραστικό τοπίο στην εκπαίδευση και τα 800 ολοήμερα.
Δεν δίνουμε άλλοθι. Δεν έχουμε καμία αυταπάτη!
Το «νέο σχολείο», τα 800 ολοήμερα, όσες έρευνες και να γίνουν, θα παραμείνουν αντιδραστικά. Γιατί είναι το σχολείο της διαφοροποίησης, των δεξιοτήτων, της ημιμάθειας και της αγοράς.

Πανηλειακός: Έμεινε και μαθηματικά, έχασε το αήττητο της έδρας...

Μπορεί από αυτή την αγωνιστική να οριστικοποιήθηκε και μαθηματικά η ανανέωση της παρουσίας του Πανηλειακού στη Γ' Εθνική, όμως αυτή συνοδεύτηκε από ήττα με 1-3 στο δημοτικό στάδιο Πύργου, από τον Βύζαντα Μεγάρων, που ήταν η πρωτη εντός έδρας.
Περίπου 350 φίλαθλοι παρακολούθησαν την αναμέτρηση στην οποία μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο έξοχος Όκουε των φιλοξενούμενων που δεν κοβόταν με τίποτα από την άμυνα του Πανηλειακού και σε μεγάλο βαθμό “έγειρε την πλάστιγγα”.
Για τον Πανηλειακό (που υπερτερεί πλέον έναντι της Χερσονήσου ακόμα κι αν αυτή κάνει το ...απίθανο με τρεις νίκες στα ματς που απομένουν) μοιραίος ήταν ο Λαμπρογεώργος με χαμένο τετ-α-τετ στο 0-0 αλλά και χαμένο πέναλτι αμέσως μετά το 0-2, ενώ πλέον ο Βύζας διεκδικεί ...γερά την είσοδο στα πλέι – οφ ανόδου.
Πηγή: www.thebest.gr

Αρνείται εμπλοκή στο σκάνδαλο με τα υποβρύχια ο Σμπώκος

Υπεραμύνθηκε της υπογραφής της σύμβασης για τα γερμανικά υποβρύχια ο πρώην γενικός διευθυντής εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Γιάννης Σμπώκος, υπογραμμίζοντας ότι για την περίοδο υλοποίησης των συμβάσεων δεν έχει σχέση. «Η ενεργοποίηση των συμβάσεων για τα υποβρύχια έγινε μετά την αποχώρησή μου και επομένως δεν έχω καμία εμπλοκή στη διαχείριση και υλοποίηση των συμβάσεων αυτών. Άρα, ό,τι πω αφορά την προηγούμενη περίοδο, μέχρι και την υπογραφή της συμβάσεως. Όλα τα υπόλοιπα, δεν με αφορούν, δεν τα γνωρίζω και δεν είχα καμία εμπλοκή», είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό "Βήμα 99,5".
Όπως σημείωσε η περίοδος υλοποίησης της σύμβασης ξεκίνησε από το 2000 και μετά (σ.σ.: την περίοδο υπουργίας του κ. Παπαντωνίου) και μέχρι σήμερα. «Η σύμβαση αυτή υπέστη 11 τροποποιήσεις στη συνέχεια. Υπάρχει σε εξέλιξη μια δικαστική έρευνα και θα βοηθήσω ευχαρίστως για την περίοδο που με αφορά, προκειμένου η Δικαιοσύνη να αναδείξει την αλήθεια και τα πραγματικά περιστατικά. Δεν με αφορά τίποτα από όλα αυτά που γράφονται. Από εκεί και πέρα, αν διάφοροι παράνομοι ή μεσάζοντες υπήρξαν και υπήρξαν και παράνομες πράξεις, αυτό αφορά τους Γερμανούς και βεβαίως τη Δικαιοσύνη, για να τα αναδείξει».
Υπενθύμισε ότι η "πολιτική γραμμή" ήταν υπέρ των απευθείας συμβάσεων και τόνισε ότι η προμήθεια των υποβρυχίων αποφασίστηκε από το ΚΥΣΕΑ λέγοντας: «Η νομοθεσία του ΥΕΘΑ τότε όχι μόνο επέτρεπε την απευθείας ανάθεση στις κρατικές αμυντικές βιομηχανίες, αλλά το ενεθάρρυνε κιόλας».
Τέλος ανέφερε ότι θεωρεί "άδικη" την αποπομπή του από τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ.
Πηγή: www.thebest.gr

ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ (ΞΑΝΑ) ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ Η ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ...

Λιγότερα μαθήματα, περισσότερες ώρες διδασκαλίας του κάθε μαθήματος και καθιέρωση της επιστημονικής εργασίας είναι μερικά από τα βασικότερα στοιχεία που αλλάζουν στο Νέο Λύκειο, όπως τα παρουσίασε σήμερα η υπουργός Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου. Όσον αφορά τις εξετάσεις για την εισαγωγή...
στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, η υπουργός δεν προχώρησε σε συγκεκριμένες ανακοινώσεις.

Περιορίστηκε απλά, να αναφέρει ότι στις εξετάσεις δεν θα υπάρχει συγκεκριμένη ύλη ανά κεφάλαιο που θα ευνοεί την αποστήθιση, ενώ θα συνυπολογίζεται η συγκρότηση του μαθητή σε όλες τις τάξεις του Λυκείου. Το νέο σύστημα θα ισχύσει για όσους μαθητές ξεκινήσουν τη φοίτηση τους στο Λύκειο από την επόμενη σχολική χρονιά και θα αποφοιτήσουν τη σχολική χρονιά 2013-2014.

Συγκεκριμένα:

* Στην Α' Λυκείου δεν θα υπάρχουν πλέον επιστημονικά πεδία και κατευθύνσεις. Ολοι οι μαθητές θα παρακολουθούν μαθήματα γενικής παιδείας υποχρεωτικά για όλους. Τα μαθήματα από 16 μειώνονται σε οκτώ ενώ προστίθεται και η ερευνητική εργασία. Οι μαθητές θα κάνουν υποχρεωτικά μία εργασία ανά τετράμηνο. Οι εργασίες των μαθητών, που θα γίνονται με τη βοήθεια και την επιτήρηση των καθηγητών, θα αναρτώνται στο Διαδίκτυο.
* Στην Β' Λυκείου οι μαθητές θα έχουν δύο βασικές κατευθύνσεις σπουδών: τη Θετική και τη Θεωρητική. Τα μαθήματα από 17 μειώνονται σε 12 και αυξάνονται οι ώρες διδασκαλίας τους.
* Στην Γ 'Λυκείου εισάγεται μια τρίτη επιστημονική κατεύθυνση. Τα μαθήματα από 16 γίνονται 10.

Στην ερώτηση για το αν αυτός ο τύπος διδασκαλίας ευνοεί την ύπαρξη μεγάλων σχολικών μονάδων, η υπουργός απάντησε πως δημιουργεί την ανάγκη για σχολεία στο σωστό μέγεθος και πρόσθεσε πως μετακινήσεις εκπαιδευτικών θα χρειαστούν μόνο σε πολύ βασικές ειδικότητες.

«Περνάμε από ένα Λύκειο αποστήθισης σε ένα Λύκειο ουσίας», δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Όσον αφορά τις εξετάσεις για την εισαγωγή στα ΑΕΙ, αυτές θα διεξάγονται κεντρικά σε βασικό αριθμό μαθημάτων. Τα ΑΕΙ θα καθορίζουν συντελεστή βαρύτητας των μαθημάτων αυτών και θα συμμετέχουν στα κριτήρια επιλογής των φοιτητών.

