ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΑΠΟΨΗ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΑΠΟΨΗ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ

Σελίδες

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Μόνο ο λαϊκός παράγοντας μπορεί να βάλει φρένο στα σχέδια τους

Πρόθυμη να εφαρμόσει κατά γράμμα την κυβερνητική πολιτική αποδείχθηκε για ακόμα μια φορά η δημοτική αρχή Πύργου που εκλέχθηκε στις πρόσφατες εκλογές με την στήριξη του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς. Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου με θέμα την επιβολή τροφείων στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου, αποδείχτηκε ότι η δημοτική αρχή συμμετέχει ενεργά στον πόλεμο που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση κατά του λαϊκού εισοδήματος και των λαϊκών δικαιωμάτων και αποδεχόμενοι την λογική της «ανταποδοτικότητας» αποφάσισαν να σφίξουν πιο βαθιά τη θηλιά στο λαιμό των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων και των φτωχομεσαίων αγροτών.
Φάνηκε επίσης η «αποφασιστικότητα» της να περάσει τα αντιλαϊκά μέτρα που έχει δεσμευτεί προεκλογικά στην κυβέρνηση, και έχει ακόμα στο συρτάρι, παρά τις αντιδράσεις που θα υπάρξουν. Αυτό το νόημα είχε η προσπάθεια για ψηφοφορία πριν καν ολοκληρωθεί η ανάγνωση της εισήγησης του θέματος και τοποθετηθούν οι παρατάξεις, οι γονείς και τα σωματεία που παρευρίσκονταν. Εκτός και αν στον κανονισμό λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου αναφέρεται ότι απαγορεύεται να αναρτηθεί πανό και να ακουστούν συνθήματα στην αίθουσα που να ζητάνε ανθρώπινες συνθήκες ζωής και όταν συμβεί αυτό ψηφίζουμε άρον-άρον χωρίς να το πάρει κανένας χαμπάρι. Φυσικά μετά το Δημοτικό Συμβούλιο έχουν εξαπολύσει αρκετό μελάνι λάσπης συνεπικουρούμενοι και από τους «πρόθυμους» που προσπαθούν να δείξουν καλή διαγωγή και διαστρεβλώνουν σε μεγάλο βαθμό τα γεγονότα.
Η Δημοτική αρχή και ο Δήμαρχος προσωπικά μπορούν να μας πουν πώς την εννοούν την δημοκρατία; Να ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ στο δημοτικό συμβούλιο να κουβεντιαστούν θέματα όπως: Η υγεία και το κλείσιμο των νοσοκομείων; Η παιδεία και ότι οι γονείς χρόνο με το χρόνο πληρώνουν περισσότερα; Η αντισεισμική θωράκιση των σχολείων; Η ακρίβεια και η ανεργία που πλήττει μεγάλο κομμάτι των κατοίκων του Πύργου; κ.α. θέματα που έχουμε προτείνει και φυσικά αρνήθηκαν να κουβεντιαστούν. Μάλλον και τότε έπρεπε να δοθούν συγχαρητήρια στον Δήμαρχο και στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου που αποφασιστικά δεν επέτρεψαν να κουβεντιαστούν τέτοια ζητήματα σαν να μην απασχολούν κανέναν στην περιοχή μας!!! Ενοχλεί όπως φαίνεται την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τους συμμάχους τους να διεκδικεί ο λαός με γνώμονα τις σύγχρονες ανάγκες. Παίρνουν μαθήματα από τον Κ. Πάγκαλο και την κυβέρνηση τους.
Κ. Δήμαρχε δεν είναι η πρώτη φορά που κάνετε αντικομμουνισμό. Σας ενοχλεί μάλλον που δεν είμαστε όλοι ίδιοι και δεν ξεπουλάμε για μια καρέκλα, αξίες και ιδανικά, κάτι που κάνατε εσείς για να βγείτε δήμαρχος. Εμείς είμαστε εδώ- παλέψαμε και παλεύουμε καθημερινά με μόνο κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες, έστω και αν έως τώρα είμαστε στην μειοψηφία. Η ιστορία και οι συνθήκες αποδεικνύουν ότι εύκολα η μειοψηφία μετατρέπεται σε πλειοψηφία, ότι το λαϊκό κίνημα μπορεί και θα έρθει στην πλειοψηφία, κάτι το οποίο προφανώς απεύχεστε και σας τρομάζει.
Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα συνολικά, δεν έχουν τίποτα καλό να περιμένουν από τέτοιες δημοτικές αρχές. Αναδεικνύεται κάθε στιγμή ο ρόλος τους σαν μηχανισμός υλοποίησης της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης που θέλει να αναγκάσει τις λαϊκές οικογένειες να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη τους.
Καλούμε τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους μικρομεσαίους αγρότες και τα νέα ζευγάρια να οργανώσουν την πάλη τους, να διεκδικήσουν αγωνιστικά και να καταργήσουν στην πράξη κάθε προσπάθεια να πληρώσουν αυτοί την κρίση και τα χρέη της πλουτοκρατίας. Να βάλουμε στο προσκήνιο τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Ο λαός του Πύργου (και συνολικά του νομού μας) δε χρωστάει, του χρωστάνε. 
Οι εκλεγμένοι με την Λαϊκή Συσπείρωση στον Δήμο Πύργου

