ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΑΠΟΨΗ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΑΠΟΨΗ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ

Σελίδες

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

ΟΛΟΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 21/9 7:00 μμ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΟΤΕ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ ΤΑ ΕΙΔΟΠΟΙΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ. Η ΟΡΓΗ ΜΑΣ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΟΡΜΗΤΙΚΟ ΠΟΤΑΜΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΑΡΝΗΣΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ.

Η νέα χαρατσοεπιδρομή που βρίσκεται σε εξέλιξη δίχως τέλος από την κυβέρνηση, ενάντια στο λαϊκό εισόδημα, χτυπά ανελέητα και τους μικρομεσαίους αγρότες. Δεν έφτανε το πρόσφατο χαράτσι του ΕΛΓΑ που γονάτισαν τους μικρούς παραγωγούς (μάλιστα ένα μεγάλο ποσοστό δεν είχε και δεν πλήρωσε), η αύξηση του ΦΠΑ στο 23% που λειτουργεί εκβιαστικά από τους εμπόρους συμπιέζοντας τις τιμές στον παραγωγό, η φοροεισπρακτική επιδρομή με τα σημειώματα, οι εξευτελιστικές τιμές στα προϊόντα, οι αυξήσεις στα καύσιμα, στο νερό άρδευσης και στις εισφορές του ΟΓΑ, η τεράστια αύξηση του κόστους παραγωγής, κ.ά που έχουν οδηγήσει σε απελπισία και απόγνωση τους μικρομεσαίους αγρότες.
Το ποτήρι έχει ξεχειλίσει με το νέο χαράτσι, ξαναπληρώνοντας ακόμη μια φορά τέλος ακίνητης περιουσίας, που όμως στους αγρότες θα πιάνει και τις ηλεκτροδοτούμενες αποθήκες που βάζουμε τα εργαλεία και τα προϊόντα μας. Είναι τα μέτρα αυτά εξόντωση, γι όσους μικρούς και μεσαίους αγρότες έχουν απομείνει.
Απέναντι στις απειλές, εκβιασμούς και την τρομοκρατία της κυβέρνησης, για άμεση και γρήγορη εφαρμογή των σκληρών, αντιλαϊκών της μέτρων, που φτάνουν ακόμα και στις μειώσεις των εξευτελιστικών αγροτικών συντάξεων των 360 ευρώ/μήνα, απαντάμε αποφασιστικά και οργανωμένα, με ανυπακοή σε κάθε αντιλαϊκή επιλογή, με απειθαρχία και ρήξη με την πολιτική που στηρίζει το μεγάλο κεφάλαιο, τις τράπεζες και τους μεγαλέμπορους.
Τα χρέη είναι του κεφαλαίου δεν αφορούν την αγροτιά.
Οι μικροί αγρότες να μην πληρώσουν ούτε ένα ευρώ από τα χαράτσια.
Τους καλούμε να μετατρέψουν τους αγροτικούς συλλόγους και τις ομοσπονδίες, σε κάστρα αντίστασης της βάρβαρης λαίλαπας. Να γίνουν Γενικές Συνελεύσεις για να αποφασίσουν να μην πληρώσουν τα χρέη της πλουτοκρατίας και μαζικά να συγκεντρώνουν τους λογαριασμούς με τα χαράτσια για να τα καταθέτουν στις κατά τόπους εφορίες και στο Υπουργείο Οικονομικών.
Αρνούμαστε να συμμετέχουμε στην ικανοποίηση των απαιτήσεων των πιστωτών της πλουτοκρατίας, στην προστασία των κερδών των ντόπιων και ξένων πολυεθνικών ομίλων, στη στήριξη των μεγαλεμπόρων που μας κατακλέβουν τον κόπο και ιδρώτα μας.
Έχουμε το χρέος να ανατρέψουμε τις αποφάσεις τους που συνθλίβει τη ζωή μας και σκοτώνει το μέλλον των παιδιών μας. Που καταδικάζει σε εξαθλίωση και σε ξεκλήρισμα την μεγάλη πλειοψηφία των μικρομεσαίων αγροτών της χώρας μας.
Ο λαϊκός ξεσηκωμός σήμερα είναι χρέος μας. Να αγωνιστούμε μαζί με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τα άλλα λαϊκά στρώματα, να μην εφαρμοστούν στην πράξη οι αποφάσεις τους. Να διεκδικήσουμε ανάπτυξη για το λαό και όχι για τα μονοπώλια, με λαϊκή εξουσία και οικονομία. Έτσι θα επιβάλλουμε λύσεις σε όφελος των λαϊκών στρωμάτων.
Καλούμε τους μικρομεσαίους αγρότες του νομού μας να 
συμμετέχουν σύσσωμοι, μαζικά και αποφασιστικά στο 
συλλαλητήριο την Τετάρτη 21 Σεπτέμβρη 2011 στις 7:00 μ.μ. 
στην πλατεία ΟΤΕ στον Πύργο.