«Όλο το Λύκειο παίζει ρόλο», ήταν η απάντηση της υπουργού στο ερώτημα αν θα προσμετράται η βαθμολόγια και των τριών τάξεων του Λυκείου για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια. Επίσης η υπουργός πρόσθεσε ότι μετά το Πάσχα θα ανακοινώσει το νομοσχέδιο για την τεχνική εκπαίδευση. 
Πηγή: fimotro.blogspot.com

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Ηλεία: Αποζημιώσεις για τους πυρόπληκτους

Έγγραφο του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστα Σκανδαλίδη, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, αναφέρει ότι για τις ζημιές αυτές υποβλήθηκαν στον ΕΛΓΑ, συνολικά 23.440 αιτήσεις. Ολοκληρώθηκε το έργο των εξατομικεύσεων και κοινοποιήθηκαν οι πίνακες ζημιών. Επιπλέον, ολοκληρώθηκε η διενέργεια επανεκτιμήσεων και σχεδόν ολοκληρώνεται η διαδικασία επιβεβαίωσης των αποκαταστάσεων και η καταβολή των ενισχύσεων. Μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί αποκαταστάσεις στο 80% των δηλωθέντων αγροτεμαχίων και έχουν καταβληθεί ενισχύσεις 55.737.680 ευρώ.
Με το έγγραφό του, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ενημερώνει επιπλέον ότι στις 4.3.2011 καταβλήθηκε η τρίτη δόση στους επιλέξιμους παραγωγούς ύψους 7.000.000 ευρώ, ενώ στη συνέχεια και μετά την ολοκλήρωση των αποκαταστάσεων, θα καταβληθούν άλλα 2.000.000 ευρώ για την ολοκλήρωση των ενισχύσεων στους πληγέντες παραγωγούς.
Επισημαίνεται, επίσης, ότι από τα προγράμματα ΠΣΕΑ (Πολιτικής Σχεδίασης Εκτάκτου Ανάγκης), προβλέπεται η καταβολή ενισχύσεων, όχι μόνο για την απώλεια της παραγωγής του έτους ζημιάς και για την αποκατάσταση ζημιών (ενίσχυση για ανασύσταση, η οποία καταβάλλεται εφάπαξ), αλλά και για την απώλεια της μέλλουσας παραγωγής. Η ενίσχυση αυτή (συμπληρωματική ενίσχυση), καταβάλλεται σε 4 ετήσιες δόσεις, όταν πρόκειται για εκρίζωση και επαναφύτευση, σε 3 ετήσιες δόσεις για κοπή στη βάση του κορμού και σε 2 ετήσιες δόσεις, για κοπή των πρωτογενών κλάδων.
Το έγγραφο του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση της βουλευτού της ΝΔ, Διονυσίας Αυγερινοπούλου, σχετικά με τις ενισχύσεις για την ανασύσταση του φυτικού κεφαλαίου καθώς και τις αποζημιώσεις για τις καταστροφές στην παραγωγή, από τις πυρκαγιές του 2007. Η βουλευτής επικαλέστηκε παράπονα και διαμαρτυρίες των ελαιοπαραγωγών, ότι έχει καθυστερήσει η καταβολή της δόσης των κρατικών ενισχύσεων του ΕΛΓΑ από το Πρόγραμμα ΠΣΕΑ για το 2010.

Πηγή: www.thebest.gr

Δικάζονται πρώην νομάρχης (νυν βουλευτής ΠΑΣΟΚ) και 2 πρώην αντινομάρχες Ηλείας

Με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος παραπέμπονται να δικαστούν στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηλείας  αυτοδιοικητικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηλείας, ενώ για την ίδια υπόθεση και με την ίδια κατηγορία  αναμένεται και η παραπομπή σε δίκη του πρώην νομάρχη και νυν βουλευτή Ηλείας Τάκη Δημητρουλόπουλου, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία".

Αναφέρφει συγκεκριμενα το δημοσίευμα του Μάκη Νοδάρου:
"Με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος παραπέμπονται να δικαστούν στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηλείας, στις 7/4/2011, οι πρώην αντινομάρχες Ηλείας και νυν αντιδήμαρχοι του Πύργου, Αντώνης Καράμπελας και Λεωνίδας Δημουλιάς, μαζί με ακόμη τέσσερις υπηρεσιακούς παράγοντες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηλείας.
Σε δίκη που δεν έχει προσδιοριστεί, επειδή ο σχετικός φάκελος δεν έχει ακόμη διαβιβαστεί από τη Βουλή στην Εισαγγελία Πύργου, με την ίδια κατηγορία και για την ίδια υπόθεση παραπέμπεται να δικαστεί και ο Ηλείος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην νομάρχης Ηλείας Τάκης Δημητρουλόπουλος, μετά την άρση της βουλευτικής του ασυλίας στις αρχές Μαρτίου.

Οι ανωτέρω, με βάση το κατηγορητήριο και το πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη, φέρονται να παρέβησαν τα καθήκοντά τους και να μην έπραξαν τα νόμιμα, για τρεις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνταν χωρίς τις απαιτούμενες άδειες και ρύπαιναν ανεξέλεγκτα το περιβάλλον στην περιοχή Χάβαρι Αμαλιάδας.

Πρόκειται για δύο εργοστάσια παρασκευής τουρσιών κι ενός τυροκομείου, για τα οποία 28 κάτοικοι της περιοχής, με αναφορά τους προς τη νομαρχία και τον εισαγγελέα στις 26/4/2000 (!), κατήγγελλαν ότι ρυπαίνουν ανεξέλεγκτα με τα απόβλητά τους την περιοχή, καθιστώντας εφιαλτική την ζωή των κατοίκων με ενδεχόμενες επιπτώσεις στην υγεία τους.

Εφτά χρόνια μετά την καταγγελία, στις 15/11/2007, ο Συνήγορος του Πολίτη σε πολυσέλιδη έκθεσή του που στέλνει προς τη Νομαρχία Ηλείας επισημαίνει την αδράνεια της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης ως προς τη συμμόρφωση με τη νομιμότητα και την αποτροπή της ρύπανσης.

Η Ανεξάρτητη Αρχή αναφέρει ακόμα ότι οι εγκαταστάσεις λειτουργούσαν χωρίς την απαιτούμενη αδειοδότηση, ότι δεν είχαν επιβληθεί οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις (ανάκληση - αναστολή αδειών), ενώ αναφέρει αδράνεια και μη ανταπόκριση συνεργασίας από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Νομαρχίας Ηλείας.

Στις 26/2/2008 ο Συνήγορος του Πολίτη διαβιβάζει την υπόθεση με νέα αναφορά του στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλείας, υπογραμμίζοντας τις παρανομίες αλλά και την άρνηση συνεργασίας των υπηρεσιών της Ν.Α. Ηλείας με την Ανεξάρτητη Αρχή.

Στο κατηγορητήριο αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι οι δύο πρώην αντινομάρχες αρνήθηκαν να συνεργαστούν με το Συνήγορο του Πολίτη, ενώ οι υπηρεσιακοί παράγοντες «ουδέποτε απάντησαν στα ερωτήματα που ανάγονταν στην αρμοδιότητά τους σχετικά με τη νομιμότητα των κτηριακών εγκαταστάσεων».

«Δεν διαπράξαμε κανένα αδίκημα, συνεργαστήκαμε πολλές φορές με το Συνήγορο του Πολίτη και ενεργήσαμε πάντα με γνώμονα τη νομιμότητα και το συμφέρον της Ηλείας» δήλωσαν στην «Ε» οι δύο πρώην αντινομάρχες και νυν αντιδήμαρχοι του Πύργου.

Σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Ηλείας και πρώην νομάρχης Τάκης Δημητρουλόπουλος, αφού διευκρινίζει ότι την άρση της ασυλίας του τη ζήτησε ο ίδιος στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής στις 15/2/2011, τονίζει: «Η υποτιθέμενη "παράβαση καθήκοντος" αφορά την υπογραφή συνέχισης λειτουργίας μιας εξαγωγικής μονάδας τυποποίησης αγροτικών προϊόντων της Ηλείας, που και την αγροτική παραγωγή στηρίζει και δίνει δουλειά σε εκατοντάδες εργαζόμενους. Μιας επιχείρησης η οποία όμως τηρούσε εξ αρχής τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις για τη νόμιμη λειτουργία της. Ως νομάρχης, ως βουλευτής και ως ενεργός πολίτης στήριζα και θα στηρίζω κάθε νόμιμη δραστηριότητα, κάθε νόμιμη επιχείρηση και κάθε θέση εργασίας στον τόπο μου».
Πηγή: www.thebest.gr

Συλλαλητήριο αύριο στο κέντρο της Αθήνας από εκπαιδευτικούς

Εικοσιτετράωρη απεργία έχουν προγραμματίσει για αύριο δάσκαλοι και καθηγητές αντιδρώντας στις συγχωνεύσεις των σχολικών μονάδων.

