ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΑΠΟΨΗ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΑΠΟΨΗ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ

Σελίδες

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Στο σκαμνί για πολεοδομικές παραβάσεις στην Ηλεία πρώην αντινομάρχης και νυν αντιδήμαρχος

Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηλείας παραπέμπονται στις 24.3.2011 να δικαστούν με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος ο πρώην προϊστάμενος της Πολεοδομίας Πύργου Ηλείας και ο νυν αντιδήμαρχος του Πύργου και πρώην αντινομάρχης Ηλείας, για την εικόνα των παραλείψεων που παρουσίασε η διεύθυνση Πολεοδομίας, Χωροταξίας και Περιβάλλοντος το 2005, έπειτα από έλεγχο που πραγματοποίησαν οι ελεγκτές επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης.

Ευθύνες επιρρίπτονται, επίσης, σε τρεις υπηρεσιακούς παράγοντες, έναν τοπογράφο μηχανικό, έναν αρχιτέκτονα μηχανικό κι έναν πολιτικό μηχανικό, οι οποίοι -σύμφωνα με την έκθεση- παρέβησαν τα καθήκοντά τους.

Οπως αναφέρεται στην έκθεση Επιθεώρησης - Ελέγχου των επιθεωρητών ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, Αθανασίας Γεωργίου και Πέτρου Ελευθεριάδη, η διεύθυνση Πολεοδομίας, Χωροταξίας και Περιβάλλοντος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηλείας:

* Δεν εφάρμοζε ορθώς τις διατάξεις του Π.Δ. 8/13.7.1993, περί του τρόπου έκδοσης οικοδομικών αδειών, με αποτέλεσμα η μη ορθή εφαρμογή του ανωτέρω Π.Δ. να επιφέρει πράξεις και παραλείψεις που συνιστούν πειθαρχικές παραβάσεις.

* Δεν ακολουθούσε τον απαιτούμενο τύπο (θεώρηση του βιβλίου πρωτοκόλλου, καταχώριση του έτους, σελιδομέτρηση κ.λπ.) στην τήρηση του πρωτοκόλλου εισερχόμενων - εξερχόμενων εγγράφων.

* Κατά παράβαση του άρθρου 12 του Ν. 2690/1999 είχαν κρατηθεί τριάντα εφτά αριθμοί πρωτοκόλλου κενοί...

Ο πρώην προϊστάμενος της Πολεοδομίας, Δ. Σπυρούλιας, ανέφερε στην «Ε» ότι απλά εκτελούσε εντολές τού τότε αντινομάρχη και ότι το θέμα είχε να κάνει με τους αριθμούς πρωτοκόλλου που είχαν κρατηθεί λόγω της αλλαγής ΦΠΑ στις οικοδομικές άδειες. Την ίδια άποψη εξέφρασε και ο πρώην αντινομάρχης Ηλείας και νυν αντιδήμαρχος του Πύργου, Αντώνης Καράμπελας.

Σημειώνεται ότι το πόρισμα της ΕΔΕ που πραγματοποίησε για την ανωτέρω υπόθεση η Ν.Α. Ηλείας ήταν απαλλακτικό για όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα."
Πηγή: www.thebest.gr