ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΑΠΟΨΗ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΑΠΟΨΗ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ

Σελίδες

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Πυρκαγιά σε σπίτι στην Αρχαία Ολυμπία

Πυρκαγιά που ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία πριν από λίγη ώρα σε διώροφη κατοικία που βρίσκεται στο κέντρο της Αρχαίας Ολυμπίας, κοντά στο Γυμνάσιο της πόλης, κατέστρεψε ολοσχερώς...
... τη σοφίτα και προκάλεσε σοβαρές υλικές ζημιές στον 1ο όροφο.
Οι ένοικοι του σπιτιού απομακρύνθηκαν εγκαίρως και δεν κινδύνεψαν, ενώ χάρη στην άμεση επέμβαση ισχυρών δυνάμεων των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας, η φωτιά κατασβέστηκε και δεν επεκτάθηκε σε περισσότερους χώρους του διώροφου σπιτιού ή σε διπλανά κτίρια.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία διενεργείται προανάκριση για να εντοπιστούν τα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής κινήθηκαν άμεσα τόσο από το Κλιμάκιο Αρχαίας Ολυμπίας, όσο και από τον Πύργο, με περισσότερα από εφτά οχήματα και δέκα άνδρες, ενώ άμεση ήταν και η συμβολή του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας με τα δικά του οχήματα.
Το αρνητικό ήταν πως το σημείο που βρισκόταν το σπίτι, δεν υπήρχε πρόσβαση για τα περισσότερα ογκώδη πυροσβεστικά οχήματα, πολύ δεν μάλλον για το κλιμακοφόρο, που ενώ έφτασε εγκαίρως δεν μπόρεσε να προσεγγίσει. Αυτό ήταν κάτι που δυσχέρανε το έργο των πυροσβεστών, που επιχειρούσαν και από διπλανά κτίρια.
Πηγή: iliatora.gr