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν να αποσυρθούν οι αποφάσεις για τις συγχωνεύσεις, ενώ διοργανώνουν αύριο το μεσημέρι και συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας.

Παράλληλα οι εκπαιδευτικοί αντιδρούν και για το ενδεχόμενο να θιγούν οι αποδοχές τους, καθώς και τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα του κλάδου.
Πηγή: www.zougla.gr

Ξεκινούν μελέτες για την αναβάθμιση του λιμανιού στο Κατάκολο

Μελέτες για την αναβάθμιση λιμενικών υποδομών που σχετίζονται με την ανάπτυξη της κρουαζιέρας στους λιμένες Πειραιά, Λαυρίου, Καβάλας, Αλεξανδρούπολης, Κέρκυρας, Σάμου, Ρόδου, Σούδας, Μυκόνου, Σαντορίνης, Κατακόλου, Θάσου και Σαμοθράκης, προωθούνται από τους φορείς διοίκησης και εκμετάλλευσης τους. Όπως αναφέρεται σε έγγραφο του υπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, Ιωάννη Διαμαντίδη, οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής, αναγνωρίζοντας τις προοπτικές που προσφέρει η ανάπτυξη της κρουαζιέρας, εξετάζουν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους αιτήματα που αφορούν την ανάπτυξη των λιμενικών υποδομών της χώρας και γνωμοδοτούν για την εκτέλεση έργων, για θέματα περιβαλλοντικής αδειοδότησης κλπ. Επίσης, στηρίζουν την προσπάθεια των Διοικήσεων των Οργανισμών Λιμένων όλης της χώρας για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας όπως αυτή αποτυπώνεται στα Στρατηγικά-Επιχειρησιακά σχέδια τους.
Όπως, επίσης, τονίζει ο υπουργός, «πάγια πολιτική της Γενικής Γραμματείας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής, είναι ο συνεχής εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών της χώρας, καθώς και η βελτίωση των παρεχόμενων λιμενικών υπηρεσιών». Η Γενική Γραμματεία προωθεί την επιτάχυνση των διαδικασιών εκπόνησης σχετικών μελετών βελτίωσης, αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού των λιμένων της χώρας, καθώς και ολοκλήρωσης των προγραμματισμένων λιμενικών έργων από τις αρμόδιες υπηρεσίες εκτέλεσης τους.
Το έγγραφο του υπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας διαβιβάστηκε στη Βουλή με αφορμή ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ, Γιώργου Ανατολάκη, ο οποίος επικαλέστηκε δηλώσεις εκπροσώπου του δεύτερου μεγαλύτερου ταξιδιωτικού πρακτορείου στην Ευρώπη, του Thomas Cook Group Plc, ότι «οι συνθήκες υποδοχής και ασφάλειας στα λιμάνια της Ελλάδας δεν είναι εκείνες που θα επέτρεπαν να δεχθούν στόλο μεγάλων ξένων κρουαζιερόπλοιων» και ότι προτιμάται η Κωνσταντινούπολη.
Ο βουλευτής έχει, επίσης, επισημάνει λόγω των τελευταίων εξεγέρσεων στις χώρες της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής θα υπάρξει αναδιανομή της πίτας της αγοράς κρουαζιέρας και έχει ζητήσει να εκπονηθούν επιχειρηματικά μέτρα για την υποδοχή των κρουαζιερόπλοιων, να βελτιωθούν οι συνθήκες υποδοχής και ασφάλειας και βελτίωση των λιμενικών υποδομών.
Πηγή: www.thebest.gr

Ηλεία: Αντιδράσεις για τις επερχόμενες συγχωνεύσεις νοσοκομείων

Αντιδράσεις αναμένεται να προκαλέσει σε Αμαλιάδα και Κρέστενα το σχέδιο του υπουργείου Υγείας για συγχώνευση νοσοκομειακών μονάδων. Η πρόταση των ειδικών για τα τρία Νοσοκομεία της Ηλείας θα περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας κεντρικής μονάδας και αυτή θα είναι το Νοσοκομείο Πύργου, το πλέον σύγχρονο από πλευράς υποδομών.
Τα Νοσοκομεία Αμαλιάδας και Κρέστενας θα έχουν ρόλο είτε για εξειδικευμένες εξετάσεις είτε για παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας.
Πηγή: www.thebest.gr

Έσπασε το φράγμα του Μόρνου-Φόβοι για εγκλωβισμένους στα σπίτια

Όλα έγιναν το μεσημέρι όταν το φράγμα του Μόρνου έσπασε και τα ορμητικά νερά ξεχύθηκαν με μεγάλη ταχύτητα συμπαρασύροντας τα πάντα στο πέρασμά τους. Το ορμητικό ''τσουνάμι'' κατέληξε στο χωριό Σαράντη Βοιωτίας και μέσα σε λίγα λεπτά το βύθισε!

Οι κάτοικοι έτρεχαν για να σωθούν από τα σπίτια τους. Οι περισσότεροι ανέβηκαν σε ένα ψηλό σημείο του χωριού και άρχισαν την καταμέτρηση για να δουν μήπως έμεινε πίσω κάποιος γνωστός τους. Οι άνθρωποι του χωριού ανησυχούν για τους ηλικιωμένους και για το κατά πόσον κατάφεραν να βγουν από τα σπίτια τους, πριν μπουν τα ορμητικά νερά.

Το έργο της Πυροσβεστικής είναι εξαιρετικά δύσκολο. Τα νερά από τα φράγμα κατέστρεψαν τον κεντρικό δρόμο του χωριού και έτσι τα οχήματα της Υπηρεσίας προσπαθούσαν να μπουν στο χωριό από τους δασικούς δρόμους. Λίγο μετά τις 16.00 γύρω από το χωριό βρίσκονταν ισχυρές δυνάμεις απο την Θήβα και τη Λιβαδειά και αναμένονταν ενισχύσεις από την υπόλοιπη Στερεά Ελλάδα.
Πηγή: www.thebest.gr

Το αυτοκίνητο θα πάει για σίδερα και οι "ορειβάτες" για ποτό!

Στο Νιοχώρι Κυλλήνης άγνωστοι έκλεψαν ένα αυτοκίνητο που βρισκόταν εκτός λειτουργίας και που ήταν σταθμευμένο έξω από το σπίτι του ιδιοκτήτη του, ο οποίος είχε παραδώσει τις πινακίδες κυκλοφορίας. Στο Ανεμοχώρι μπήκαν...
... μέσα σε καφενείο αφαιρώντας τα κεραμίδια & σπάζοντας το ξύλινο ταβάνι του κτιρίου όπου στεγάζεται, για να κλέψουν  ένα μπουκάλι ουίσκι και μικρό χρηματικό ποσό... Οι "ορειβάτες" διαρρήκτες διέφυγαν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.

Στο Τραγανό άγνωστοι έκλεψαν από αυτοκίνητο την άδεια και τις πινακίδες κυκλοφορίας του.

Στην Ανδραβίδα οι κλέφτες αφαίρεσαν από ανασφάλιστο αυτοκίνητο το βιβλιάριο ασθενείας του ιδιοκτήτη.

Στον Πύργο σε χρηματαποστολή τράπεζας στην Τράπεζα της Ελλάδος, εντοπίστηκαν δύο πλαστά χαρτονομίσματα των 50 και των 20 ευρώ.