Φωτιά στο παλιό νοσοκομείο Πύργου έβαλαν οι "κυνηγοί του χαλκού"!

Σε άντρο των αγνώστων που αναζητούν χαλκό με σκοπό να τον πουλήσουν έχει μετατραπεί το παλιό νοσοκομείο Πύργου, το οποίο βρίσκεται...
... εκτός λειτουργίας εδώ και αρκετά χρόνια. Πλέον η δράση των "κυνηγών του χαλκού" έχει γίνει εξαιρετικά επικίνδυνη και σήμερα έβαλαν φωτιά στο εσωτερικό του κτιρίου, με σκοπό να λιώσουν καλώδια και να πάρουν το χαλκό!

Η πυρκαγιά έγινε αντιληπτή λίγο μετά τις 11:30 και ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής έσπευσαν στο σημείο. Σύμφωνα με πληροφορίες του iliatora.gr, η φωτιά σιγόκαιγε από τη νύχτα, όταν οι άγνωστοι δράστες ξήλωσαν και άρχισαν να καίνε και να λιώνουν τα καλώδια.

Να σημειωθεί πως η πρόσβαση στο κτιριακό συγκρότημα του παλιού νοσοκομείου παραμένει εξαιρετικά εύκολη, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα το τελευταίο χρονικό διάστημα οι επιτήδειοι να έχουν ξηλώσει σχεδόν όλα τα καλώδια του νοσοκομείου.

Πηγή: iliatora.gr

Νεκρός 34χρονος κοσμηματοπώλης - Τον σκότωσαν μέσα στο μαγαζί του



Άγνωστοι πυροβόλησαν και τραυμάτισαν θανάσιμα 34χρονο ιδιοκτήτη κοσμηματοπωλείου, στις 9.20 το πρωί στην οδό Πλαστήρα 5, στη Λυκόβρυση. Κίνητρο της φονικής επίθεσης θεωρείται πιθανότατα η ληστεία, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν μάρτυρες για το αν πήραν κάτι οι δράστες.
Πάντως σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία της αστυνομίας, οι γείτονες άκουσαν θόρυβο από το κοσμηματοπωλείο, και όπως λένε είδαν δύο άτομα να φεύγουν τρέχοντας.
Αμέσως μετά βρήκαν μέσα σε μια λίμνη αίματος τον ιδιοκτήτη, ο οποίος έχει πυροβοληθεί τρεις φορές. Ο 34χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο ΚΑΤ, όπου πριν από λίγο άφησε την τελευταία του πνοή.
Το κοσμηματοπωλείο είναι αναστατωμένο, κάτι που ενισχύει την εκδοχή της ληστείας. Από την αστυνομία γίνεται έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.
Πηγή: www.thebest.gr

