ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΑΠΟΨΗ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΑΠΟΨΗ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ

Σελίδες

Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Ο Στρος-Καν με Πόρσε 150.000 €!

Φωτιές έχει ανάψει στη Γαλλία η δημοσίευση φωτογραφιών που απεικονίζουν τον επικεφαλής του ΔΝΤ και φερόμενο ως επικρατέστερο για το χρίσμα των Σοσιαλιστών, Ντομινίκ Στρος-Καν, δίπλα σε μία Πόρσε, αξίας 150 χιλιάδων ευρώ, στις 28 Απριλίου στο Παρίσι.
Την ώρα που ο επικεφαλής του ΔΝΤ δέχεται τα πυρά εχθρών αλλά και άσπονδων φίλων του, ο Γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί, τα βρίσκει σκούρα από την ηγέτιδα του Εθνικού Μετώπου, Μαρί Λεπέν, η οποία αναδεικνύεται ως πιο δημοφιλής προσωπικότητα στους κόλπους της Δεξιάς και μέσα σε πέντε μήνες ενίσχυσε τις δυνάμεις της κατά έντεκα μονάδες. Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου TNS Sofres και της εφημερίδας «Le Figaro», ο ένοικος των Ηλυσίων απώλεσε μέσα στο ίδιο χρονικό διάστημα επτά μονάδες, με αποτέλεσμα η δημοτικότητά του να κατρακυλήσει στο χαμηλότερο σημείο από τότε που ανέλαβε τον προεδρικό θώκο (20%) το 2007. Ο Στρος-Καν πάντως έρχεται πρώτος στους κόλπους των Σοσιαλιστών (46%).

Ενα χρόνο πριν από τις προεδρικές εκλογές, οι φωτογραφίες του Γαλλικού Πρακτορείου, που δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα της εφημερίδας «Le Parisien» και εικονίζουν τον επικεφαλής του ΔΝΤ με τη σύζυγό του να εξέρχεται από μία Πόρσε Panamera σε κεντρικό δρόμο του Παρισιού «καίνε» τον φερόμενο ως επικρατέστερο για το χρίσμα των Σοσιαλιστών. «Ο παραδόπιστος DSK (τα αρχικά του ονόματός του)», είναι ο τίτλος που αποδίδουν στον Στρος-Καν οι πολιτικοί του αντίπαλοι.
Ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης και προσωπικός φίλος του Σαρκοζί, Μπρις Ορτφέ, δεν έχασε την ευκαιρία να ειρωνευτεί όχι μόνο τον ίδιο αλλά και το κόμμα των Σοσιαλιστών. «Είναι μία σημαντική εξέλιξη για το Σοσιαλιστικό Κόμμα που τη δεκαετία του '80 είχε ως έμβλημα το χέρι με το γαρίφαλο και σήμερα την Porsche».
O αντίλογος του Στρος-Καν είναι ότι το επίμαχο όχημα δεν του ανήκει αλλά ήταν προσφορά ενός φίλου του προκειμένου να μετακινηθεί στη γαλλική πρωτεύουσα κατά την τελευταία του επίσκεψη στα τέλη του Απριλίου. Ενας άλλος φίλος και συνεργάτης τού επικεφαλής του ΔΝΤ υπήρξε επίσης επικριτικός, εστιάζοντας κυρίως στον «επικοινωνιακό χειρισμό» της υπόθεσης. Ο Σοσιαλιστής βουλευτής Πιερ Μοσκοβισί συνέστησε περισσότερη προσοχή στον πολιτικό του φίλο.
Κατά Σαρκό
Πυρά από τον πρώην υπ. Αμυνας
Ενας κεντρώος πρώην σύμμαχος του Νικολά Σαρκοζί, ο πρώην υπουργός Αμυνας Ερβέ Μορέν, νυν πρόεδρος του «Νέου Κέντρου», ενός μικρού κόμματος που θα παρουσιάσει δικό του υποψήφιο το 2012, δημοσιεύει ένα κατηγορητήριο για τη «βάναυση, προσβλητική και συχνά αναξιοπρεπή άσκηση της εξουσίας» από τον Γάλλο πρόεδρο και τάσσεται υπέρ της έλευσης το 2012 μιας «νηφάλιας εξουσίας». Στο βιβλίο του, υπό τον τίτλο «Σταματήστε να περιφρονείτε τους Γάλλους», ο Μορέν που απομακρύνθηκε από την κυβέρνηση στον ανασχηματισμό του Νοεμβρίου, επικρίνει τη «στρατηγική του περιστρεφόμενου δερβίση, ενός προέδρου που του λείπει ένα μακροπρόθεσμο όραμα».
Πηγή: www.thebest.gr