Στην Αμαλιάδα οι διαρρήκτες παραβίασαν εξοχική κατοικία και έκλεψαν ένα αλυσοπρίονο, δύο χορτοκοπτικά, έναν αποροφητήρα χορταριών, δύο κλαδευτήρια και δύο μπαλαντέζες, συνολικής αξίας 2.000 ευρώ.
Πηγή: iliatora.gr

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ KKE ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΑΔ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Α. ΛΟΒΕΡΔΟΥ

Ενώ χιλιάδες άνθρωποι με σοβαρά και χρόνια προβλήματα υγείας και συνολικά οι ασφαλισμένοι στον ΟΠΑΔ βρίσκονται σε τραγική κατάσταση, η κυβέρνηση, αντί να αναλάβει τις ευθύνες της και να λύσει άμεσα το πρόβλημα, προσπαθεί να ρίξει την ευθύνη στους φαρμακοποιούς και στους γιατρούς, στους οποίους χρωστάει εκατομμύρια ευρώ. Την ίδια ώρα που.....
αφήνει εκατοντάδες φάρμακα και εργαστηριακές διαγνωστικές εξετάσεις εκτός ασφαλιστικής κάλυψης, δίνει δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ στις τράπεζες, δεκάδες εκατομμύρια για τη συμμετοχή της χώρας στον πόλεμο κατά της Λιβύης, δεκάδες εκατομμύρια για το Μέγαρο Μουσικής.
Πηγή:ksipnistere.blogspot.com 

Πάτρα: Έκαναν τον ληστή... τουλούμι στο ξύλο!

Μπήκε με απειλητικές διαθέσεις για να ληστέψει αρτοποιείο στην πλατεία Μαρούδα και κατέληξε να τρέχει πανικόβλητος για να σωθεί απο τα χέρια του ιδιοκτήτη!
Ο δράστης μπήκε στο κατάστημα και με την απειλή μαχαιριού ζήτησε απο τον ιδιοκτήτη να του παραδώσει τα χρήματα του ταμείου. Ο αρτοποιός όμως αποδείχθηκε... σκληρό καρύδι. Όχι μόνο έτρεψε σε φυγή τον επίδοξο ληστή, αλλά τον κυνήγησε και τον εγκλώβισε στο χώρο γειτονικού πρατηρίου καυσίμων.
Τα βάσανα του ληστή μόλις είχαν ξεκινήσει, αφού μόλις έφθασε στο σημείο ο αρτοποιός και μαζί με άλλους που στο μεταξύ συμμετείχαν στην ... καταδίωξή του, τον έκαναν κυριολεκτικά τουλούμι στο ξύλο  μέχρι να καταφθάσει και η αστυνομία για να τον ...γλιτώσει ουσιαστικά απο τα χέρια τους συλλαμβάνοντάς τον.
Πηγή: www.thebest.gr

Προπηλάκισαν το ζεύγος Σημίτη στο Λονδίνο

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης μετέβη μετά της συζύγου του Δάφνης για σαββατοκύριακο στο Λονδίνο. Σύμφωνα όμως με σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, λογάριασαν χωρίς τους εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές που κατέβηκαν στους δρόμους της βρετανικής πρωτεύουσας για να διαμαρτυρηθούν εναντίον των μέτρων λιτότητας.
Εκεί που έκανε λοιπόν τις βόλτες του για ψώνια στην Bond Street, εντοπίστηκε από ομάδα Ελλήνων διαδηλωτών, οι οποίοι τον προπηλάκισαν και του πέταξαν κόκκινη μπογιά.
Προκειμένου να γλιτώσει από τη μανία των διαδηλωτών, ο πρώην πρωθυπουργός κατέφυγε σε κάποιο κατάστημα της περιοχής.
Πηγή: www.thebest.gr

Διπλό τροχαίο με λεωφορεία και Ι.Χ. στην Πατρών - Πύργου- Πέντε τραυματίες ο απολογισμός

Η πλαγιομετωπική σύγκρουση δύο αυτοκινήτων, το ένα εκ των οποίων συγκρούστηκε μετά και με λεωφορείο, αλλά και το ατύχημα που ακολούθησε όταν τρίτο αυτοκίνητο προσέκρουσε στο πίσω μέρος άλλου λεωφορείου (του ΚΤΕΛ Ζακύνθου), ατυχήματα με διαφορά δευτερολέπτων και σχεδόν στο ίδιο σημείο, στην Ε.Ο. Πατρών- Πύργου κοντά στη διασταύρωση της Αρετής, είχαν ως αποτέλεσμα των τραυματισμό πέντε ατόμων:
Πρώτο ατύχημα
-O 32χρονος οδηγός του Ι.Χ. με κατεύθυνση προς Πύργο, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Αμαλιάδας. Η 28χρονη συνοδηγός και σύζυγος του νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Πύργου, πιο σοβαρά τραυματισμένη από τον σύζυγο της.
-Ο 37χρονος οδηγός του αυτοκινήτου με κατεύθυνση προς Πάτρα, διεκομίσθη σοβαρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο του Ρίου. Ο 35χρονος συνοδηγός νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Αμαλιάδας.
Δεύτερο ατύχημα
-Ο 34χρονος οδηγός του I.X., που ήταν μόνος του στο αυτοκίνητο, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Αμαλιάδας.
Να σημειωθεί πως, με βάση το ρεπορτάζ του iliatora.gr στον τόπο των ατυχημάτων, η διακομιδή των τραυματιών στα πλησιέστερα Κέντρα Υγείας και ακολούθως στα νοσοκομεία ήταν εξαιρετικά χρονοβόρα. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε πως ο τελευταίος τραυματίας παρελήφθη από ασθενοφόρο 1 ώρα και 45 λεπτά μετά το ατύχημα... Κάτι για το οποίο δεν φέρουν φυσικά ευθύνη τα πληρώματα των ασθενοφόρων, αλλά οι ιθύνοντες που ουδέποτε ενδιαφέρθηκαν για την τραγική κατάσταση των παρεχόμενων υγειονομικών υπηρεσιών στην Ηλεία και για τις σοβαρότατες ελλείψεις στο ΕΚΑΒ.
Πηγή: www.thebest.gr

Βέβαιη η πρόθεση συγχώνευσης των τριών νοσοκομείων

Αντιδράσεις αναμένεται να προκαλέσει σε Αμαλιάδα και Κρέστενα το σχέδιο του υπουργείου Υγείας για συγχώνευση νοσοκομειακών μονάδων, στοιχεία του οποίου είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.
Η πρόταση των ειδικών για τα νοσοκομεία Πύργου, Αμαλιάδας και Κρεστένων θα περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας μονάδας η οποία θα καλύπτει όλη την περιοχή και την αλλαγή χρήσης των άλλων δύο είτε για εξειδικευμένες εξετάσεις είτε για παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας. Όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας, η κεντρική μονάδα δεν μπορεί να μην είναι το νοσοκομείο του Πύργου, το πλέον σύγχρονο από πλευράς υποδομών. Ως προς τις χρήσεις των άλλων δύο νοσοκομείων δεν έγιναν γνωστές οι λεπτομέρειες, όμως είναι βέβαιο ότι ο ρόλος τους θα είναι συμπληρωματικός και επικουρικός του κεντρικού νοσοκομείου του νομού.

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος είναι αποφασισμένος να προωθήσει τις αλλαγές αυτές, ακόμη και κόντρα στις τοπικές αντιδράσεις οι οποίες είναι βέβαιες, τουλάχιστο στην περίπτωση της Ηλείας.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι και στο παρελθόν επιχειρήθηκε να περάσει ανάλογο σχέδιο συγχωνεύσεων των τριών νοσοκομείων όμως υπήρξαν έντονες αντιδράσεις τόσο στην Αμαλιάδα όσο και στα Κρέστενα. Συγκεκριμένα η προηγούμενη κυβέρνηση επεξεργαζόταν σχέδιο μετατροπής του νοσοκομείου Αμαλιάδας σε τραυματιολογικό κέντρο ενώ η πρόταση που διατυπώθηκε για το νοσοκομείο Κρεστένων ήταν να γίνει κέντρο υγείας αστικού τύπου, με ενισχυμένη δομή.