Ψήφισμα προς το υπουργείο Παιδείας - Έντονη διαμαρτυρία για την κατάργηση ΤΕΙ Αμαλιάδας

Ψήφισμα διαμαρτυρίας για τη μεθόδευση κατάργησης του ΤΕΙ Αμαλιάδας , θα σταλεί προς το υπουργείο Παιδείας με ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας της πόλης. Σύμφωνα με την απόφαση μαζί με το ψήφισμα θα σταλεί και επιστολή που θα εξηγεί τους λόγου που δεν θα πρέπει να υλοποιηθεί η απόφαση του υπουργείου , το οποίο ως γνωστόν  δεν περιλαμβάνει στα φετινά μηχανογραφικά εισακτέους στο τμήμα «Εμπορίας και Διαφήμισης» του ΤΕΙ Αμαλιάδας…
Πηγή: www.ilianet.gr

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Λήστεψαν χρηματαποστολή μέρα μεσημέρι στον Πύργο

H ληστεία έλαβε χώρα στις 13:50, όταν ο ένας εκ των δύο ληστών με την απειλή πιστολιού ακινητοποίησε υπάλληλο της Αγροτικής Τράπεζας (του "κόλλησε" το πιστόλι στον κρόταφο) και τους δύο άνδρες εταιρείας security που τον συνόδευαν και με τη συνδρομή του συνεργού του απέσπασε τους δύο σάκους που μετέφερε ο υπάλληλος (με 30.000 και 6.000 ευρώ), οι οποίοι προορίζονταν για τον εφοδιασμό του μηχανήματος ΑΤΜ που βρίσκεται εντός του Διοικητηρίου, στην είσοδο.

Σύμφωνα πάντα με τις πρώτες πληροφορίες του iliatora.gr, oι δύο ληστές, που φορούσαν καπέλα, διέφυγαν πεζή προς τον χώρο parking του Αγίου Διονυσίου, επιβιβάστηκαν σε Ι.Χ. αυτοκίνητο και κατευθύνθηκαν με ιλιγγιώδη ταχύτητα προς την οδό Κατακόλου.

Ανθρωποκυνηγητό σε εξέλιξη αυτή την ώρα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τους.

Να σημειωθεί πως το ATM βρισκόταν για μερικές ημέρες εκτός λειτουργίας και σήμερα, μετά την επιδιόρθωση του, είχε προγραμματιστεί ο εφοδιασμός του.
Πηγή: iliatora.gr

"Ξύπνησε" για τα καλά και η Αμαλιάδα

200 και πλέον Αμαλιαδίτες "Indignados" συμμετείχαν στη συγκέντρωση ειρηνικής διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχή ημέρα στη συμπρωτεύουσα του νομού. Mετά την 1η, υποτονική σε προσέλευση κόσμου, συγκέντρωση της Κυριακής, χάρη στην οποία όμως έγινε η αρχή...
... και στην Αμαλιάδα, η βραδιά της Δευτέρας βρήκε πολλούς κατοίκους της πόλης, όλων των ηλικιών και των ιδεολογιών, να συζητούν και να ανταλλάσσουν απόψεις για τα δυσμενή τεκταινόμενα στη χώρα.
Μαζί τους και οι φοιτητές του ΤΕΙ, οι οποίοι φρόντισαν και για το μουσικό "χαλί" που συνόδευσε τις εποικοδομητικές συζητήσεις.

