ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΑΠΟΨΗ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΑΠΟΨΗ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ

Σελίδες

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Τσίπρας: Ετοιμάζουν εσωτερική στάση πληρωμών μισθών και συντάξεων τον Οκτώβρη

Μιλώντας στην πρωϊνή ενημερωτική εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Alter και τον Γιώργο Αυτιά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι “η χώρα βρίσκεται σε ιδιότυπο καθεστώς συνταγματικού, κοινοβουλευτικού και οικονομικού πραξικοπήματος”, ενώ καταλόγισε στην κυβέρνηση και την τρόικα ότι ετοιμάζουν “εσωτερική στάση πληρωμών συντάξεων και μισθών τον Οκτώβρη, με αφορμή ότι η επόμενη ομολογιακή δόση λήγει τον επόμενο Μάρτη και δεν απειλούνται άμεσα οι πιστωτές μας”.
“Στόχος τους να τρομοκρατήσουν τον κόσμο να δεχτούν τα χαράτσια, τις απολύσεις, τη fast track εκποίηση του δημόσιου πλούτου” υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας συμπληρώνοντας ότι  μόνη λύση είναι “η κυβέρνηση εθελοδουλίας να παραιτηθεί και να πάμε σε εκλογές”.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι “χρειαζόμαστε μια κυβέρνηση που θα έχει λαϊκή εντολή να «χτυπήσει» το χέρι στο τραπέζι και να ανακοινώσει κούρεμα των ομολόγων που λήγουν τον Μάρτιο από τώρα στο 50% της αξίας τους, αν δεν θέλουν να τα χάσουν όλα, γιατί ο λαός δεν χρωστάει”.
Μίλησε ακόμα για πρόγραμμα που θα οδηγήσει σε πρωτογενή πλεονάσματα, αλλά και να πληρώσουν “αυτοοί που έχουν 600 δις στην Ελβετία”.
Καταλόγισε ακόμα ότι και ο Αντώνης Σαμαράς είναι σύμφωνος με τις επιταγές της τρόικας και επανέλαβε ότι οι πολίτες “δεν θα πληρώσουν γιατί δεν έχουν. Πρέπει να τους προστατεύσουμε. Πρέπει να το κάνουμε με τρόπο μαζικό, συντεταγμένο και προστατευμένο από κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις ώστε να οδηγηθούμε γρήγορα σε πολιτικές εξελίξεις ανατροπής
Πηγή: www.enet.gr