Τότε ο αρμόδιος υφυπουργός Υγείας είχε επισκεφθεί τα τρία νοσοκομεία και είχε δηλώσει ότι το σχέδιό του δεν ήταν να συρρικνωθούν τα υπό συγχώνευση νοσηλευτικά ιδρύματα του νομού. Σήμερα όμως που το βασικό κριτήριο της επιχειρούμενης συγχώνευσης είναι η εξοικονόμηση πόρων, κανείς δεν μπορεί να πει κάτι ανάλογο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το σχέδιο θα είναι έτοιμο πολύ σύντομα και πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας είναι να υπάρξει και διάλογος πριν οι αλλαγές προωθηθούν στη Βουλή για να θεσμοθετηθούν.
Πηγή: iliatora.gr

Βομβάρδισαν τη Λιβύη αεροσκάφη που απογειώθηκαν από τον Άραξο

Γεγονός είναι η πρώτη αεροπορική επίθεση στη Λιβύη με «ορμητήριο» ελληνικό έδαφος και συγκεκριμένα το γειτονικό μας αεροδρόμιο του Αράξου, στο οποίο βρίσκονται βελγικά και ολλανδικά μαχητικά αεροσκάφη.
Σύμφωνα με το defencenet.gr βελγικά μαχητικά F-16A MLU, ορμώμενα από τον Άραξο βομβάρδισαν με επιτυχία στόχους εδάφους στην Λιβύη πριν λίγες ώρες. Είναι η πρώτη επιθετική ενέργεια που πραγματοποιείται από τα βελγικά αεροσκάφη που φιλοξενούνται στο ελληνικό έδαφος από την έναρξη της στρατιωτικής επέμβασης της διεθνούς συμμαχίας στη Λιβύη, στις 19 Μαρτίου.

"Ο στόχος αυτός επλήγη και καμία παράπλευρη απώλεια δεν διαπιστώθηκε", δήλωσε μια καλά ενημερωμένη πηγή στο πρακτορείο ειδήσεων Belga. Το Βέλγιο έχει οκτώ αεροσκάφη F-16A MLU στον Άραξο  και όπως αποκάλυψε το defencenet.gr την εβδομάδα πριν την έναρξη των βομβαρδισμών ασκούντο σε ασκήσεις προσβολής στόχων εδάφους στο πεδίο βολής Καράβια στο Μυρτώο Πέλαγος.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του defencenet.gr, ο πρώτος σχηματισμός απογειώθηκε στις 14.30 ακι ο δεύτερος στος 15.00. Επέστρεψαν περίπου δυόμιση ώρες μετά.

Τα βελγικά αεροσκάφη είναι εξοπλισμένα με ατρακτίδιο κατάδειξης AN/AAQ-33 Sniper της εταιρείας Lockheed Martin, NVG, JHMCS και ατρακτίδια ηλεκτρονικού πολέμου.

Το φορτίο που μετέφεραν τα αεροσκάφη όταν εκτελούν αποστολές CAP είναι δύο βόμβες GBU-24 PAVEWAY IIΙ ή  GBU-10 PAVEWAY IΙ και το ατρακτίδιο AN/AAQ-33 Sniper.  
Πηγή: iliatora.gr

Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Έγκλημα κατά του λαού της Λιβύης

Καθώς η ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Λιβύη βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, φουντώνει και ο ανταγωνισμός μεταξύ των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Έκφραση αυτού είναι και το γεγονός ότι η λυκοσυμμαχία του ΝΑΤΟ δεν έχει καταλήξει σε απόφαση για συλλογικό «κουμάντο». Αυτό φυσικά σε τίποτα δεν εμποδίζει την απρόσκοπτη συνέχιση των βομβαρδισμών στόχων στη Λιβύη, τη δολοφονία αμάχων και τελευταία την πλήρη εμπλοκή στη διεξαγωγή των μαχών ανάμεσα στις αντιμαχόμενες πλευρές στο έδαφος. Επίσης, παρά την έλλειψη κοινού σχεδίου, εκατοντάδες πλοία διαφόρων χωρών του ΝΑΤΟ έχουν γεμίσει τη Μεσόγειο. Η Ελλάδα που δήθεν κατά την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δε συμμετέχει στον πόλεμο (παρά μόνο υποστηρίζει και εφαρμόζει τις συμβατικές της υποχρεώσεις) έχει δώσει «γην και ύδωρ» για τη διεξαγωγή του πολέμου. Στη Σούδα και τις άλλες βάσεις «φιλοξενούνται» εκατοντάδες μαχητικά αεροσκάφη, που σπέρνουν το θάνατο και την καταστροφή στη Λιβύη.
Από τις αντιθέσεις στο ΝΑΤΟ και σε άλλους οργανισμούς, αντιθέσεις μεταξύ ιμπεριαλιστικών δυνάμεων όπως οι ΗΠΑ, η Γερμανία, η Γαλλία, η Βρετανία, ή ανερχόμενες καπιταλιστικές χώρες όπως η Ρωσία, η Τουρκία, η Κίνα, η Ινδία, η Βραζιλία και άλλες, «φωτίζονται» όλο και περισσότερο οι πραγματικοί λόγοι αυτής της νέας ιμπεριαλιστικής επέμβασης. Το πρόσχημα του «ανθρωπισμού και της προστασίας των αμάχων από τον δικτάτορα Καντάφι» είναι παραμύθι. Τα «μαχαίρια» για την πλούσια σε φυσικό πλούτο (πετρέλαιο και φυσικό αέριο) περιοχή και για τη γεωστρατηγική της σημασία, ήδη πήραν φωτιά. Το γεγονός ότι το καθεστώς Καντάφι, που είχε μεγάλες συμφωνίες με σειρά από ενεργειακούς κολοσσούς, ήθελε να επαναδιαπραγματευτεί μαζί τους το καθεστώς εκμετάλλευσης του φυσικού πλούτου, αποτελεί έναν από τους σοβαρούς λόγους που εξηγούν, γιατί διάφορες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις είχαν συμφέρον να τελειώνουν με αυτό το καθεστώς. Ειδικότερα, ο γαλλικός ιμπεριαλισμός πρωτοστατεί, για να μη χάσει ερείσματα στην ευρύτερη περιοχή και να διεκδικήσει κομμάτι από την πίτα, από άλλες δυνάμεις που έχουν μπει δυναμικά στην περιοχή της Βόρειας Αφρικής και ευρύτερα συνολικά της «μαύρης ηπείρου» όπως Κίνα, Ρωσία, άλλες δυνάμεις. Αυτό εξηγεί και γιατί αυτές οι χώρες κρατάνε επιφυλακτική στάση.
Πάντως, αυτό που αποδεικνύεται, για άλλη μια φορά, με το νέο ιμπεριαλιστικό μακελειό είναι ότι ο ανταγωνισμός μεταξύ αστικών τάξεων, μεταξύ μονοπωλιακών ομίλων για την ενεργειακή λεία και το γεωστρατηγικό έλεγχο πληρώνεται με το αίμα των λαών. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε χτες ο «Ριζοσπάστης», παρά τη «φαγωμάρα» των φονιάδων, ήδη βρίσκονται στα σκαριά (αυτό δείχνει το «έγγραφο εργασίας» που διακινεί ο γγ του ΝΑΤΟ, Α. Ράσμουσεν, και στρατιωτικές κινήσεις) τα σχέδια, για να εξελιχθεί η όλη επιχείρηση σε επέμβαση με χερσαίες δυνάμεις, ώστε να ελεγχθεί πλήρως η κατάσταση. Τα πολεμικά επιτελεία βλέπουν ότι, για να ενισχυθούν οι αντίθετες στον Καντάφι δυνάμεις δεν αρκούν οι από αέρος μόνο επιχειρήσεις.
Η εξέλιξη του νέου εγκλήματος στη γειτονιά μας επιβεβαιώνει στο ακέραιο την εκτίμηση του ΚΚΕ ότι οι λαοί πρέπει να δυναμώσουν την πάλη τους ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και ταυτόχρονα την πάλη για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων σε κάθε χώρα. Μόνο έτσι θα γίνουν αφέντες της τύχης τους, απαλλαγμένοι και από κυβερνήτες τύπου Καντάφι και από στημένους δήθεν αντικαθεστωτικούς ηγέτες που θα υπηρετούν επίσης πιστά τα μονοπώλια σε βάρος των λαών.