Οι "Αγανακτισμένοι" της Αμαλιάδας ανανέωσαν το ραντεβού τους για την Τρίτη στις 20:30 στην πλατεία Αγίου Αθανασίου, πλησίον του ΟΤΕ.
Πηγή: iliatora.gr

Κεραυνός σκότωσε 24χρονο κτηνοτρόφο

Τραγική κατάληξη είχε η επίσκεψη ενός 24χρονου άνδρα αλβανικής καταγωγής σε φίλο του που εργάζεται σε ποιμνιοστάσιο στην Ανατολή Αγιάς. Σήμερα το μεσημέρι στις 3.15, στην περιοχή επικρατούσε έντονη βροχόπτωση.
Ο άτυχος άνδρας θέλοντας να προστατευτεί από την καταιγίδα κατέφυγε κάτω από ένα δέντρο.
Την ώρα που χρησιμοποιούσε το κινητό του, όμως, κεραυνοβολήθηκε. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε τον 24χρονο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Πηγή: www.thebest.gr

Μνημονιακός οίστρος της Ντόρας

«Αν είχα εκλεγεί πρόεδρος της Ν.Δ., θα είχα συνυπογράψει τη δανειοδότηση της χώρας, δεν θα είχα οδηγήσει το κόμμα στην απομόνωση» δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real Fm, προσθέτοντας ότι με «αυστηρότατη κριτική, αλλά και αποτελεσματική αντιπολίτευση», που θα έκανε στον Γ. Α. Παπανδρέου, θα τον υποχρέωνε σε πολιτική που θα είχε κάποιο αποτέλεσμα, ενώ θα είχε ενημερώσει εγκαίρως ότι χρειάζεται επαναδιαπραγμάτευση όρων του μνημονίου.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας χαρακτήρισε την κυβέρνηση «τελειωμένη», σημειώνοντας ότι, αν δεν υπάρξει συνεννόηση μεταξύ ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Ν.Δ., οι εκλογές είναι μονόδρομος.

Η ίδια πρόσθεσε ότι η Δημοκρατική Συμμαχία είναι υπέρ των εκλογών, σε περίπτωση που δεν επέλθει εθνική συνεννόηση, εκτιμώντας, ωστόσο, ότι το θέμα της συνεννόησης είναι ακόμη ανοικτό.

Απηύθυνε, δε, ερώτημα προς τον Αντώνη Σαμαρά, γιατί δεν ζητεί εκλογές, εφόσον πιστεύει ότι έχει τη δυνατότητα να λύσει το πρόβλημα.

Η κα Ντόρα Μπακογιάννη επεσήμανε ότι ο πλέον πρόσφορος τρόπος, για να πεισθούν οι εταίροι μας για την αναγκαιότητα της επαναδιαπραγμάτευσης όρων του μνημονίου, με πρωταρχικό εκείνο των φορολογικών συντελεστών, είναι να πάμε όλοι μαζί οι πολιτικοί αρχηγοί στη διαπραγμάτευση με την τρόικα.

Τόνισε ότι «έχουμε να επιλέξουμε ανάμεσα σ' έναν δύσκολο και έναν καταστροφικό δρόμο», προσθέτοντας ότι αυτή τη στιγμή η Ελλάδα πρέπει να πετύχει τη συνέχιση της δανειοδότησης, «γιατί με τα λεφτά που έχουμε, δεν μπορούμε να ζήσουμε και να βγάλουμε όλα τα χρέη».

Παράλληλα, έθεσε ψηλά τον πήχη για τη Δημοκρατική Συμμαχία, σημειώνοντας ότι ο δρόμος που έχει επιλέξει δεν είναι εύκολος και θα χρειαστεί κόπος για να πεισθούν οι πολίτες.

«Αν, επιτέλους, υπάρχει κατηγορία γιατί δεν μίλαγα δυνατά (σ.σ. τα προηγούμενα χρόνια) έμαθα από το λάθος μου και εφεξής μιλάω δυνατά» πρόσθεσε.
Πηγή: www.zougla.gr

Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Κινητοποιήσεις προαναγγέλλει το ΠΑΜΕ

«Τη στάση που κράτησαν και κρατούν τα ΜΜΕ για την δράση του ΠΑΜΕ, για τα συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις στις 28 ΜΑΗ είναι ενδεικτική για το πιο κίνημα φοβάται η αστική τάξη και τα παπαγαλάκια της πολιτικής της» αναφέρει το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του, προαναγγέλλοντας κινητοποιήσεις για τον Ιούνιο.

