ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΑΠΟΨΗ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΑΠΟΨΗ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ

Σελίδες

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

ΠΑΜΕ Πάτρας: Όχι στις απολύσεις στον ΕΛΓΑ

Η Γραμματεία Πάτρας του ΠΑΜΕ χαιρετίζει με ανακοίνωσή της τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον ΕΛΓΑ. Αναφέρει συγκεκριμένα: "Εργάτες, αγρότες, επαγγελματίες σε ενιαίο μέτωπο αγώνα ενάντια στην Ε.Ε. στην εξουσία των εκμεταλλευτών μας.
Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος. Το χρέη είναι τα κέρδη των καπιταλιστών. Απαιτούμε άμεση επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων εργαζομένων, μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους.
Ουσιαστικά  απέλυσαν 16 Γεωτεχνικούς και άλλοι 29 που έπονται παρόλο ότι δούλευαν πάνω από 6 χρόνια και δύο χρόνια ως μόνιμοι, πετώντας τους κυριολεκτικά στο δρόμο, αν και χρειάζονται πολλούς περισσότερους ως εκτιμητές .
Αφαίρεσαν στην πράξη κάθε δικαίωμα στην εργασία, μεγαλούργησε η αυθαιρεσία και παύει κάθε ίχνος δημοκρατίας και ελευθερίας. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Η κατάπτυστη και απάνθρωπη αυτή απόφαση είναι με καθαρή
την πολιτική βούληση, ακολουθώντας πιστά τις αντεργατικές επιταγές του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χρησιμοποιώντας διάφορα νομικά τερτίπια για να καλυφθούν οι καταστρεπτικές για το λαό πολιτικές τους.
Είναι στα πλαίσια της πολιτικής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και της ΕΕ για ιδιωτικοποίηση των Γεωργικών Ασφαλίσεων και παράδοση του ΕΛΓΑ στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Οι επιπτώσεις έχουν αρχίσει να φαίνονται, σε συνδυασμό με τους δραστικούς περιορισμούς και τη συρρίκνωση στην
κάλυψη των εξόδων των οδοιπορικών των υπαλλήλων του ΕΛΓΑ.
Έτσι δεν γίνονται εκτιμήσεις για τις καταστροφές  των καλλιεργειών και οι αγρότες είναι ξεκρέμαστοι.
Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τη Διοίκηση του ΕΛΓΑ, συμπαραστεκόμαστε στους απολυμένους Γεωτεχνικούς, σμίγουμε τις δυνάμεις μας  στη σύγκρουση που απαιτείται για να μην περάσουν στη πράξη αυτές οι πολιτικές.
Καλούμε την κυβέρνηση στην άμεση επαναπρόσληψη και στελέχωση του ΕΛΓΑ με Γεωτεχνικούς και την ικανοποίηση των  δίκαιων αιτημάτων τους για τα οδοιπορικά έξοδα.
Διεκδικούμε έναν ΕΛΓΑ αποκλειστικά κρατικό φορέα με πλήρη ασφάλιση της γεωργικής παραγωγής και του ζωικού και φυτικού κεφαλαίου,  για το 100% των ζημιών από φυσικούς κινδύνους και νόσους.
Καλούμε σε συσπείρωση με το ΠΑΜΕ. Μαζική συμμετοχή στη 48ωρη απεργία τις μέρες που θα συζητιέται το <<μεσοπρόθεσμο>> στη Βουλή και μαζική
συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Να αποκρούσουμε  τη νέα επιδρομή , που οδηγεί  το λαό από τη φτώχεια στην εξαθλίωση.
Η συμμετοχή είναι χρέος, για να μην περάσουν τα μέτρα -καρμανιόλα. Αποδέσμευση από την Ε.Ε., ενάντια στην εξουσία των μονοπωλίων, για ανάπτυξη και εξουσία του λαού".
Πηγή: www.thebest.gr