*Χρήστος Γιάνναρος Γραμματέας της Ν.Ε. Ηλείας του Κ.Κ.Ε.

Μάχες σώμα με σώμα διαδηλωτών και αστυνομίας στο Λονδίνο στην μεγαλύτερη αντικυβερνητική διαδήλωση

Μάχες αυτή την ώρα στο κέντρο του Λονδίνου μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών. Πάνω από 250.000 διαδηλωτές έχουν βγεί στους δρόμους και διαμαρτύρονται για τα νέα σκληρά μέτρα λιτότητας. Κάποιοι όχι ειρηνικά. Τα περισσότερα επεισόδια έγιναν στην Oxford Street. Πολλοί από τους διαδηλωτές προσπάθησαν να προπηλακίσουν όσους εργάζονταν  σε μεγάλα πολυκαταστήματα.
Πολλά καταστήματα είναι κλειστά και μάλιστα όσα είναι ανοικτά έχουν προσλάβει εξτρά προσωπικό ασφαλείας. Η αγορά σήμερα δεν λειτουργεί.
Το συνδικάτο που διοργανωνει την συγκέντρωση μιλάει για την μεγαλύτερη συγκέντρωση των τελευταίων δεκαετιών. Εχουν ζητήσει από τους πολίτες να η συγκέντρωση να είναι ειρηνική και να ακολουθήσουν πιστά τις υποδείξεις της αστυνομίας. Αυτό όμως τελικά δεν έγινε.

Νωρίτερα το Λονδίνο είχε γεμίσει φυλλάδια που καλούσαν τους διαδηλωτές να κάνουν το αντίθετο και να μείνουν στο κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας και μετά το τέλος της πορείας.
Πηγή: www.thebest.gr

"Δεν Πληρώνω" αύριο το μεσημέρι στη Γέφυρα και στο Ρίο - Το κίνημα κατά των διοδίων ξαναχτυπά!

Ανοιχτές θα μείνουν αύριο το μεσημέρι οι μπάρες σε αρκετούς σταθμούς διοδίων κατά μήκος των εθνικών οδών από τα μέλη του κινήματος κατά των διοδίων. Μεταξύ των σημείων που θα πραγματοποιηθούν οι δράσεις του κινήματος "Δεν Πληρώνω" περιλαμβάνονται τα διόδια της γέφυρας Χαρίλαος Τρικούπης και του Ρίου.
Οι κινητοποιήσεις είναι προγραμματισμένες από τις 12 το μεσημέρι έως και τις 4 το απόγευμα. Όλα τα διόδια στα οποία τα μέλη του κινήματος θα σηκώσουν τις μπάρες είναι τα εξής:
Ρίο
Γέφυρα Χαρίλαος Τρικούπης
Αφίδνεας
Ελευσίνα (Αττική Οδός)
Θήβα
Ισθμός Κορίνθου
Καβάλα, κόμβος Μουσθένης
Λεπτοκαρυά
Μακρυχώρι
Μάλγαρα
Μεταμόρφωση (Αττική Οδός)
Μοσχοχώρι (προσυγκέντρωση στις 15:20 στο Δημαρχείο Βόλου)
Μώλος
Νεστάνη
Πελασγία
Πολύμυλος (Εγνατία Οδός)
Πυργετός
Τραγάνα
Πηγή: www.thebest.gr

Ανακοίνωση του Κ.Κ.Ε. για τα εύσημα Οbama προς την ελληνική κυβέρνηση

Το γραφείο Τύπου του Κ.Κ.Ε. εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση, όσον αφορά στα εύσημα που απηύθυνε ο πρόεδρος της Αμερικής, Barack Obama, προς την ελληνική κυβέρνηση:

«Τα εύσημα που απένειμε ο πρόεδρος των Η.Π.Α. για τη συμμετοχή της Ελλάδας μαζί με τις Η.Π.Α. στους πολέμους στο Αφγανιστάν και στη Λιβύη αποκαλύπτουν πόσο ψεύτικοι είναι οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης και της Ν.Δ. ότι ο ρόλος της Ελλάδας είναι βοηθητικός και όχι ουσιαστικός.

Συμφέρον του ελληνικού λαού, σε αντίθεση με το συμφέρον της πλουτοκρατίας, είναι η απεμπλοκή από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και οργανισμούς».
Πηγή: www.zougla.gr

ΓΙΟΥΧΑΙΣΜΑΤΑ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 12 στο Σύνταγμα το μεσημέρι η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821Με το πέρας της παρέλασης και ενώ οι πολιτικοί έκαναν δηλώσεις στα κανάλια, πολίτες που βρίσκονταν στο σημείο φώναξαν συνθήματα εναντίον τους...
Παρόντες ήταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο κ. Πάγκαλος, ο κ. Καρατζαφέρης, ο κ. Μεϊμαράκης κ.α. Συγκεκριμένα, πολλοί από τους συγκεντρωμένους στην πλατεία Συντάγματος άρχισαν να φωνάζουν «Κλέφτες», «Κοπρίτες», «Φέρτε πίσω τα κλεμμένα» και άλλα πολλά συνθήματα, την ώρα που οι αστυνομικοί προσπαθούσαν να επιβάλλουν την τάξη και να μην αφήσουν κανένα να σπάσει τον κλοιό ώστε να κατευθυνθεί προς το μέρος των πολιτικών.
Νωρίτερα, μικροένταση επικράτησε μπροστά από το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια όπου είχαν συγκεντρωθεί μέλη ακροδεξιών οργανώσεων και φώναζαν συνθήματα κατά των μεταναστών. Μάλιστα οι συγκεντρωμένοι επιχείρησαν να επιτεθούν σε αλλοδαπούς που βρίσκονταν στο σημείο και πούλαγαν σημαίες.

Πηγή: fimotro.blogspot.com

"Eπανάσταση" με μαύρες σημαίες

Κρατώντας πανό και μαύρες σημαίες, φορώντας ασπρόμαυρη ενδυμασία και φέροντας περιβραχιόνια πένθους, οι μαθητές των λυκειακών τάξεων του Νεοχωρίου πραγματοποίησαν -μετά το πέρας της...
... μαθητικής παρέλασης- πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στο κλείσιμο του σχολείου τους, που θα επέλθει αν ληφθεί οριστική απόφαση συγχώνευσης του με το Λύκειο Ανδραβίδας.
Όπως δήλωσαν στο iliatora.gr οι μαθητές, ουσιαστικά απείχαν από τη σημερινή μαθητική παρέλαση και μετά την ολοκλήρωση της πραγματοποίησαν τη διαμαρτυρία τους, αποσκοπώντας στην ενημέρωση πολιτών και αρμόδιων φορέων για το αίτημα τους να μην κλείσει το σχολείο, με την ελπίδα να καταστήσουν με αυτόν τον τρόπο άπαντες κοινωνούς του αγώνα τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως η σύντομη πορεία των μαθητών στον κεντρικό δρόμο του Νεοχωρίου έγινε δεκτή με επευφημίες και χειροκροτήματα από τους εκατοντάδες παριστάμενους που είχαν παρακολουθήσει νωρίτερα την μαθητική παρέλαση.
Πηγή: iliatora.gr

"Εγκεφαλικό" σε καρδιοχειρουργό από το πρόστιμο της εφορίας- Έπεσαν οι πρώτες "καμπάνες"