«Κυβέρνηση, ΝΔ, ΛΑΟΣ, Τρόικα, ΕΕ εκβιάζουν κυνικά την εργατική τάξη της χώρας μας, τα λαϊκά στρώματα με στάση πληρωμών, χρεοκοπία, για να αποδεχτούν τα βάρβαρα μέτρα. Ο λαός η θα σκύψει το κεφάλι η θα περάσει στην αντεπίθεση.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, με αφετηρία τους τόπους δουλειάς, να μπουν σε αγώνα με προοπτική για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Να πουν όχι στους εκβιασμούς και χωρίς ταλαντεύσεις να οργανώσουν με σχέδιο την αντίσταση τους, την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων. Δεν αρκεί ένα κίνημα διαμαρτυρίας, αλλά κίνημα καλά οργανωμένο, προσανατολισμένο, με γραμμή κατά των μονοπωλίων και των πολιτικών και συνδικαλιστικών υπηρετών τους.

Ο δρόμος αυτός θα είναι δρόμος σύγκρουσης με την πλουτοκρατία και τους πολιτικούς της υπηρέτες. Αυτό προϋποθέτει ο κάθε χώρος δουλειάς, να γίνει κάστρο αντίστασης.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ


• Στις 2 ΙΟΥΝΗ συνεχίζουμε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις στις πρώην ΔΕΚΟ ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις. Καλούμε τα συνδικάτα αυτών των χώρων, να πάρουν αποφάσεις για απεργιακή κινητοποίηση τη μέρα αυτή. Ακόμα την ίδια μέρα δίνουμε τη μάχη μαζί με τις ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΧΑΡΤΟΥ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΤΩΝ για την επιτυχία της ΑΠΕΡΓΙΑΣ που έχει στόχο την υπογραφή κλαδικών συμβάσεων εργασίας με ικανοποιητικές αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα και άλλα αιτήματα.

• Στις 3 ΙΟΥΝΗ προχωράμε σε ολοήμερη δράση. Το πρωί στους τόπους δουλειάς, αξιοποιώντας όλες τις μορφές. Το απόγευμα συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις σε όλη τη χώρα.

• Η μέρα συζήτησης στη Βουλή των νέων βάρβαρων μέτρων να αποτελέσει αφορμή γενικού ξεσηκωμού, των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων που να κλείσουν τα μαγαζιά τους, των μικρομεσαίων αγροτών που να αφήσουν τις δουλειές στα χωράφια, των σπουδαστών και φοιτητών, των γυναικών. Η απάντηση στο νέο αντεργατικό τσουνάμι να είναι με πανελλαδική πανεργατική απεργία. Την ημέρα εκείνη να νεκρώσουν τα πάντα. Να δείξουμε την απόφαση μας να παρεμποδίσουμε την αντιλαϊκή βαρβαρότητα, να κλιμακώσουμε την πάλη μας», καταλήγει η ανακοίνωση.
Πηγή: www.zougla.gr

Καλάβρυτα: Περισσότεροι αυτή την ώρα οι αστυνομικοί από τους κατοίκους!

Περισσότεροι είναι σήμερα το πρωί οι αστυνομικοί στα Καλάβρυτα από τους κατοίκους της πόλης! Αιτία η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Καναδό ομόλογό του που αναμένεται σε λίγη ώρα.
Η παρουσία μάλιστα, των αστυνομικών στο πλαίσιο της προστασίας των υψηλών επισκεπτών είναι τόσο έντονη στην περιοχή, ώστε οι κεντρικοί δρόμοι των Καλαβρύτων να θυμίζουν… σχολή αστυνομίας.
Μάλιστα, ο επισκέπτης της πόλης σήμερα καταλαβαίνει ότι «κάτι τρέχει» καθώς ήδη από την Πούντα βρίσκεται μια κλούβα με αστυνομικούς, ενώ στο κέντρο της πόλης υπάρχουν και πολλοί αστυνομικοί με πολιτικά.
Και πως το καταλαβαίνει κανείς ότι είναι αστυνομικοί; Πολύ απλά οι ίδιοι το δείχνουν, αφού ερευνούν κάθε νέο από τους συγκεντρωμένους στα Καλάβρυτα, που…τους κινεί τις υποψίες.
Πηγή: www.thebest.gr

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΑΓΚΑΛΟΥ : 46 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΚΑΙ 162 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΥΣ!!!

