ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΑΠΟΨΗ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΑΠΟΨΗ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ

Σελίδες

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Φοβάται αντίποινα η Ελλάδα μετά τη συμμετοχή στην επέμβαση της Λιβύης

"Λαμβάνουμε σοβαρά υπ΄ όψιν όλους τους κινδύνους,αλλά έχουμε πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας",απάντησε ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος σε ερώτηση για τον φόβο αντιποίνων με τη μορφή τρομοκρατικών χτυπημάτων στην Αθήνα και ειδικότερα σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

"Ο Α/ΓΕΕΘΑ είναι σε επαφή με την αστυνομία,της ΕΥΠ και όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες για την λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων",είπε ο ΥΕΘΑ και απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο κινδύνου πλήγματος από λιβυκά οπλικά συστήματα στη Κρήτη. "Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο ζήτημα",κατέληξε ο κ.Βενιζέλος. Η ανησυχία που υπάρχει είναι για πιθανά τρομοκρατικά χτυπήματα.

Στο μεταξύ από 60 έως και 100 αεροσκάφη είναι έτοιμες να υποδεχτούν τα επόμενα 24ωρα οι ελληνικές αεροπορικές βάσεις της Σούδας, της Ανδραβίδας, του Αράξου και του Άκτιου! Η Ελλάδα θα αποτελέσει έναν από τους βασικούς πυλώνες των αεροπορικών επιδρομών στη Λιβύη,οι οποίες "ενδέχεται να διαρκέσουν ακόμη και τρεις μήνες",όπως είπε κορυφαία πηγή του υπουργείου Άμυνας στο Onalert.
Χθες το βράδυ απογειώθηκαν από τον Άραξο τα τέσσερα από τα συνολικά οκτώ βελγικά F-16 ,για τη πρώτη αποστολή τους στη Λιβύη. Η πτήση των Βέλγων ,ήταν αποστολή αναγνώρισης κι όχι βομβαρδισμού,αλλά ήταν η πρώτη πτήση ξένων μαχητικών που ξεκίνησε από ελληνική βάση. Θα ακολουθήσουν πολλές ακόμη
Πηγή: www.thebest.gr