Eπιβλήθηκαν τα πρώτα πρόστιμα  του ΣΔΟΕ σε γιατρούς που εντοπίσθηκαν να φοροδιαφεύγουν. Η αρμόδια διεύθυνση του ελεγκτικού μηχανισμού του υπουργείου Οικονομικών επέβαλε τα πρώτα πρόστιμα.
Συγκεκριμένα, επέβαλε πρόστιμο 1,5 εκατ. ευρώ σε οδοντίατρο από το Κολωνάκι, ο οποίος δήλωνε φορολογητέο εισόδημα μόλις 25.000 ευρώ ενώ στον τραπεζικό του λογαριασμό βρέθηκαν 2 εκατ. ευρώ.
Πολύ πιο ακριβά όμως θα την πληρώσει ένας καρδιοχειρουργός που θα πρέπει να πληρώσει πρόστιμο 3,7 εκατομμύρια ευρώ. Ο συγκεκριμένος γιατρός δήλωνε ετήσιο εισόδημα μόλις 35,000 ευρώ ενώ στον τραπεζικό του λογαριασμό βρέθηκαν 5 εκατομμύρια ευρώ!
Τα σημειώματα του ΣΔΟΕ έχουν αποσταλεί και στους δύο γιατρούς, οι οποίοι και κλήθηκαν να διεκπεραιώσουν τις υποθέσεις τους.
Την ίδια ώρα, όπως αποκάλυψε στη εφημερίδα το “Βήμα” προϊστάμενος της ελεγκτικής υπηρεσίας, στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ βρίσκονται περί τους 200 γιατρούς (όλων των ειδικοτήτων) και στις προσεχείς ημέρες θα κοινοποιηθούν και τα πρόστιμα που τους έχουν επιβληθεί.
Πολλοί γιατροί που τα περιουσιακά τους στοιχεία ελέγχονται προέρχονται από το Δημόσιο. Βρέθηκαν συγκεκριμένα γιατροί με τραπεζικούς λογαριασμούς 10 και πλέον εκατ. ευρώ, που δεν δικαιολογούνται από τις φορολογικές τους δηλώσεις.
Έσοδα από πρόστιμα άρχισαν να εισρέουν στα κρατικά ταμεία και από τα σκάφη αναψυχής. Έως τώρα το ΣΔΟΕ έχει δεσμεύσει 400 σκάφη (ορισμένα από αυτά είναι πολυτελέστατα και πανάκριβα) που οι ιδιοκτήτες τους τα είχαν μετατρέψει σε επαγγελματικά (για να γλιτώνουν φόρους). Όλοι αυτοί ειδοποιήθηκαν με ειδικά σημειώματα να πληρώσουν, μετατρέποντας τα σκάφη τους από επαγγελματικά σε ιδιωτικά (αναψυχής).
Μέχρι τώρα πάνω από 45 έχουν συμμορφωθεί και συνολικά πλήρωσαν περί 20 εκατ. ευρώ (σε μετρητά) για να γίνουν νόμιμοι. Οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ αρχίζουν από αυτό το Σαββατοκύριακο (που βοηθά και ο καιρός) τις εξορμήσεις σε μαρίνες, αλλά και στον Σαρωνικό για φορολογικό έλεγχο στα σκάφη αναψυχής.
Πηγή: www.thebest.gr

Αλλάζει η ώρα την Κυριακή

Την ερχόμενη Κυριακή αλλάζει η ώρα και γίνεται πλέον θερινή που σημαίνει ότι μεγαλώνει ακόμα περισσότερο η μέρα. Έτσι την Κυριακή 27 Μαρτίου οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν μια ώρα αργότερα, δηλαδή από τις 3 π.μ στις 4 π.μ..

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ στους αγρότες

Σήμερα ο ΕΛΓΑ καταβάλλει στους τραπεζικούς λογαριασμούς 16.046 δικαιούχων παραγωγών αποζημιώσεις φυτικού ύψους 19,5 εκατ. ευρώ.
Η καταβολή αφορά ζημιές που επήλθαν από διάφορα ζημιογόνα αίτια (παγετός, χαλάζι, βροχόπτωση, ανεμοθύελλα κλπ) την χρονική περίοδο Μαρτίου 2010 - Αυγούστου 2010 στους ακόλουθους νομούς:
Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Άρτας, Αττικής, Αχαΐας, Βοιωτίας, Γρεβενών, Δράμας, Έβρου, Ευβοίας, Ευρυτανίας, Ηλείας, Ημαθίας, Ηρακλείου, Θεσπρωτίας, Θεσ/νίκης, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καρδίτσας, Καστοριάς, Κέρκυρας, Κεφαλληνίας, Κιλκίς, Κοζάνης, Κορινθίας, Λακωνίας, Λάρισας, Λασιθίου, Λέσβου, Λευκάδος, Μαγνησίας, Ξάνθης, Πέλλας, Πιερίας, Πρέβεζας, Ρεθύμνου, Ροδόπης, Σάμου, Σερρών, Τρικάλων, Φθιώτιδας, Φλωρίνης, Χαλκιδικής, Χανίων.
Αναλυτικές πληροφορίες μπορούν να αναζητήσουν οι ενδιαφερόμενοι στην ιστοσελίδα του οργανισμού στην διεύθυνση www.elga.gr.
Πηγή: www.thebest.gr

Τροχαίο στον Πύργο-Αυτοκίνητο έκοψε κολόνα και προσγειώθηκε σε χωράφι!

Εξετράπη της πορείας του στην οδό Κατακόλου (στο ύψος της Κάστας), "έκοψε" στύλο ηλεκτροδότησης και κατέληξε σε χωράφι. Αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστούν ο οδηγός και ο συνοδηγός του αυτκινήτου, ενω λόγω του ατυχήματος υπάρχει διακοπή της ηλεκτροδότησης στην ευρύτερη περιοχή.
Σύμφωνα με  πληροφορίες του iliatora.gr για την κατάσταση της υγείας των τραυματιών, ο ένας φέρεται να έχει τραυματιστεί σοβαρά ενώ ελαφρύτερος φαίνεται να είναι ο τραυματισμός του έτερου επιβάτη.
Ο οδηγός της λευκής BMW είχε κατεύθυνση απο το Κατάκολο προς τον Πύργο. Λίγα μέτρα πριν από την επικίνδυνη στροφή προς το Καβούρι, τα ίχνη στο δρόμο δείχνουν την πορειά που χάραξε με ταχύτητα το αυτοκίνητο προς τα αριστερά. Ήταν ευτύχημα που τη στιγμή της εκτροπής δεν ερχόταν άλλο αυτοκίνητο από το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.
Σχεδόν στο τέλος της μεγάλης ευθείας η BMW "χάθηκε" αριστερά, πέρασε στο χώμα, "έκοψε" την μεγάλη ξύλινη κολώνα της ΔΕΗ, γκρέμισε τη μάντρα αγροικίας και η ξέφρενη πορεία της σταμάτησε σε παρακείμενο χωράφι.
Άμεσα, διερχόμενοι οδηγοί έσπευσαν σε βοήθεια και τουλάχιστον οκτώ πυροσβέστες με δύο οχήματα έφθασαν στο σημείο για να απεγκλωβίσουν τους τραυματίες. Η κατάσταση του αυτοκινήτου έκανε πιο δύσκολο το έργο τους, ενώ δίπλα τους οι διασώστες του ΕΚΑΒ περίμεναν να ολοκληρωθεί ο απεγκλωβισμός.
Οδηγός και συνοδηγός, που είχαν χάσει τις αισθήσεις τους, απεγκλωβίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Πύργου. Εκεί οι γιατροί καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την αντιμετώπιση των τραυμάτων τους.
Δεκάδες φίλοι των δύο τραυματιών, που είναι ιδιαίτερα γνωστοί στον Πύργο, έφθασαν στο σημείο, έχοντας πληροφορηθεί τι είχε συμβεί.
Η κυκλοφορία στην οδό Κατακόλου διακόπηκε για αρκετή ώρα. Από την άλλη πλευρά, η καταστροφή του στύλου ηλεκτροδότησης βύθισε για αρκετή ώρα την περιοχή απο τον Πύργο και τα Λαστέϊκα έως το Κατάκολο στο σκοτάδι. Οι ασφάλειες του συστήματος ηλεκτροδότησης λειτούργησαν σωστά, την ώρα που τα καλώδια στο σημείο του ατυχήματος βρίσκονταν στο δρόμο.
Με την άμεση επέμβαση των τεχνικών της ΔΕΗ, σταδιακά αποκαθίσταται η ηλεκτροδότηση στην περιοχή.
Πηγή: www.thebest.gr

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την επέμβαση ενάντια στο λαό της Λιβύης.