Πηγή: fimotro.blogspot.com

Πανηλειακός: Αναμονή αλλά και νέο κάλεσμα

Μετά το Σαββατοκύριακο, και η Δευτέρα (τουλάχιστον ως το απόγευμα) κύλησε χωρίς ειδήσεις ή συγκεκριμένες εξελίξεις γύρω από το διοικητικό αδιέξοδο του Πανηλειακού. Ουσιαστικά, το μόνο που παραμένει "χειροπιαστό" είναι να διεξαχθεί και τρίτη Γ.Σ. στις 6 Ιουνίου, με την ελπίδα πως μέχρι τότε, κάτι θα έχει μεσολαβήσει.
Στο μεταξύ δεν υπάρχει ακόμα κάτι νεότερο για το ενδιαφέρον ενασχόλησης με τα διοικητικά από τον επιχειρηματία και πρόεδρου του Ολυμπιακού Πύργου, Κώστα Ντάβαρη. Σε συνεργασία με Ελληνοαυστραλό επιχειρηματία, με τον οποίο έχει στενές σχέσεις (καθώς και συγγενικές), ώστε να εξετάσουν από κοινού την ενασχόληση με τη διοίκηση του Πανηλειακού.
Το σίγουρο είναι ότι η οριστική απόφαση ή πρόθεση του Κ. Ντάβαρη δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί...
Πηγή: www.thebest.gr

Πύργος: Συμπαράσταση στον γυμναστή που κατηγορείται ότι έδειρε μαθητή

Στο δικαστικό μέγαρο του Πύργου βρέθηκαν σήμερα δεκάδες εκπαιδευτικοί  για να εκφράσουν τη συμπαράσταση τους στον γυμναστή που κατηγορείται ότι χτύπησε έναν μαθητή του ηλικίας 7,5 ετών, καθώς θεωρούν ότι ο συνάδελφος τους κατηγορείται άδικα. Τελικά η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε.
Σε δηλώσεις του ο Γραμματέας του Συλλόγου Αθανάσιος Κατσίμπελης ανέφερε μεταξύ άλλων: "Αντέδρασαν σήμερα οι εκπαιδευτικοί στον Πύργο Ηλείας, γιατί θίχτηκε η αξιοπρέπειά τους, στο πρόσωπο ενός συναδέλφου τους που, ενώ θα έπρεπε να βρίσκεται στο σχολείο του, κατηγορείται άδικα και προσάγεται να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία για «ξυλοδαρμό» ανηλίκου. Αντέδρασαν γιατί δεν δέχονται να ποινικοποιείται η εκπαιδευτική διαδικασία και να καταλήγουν συνάδελφοι από τη σχολική τάξη στην αίθουσα του δικαστηρίου.
Η σημερινή κινητοποίηση των δασκάλων του Πύργου Ηλείας στέλνει μήνυμα ελπίδας και ενότητας από ένα υγιές κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, τους δασκάλους, που ενώ έχουν φανερά γυρίσει την πλάτη σε συνδικαλιστικές δράσεις παλαιοκομματικού τύπου, εμπιστεύονται και υπερασπίζονται την τιμή και την υπόληψη ενός συναδέλφου τους ενώ παράλληλα αγωνιούν για τους μαθητές τους, τους οποίους προσπαθούν ποικιλοτρόπως να πείσουν ότι οι δάσκαλοί τους δεν αποτελούν πλέον πρότυπα για αυτούς."
Πηγή: www.thebest.gr

Άγρια συμπλοκή σε καφενείο στην Αμαλιάδα

Πολύ ξύλο το απόγευμα του Σαββάτου στην Αμαλιάδα, όταν τρία άτομα ενεπλάκησαν σε άγριο καυγά έξω από καφενείο, με αποτέλεσμα ένας 42χρονος να μεταφερθεί τραυματισμένος στο νοσοκομείο...
... Αμαλιάδας, όπου οι γιατροί χρειάστηκε να του κάνουν 28 ράμματα (!) στο κεφάλι.