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει στην εργατική τάξη της χώρας μας,  την επέμβαση των ιμπεριαλιστών με μπροστάρη την ΕΕ, τη Γαλλία και τη Βρετανία, ενάντια στο λαό της Λιβύης.
      Οι ανθρωπιστικές κορώνες που ξεστομίζουν για την  παρέμβαση στα εσωτερικά της Λιβύης, δε μπορούν να κρύψουν τις φανερές ματιές τους για τα πετρέλαια και τις νέες εστίες κερδοφορίας που δημιουργούνται.
Πρέπει να καταδικαστεί τώρα η κυβέρνηση, που εμπλέκει τη χώρα μας και συμπράττει στους πολεμικούς σχεδιασμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, εκχωρώντας τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, τα εδάφη μας. Το σύνθημα πρέπει να είναι ένα: Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών. Καμιά εμπλοκή της χώρας με στρατιωτικά μέσα και Έλληνες φαντάρους. Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας, να μη δοθεί κανένας ελληνικός χώρος, είτε αφορά τη στεριά, τη θάλασσα ή τον αέρα, στο νέο μακελειό.
H εργατική τάξη και ολόκληρος ο ελληνικός λαός, να δώσουν τη δική τους απάντηση στους φονιάδες και τους αρχιτρομοκράτες των λαών. Να δυναμώσει η αλληλεγγύη και η συμπαράσταση στο λαό της Λιβύης. Οι εργάτες έχουν υποχρέωση να δυναμώσουν την ταξική πάλη, να αναπτύξουν δράση κατά των ιμπεριαλιστών, να ορθώσουν μέτωπο κατά του κεφαλαίου που καταπατά τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα και στηρίζει  τα συμφέροντα του με τους δολοφονικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η Εκτελεστική Γραμματεία

Το «κίνημα της κουκούλας», οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ

1.Στις 19 Μάρτη πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση της ΟΛΜΕ. Τη ΓΣ της ΟΛΜΕ απασχόλησε-ανάμεσα στα άλλα- και το εξής γεγονός:
Κυκλοφορεί βίντεο στα διάφορα blogs όπου προβάλλεται πρόεδρος ΕΛΜΕ Λεκανοπεδίου, στέλεχος των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, να συνομιλεί μπροστά στη Βουλή με ομάδα κουκουλοφόρων κατά τη διάρκεια της πορείας στην απεργία στις 23 Φλεβάρη. Το εν λόγω στέλεχος των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ και του ΝΑΡ καταγγέλθηκε ως υποκινητής των κουκουλοφόρων. Έφερε ο ίδιος το θέμα στη ΓΣ των Προέδρων ζητώντας «αλληλεγγύη και τον τερματισμό κάθε προσωπικής στοχοποίησης». Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο ίδιος δεν διέψευσε το βίντεο, δήλωσε ότι το αποδέχεται. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ πριν την έναρξη της ψηφοφορίας δήλωσαν ότι θα απέχουν από την ψηφοφορία για το συγκεκριμένο ψήφισμα. Για να συμμετέχουν στη διαδικασία της ψηφοφορίας, έθεσαν επανειλημμένα ως προϋπόθεση να υπάρξει πολιτική τοποθέτηση από την πλευρά των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ και των δυνάμεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ «ότι καταδικάζουν το κίνημα της κουκούλας και τον προβοκατόρικο ρόλο των κουκουλοφόρων στο κίνημα».
Οι δυνάμεις των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αρνήθηκαν σθεναρά και κατ’ επανάληψη να υιοθετήσουν μια τέτοια καταδίκη. Δεν είναι κάτι το καινούργιο, ούτε γίνεται για πρώτη φορά.
Στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ (Δεκέμβρης 2011) επίσης ο εκπρόσωπος των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ αρνήθηκε να καταδικάσει το «κίνημα της κουκούλας» και τον προβοκατόρικο ρόλο του, δηλώνοντας: «δεν θα το καταδικάσω, μέχρι εδώ φθάνει η γραμμή μου».
Επίσης, εντύπωση και ταυτόχρονα ανησυχία προκαλεί και το γεγονός ότι ο εκπρόσωπος των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ στη ΓΣ της ΑΔΕΔΥ (Μάρτης 2011) κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του δήλωσε: «μην μας υποτιμάτε, είμαστε έτοιμοι για μεγάλα γεγονότα και αν χρειαστεί και για μεγάλες προβοκάτσιες»(!!!).
Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι στήριξη για την έκδοση του εν λόγω ψηφίσματος -που τελικά δεν τέθηκε σε ψηφοφορία λόγων έλλειψης απαρτίας-έδωσαν και οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ στη ΓΣ της ΟΛΜΕ.
Αυτή είναι αλήθεια και τα πραγματικά γεγονότα.
2. Το ζήτημα δεν είναι προσωπικό και σε καμμιά περίπτωση δεν δίνουμε τέτοια διάσταση. Οι κουκουλοφόροι αξιοποιούνται και εντάσσονται σε συγκεκριμένο σχέδιο υπονόμευσης και χτυπήματος του κινήματος. Μέσα στους κουκουλοφόρους δραστηριοποιούνται διάφοροι μηχανισμοί, υπηρεσίες και ασφαλίτες, έτοιμοι για κάθε προβοκάτσια και αποπροσανατολισμό (δολοφονία στη Marfin,κ.α.). Αλήθεια, ποιος μπορεί να το αρνηθεί αυτό;
Τα γεγονότα δείχνουν ότι ο χώρος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμπορεύεται με το λεγόμενο «αντιεξουσιαστικό χώρο», θεωρεί την «κουκούλα» μέρος του κινήματος. Ο χώρος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (που απαρτίζεται από διάφορες γκρούπες, συχνά ετερόκλητες μεταξύ τους) εκθειάζει την κουκούλα, το δήθεν αυθόρμητο, το «ανεξάρτητο και ακαθοδήγητο κίνημα», ως το «νέο επαναστατικό υποκείμενο».
Σήμερα σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης, ανόδου των αγώνων και ένταξης σε αυτούς νέων δυνάμεων, ο κίνδυνος να χτυπηθεί το κίνημα, σχεδιασμένα και με οργανωμένη προβοκάτσια, είναι κάτι παραπάνω από ορατός.
Είναι κάτι παραπάνω από φανερό ότι υποκριτικά επικαλούνται την ανάγκη κοινής δράσης και ενότητας. Ενότητα στο «μαντρί της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ», με πόλεμο στο ΠΑΜΕ, κόντρα στην προοπτική του άλλου δρόμου ανάπτυξης και με «κουκούλα» στο κίνημα, δε μπορεί να υπάρξει! Σήμερα χρειάζεται ένα κίνημα ταξικά προσανατολισμένο, πειθαρχημένο, περιφρουρημένο, ικανό να αντιμετωπίσει κάθε ύπουλο χτύπημα, κάθε προβοκάτσια των μηχανισμών της αστικής τάξης. Ακριβώς αυτό το κίνημα υπηρετεί το ΠΑΜΕ.
3. Η ΓΣ των Προέδρων αποφάσισε απεργιακή κινητοποίηση στις 30 Μάρτη, με αιχμή τις συγχωνεύσεις, τις εξελίξεις στον ΟΠΑΔ και το νέο μισθολόγιο. Το ίδιο αποφάσισε και η ΔΟΕ.
Όλοι στην απεργία-όλοι στα συλλαλητήρια με το ΠΑΜΕ. Καμμιά θυσία-την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία!
  • Οι εργαζόμενοι, οι εκπαιδευτικοί δε μπορούν να εμπιστευτούν δυνάμεις που δεν καταγγέλλουν τον προβοκατόρικο ρόλο των κουκουλοφόρων στο κίνημα!