Σύμφωνα με τα όσα φέρεται να ανέφερε ο 42χρονος στις Αρχές, στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου δύο άτομα νεαρής ηλικίας, που είναι αδέλφια, άρχισαν να κλωτσούν το αυτοκίνητο της ιδιοκτήτριας καφενείου, που ήταν σταθμευμένο μπροστά από το κατάστημα. Η ιδιοκτήτρια άρχισε να διαμαρτύρεται και ο 42χρονος, που βρισκόταν στο καφενείο και έπινε τον καφέ του, τους απηύθυνε το λόγο ζητώντας εξηγήσεις.
Σύμφωνα πάντα με τα όσα κατήγγειλε, αντηλλάγησαν ύβρεις και ακολούθως τα δύο αδέλφια του επιτέθηκαν και τον χτύπησαν χρησιμοποιώντας κάποιο αντικείμενο, πιθανότατα κομμάτι ξύλου, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν.

Ο 42χρονος κατέθεσε μήνυση, όπως μήνυση κατέθεσαν αργότερα εναντίον του και τα δύο αδέλφια, και η υπόθεση θα ακολουθήσει πλέον τη δικαστική οδό.
Πηγή: iliatora.gr

Σάββατο 21 Μαΐου 2011

"Ευχαριστώ δεν θα πάρω" είπε η Παραρήγα στον Παπανδρέου

Η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα δεν αποδέχθηκε την πρόσκληση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου να πραγματοποιηθεί συνάντησή τους, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα το γραφείο τύπου του κόμματος. Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση το ΚΚΕ «θεωρεί ότι δεν υπάρχει αντικείμενο για τη συγκεκριμένη συνάντηση, από τη στιγμή που είναι και γνωστές και εκ διαμέτρου αντίθετες οι θέσεις της κυβέρνησης και του ΚΚΕ».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το ΚΚΕ απορρίπτει τόσο το λεγόμενο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που έχει διαμορφώσει η κυβέρνηση με τους συμμάχους της, όσο και τη γενική πολιτική της. Άλλωστε ο Γ. Παπανδρέου δήλωσε ότι δεν κάνει βήμα πίσω από τους στόχους που έχει καθορίσει με την τρόικα, συμπληρώνει η ανακοίνωση.
Το ΚΚΕ, σημειώνει η ανακοίνωση, «όπως και προηγουμένως, δεν πρόκειται να συμβάλει με οποιοδήποτε τρόπο στην πολιτική που σφαγιάζει εργατικά - λαϊκά δικαιώματα» και καλεί τους εργαζόμενους «να μην πέσουν στην παγίδα της συναίνεσης, μέσα από την οποία η κυβέρνηση και η ΕΕ επιδιώκουν την πτώχευση του λαού, για να βγει το κεφάλαιο πιο ισχυρό από την κρίση που το ίδιο και οι πολιτικοί του εκφραστές δημιούργησαν. Σήμερα είναι αναγκαία όσο ποτέ η λαϊκή συμμαχία για την απόκρουση και την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής».
Πηγή: www.thebest.gr

Σύνταξη στα 65 και «τέλος» στα δώρα του Δημοσίου

Αλλάζουν τα όρια συνταξιοδότησης σύμφωνα με τις νέες υποδείξεις από το Βερολίνο. Σύνταξη «όλοι στα 65» και ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων, με μέγιστο αριθμό τα τρία, ζητά η Γερμανίδα καγκελάριος.
Όσον αφορά τους δημοσίους υπαλλήλους, έρχονται νέα μέτρα περικοπών, καθώς από τον Ιούλιο αναμένεται να μπει οριστικό τέλος στα επιδόματα εορτών και αδείας. Νέες αλλαγές στα όρια ηλικίας έρχονται από το Βερολίνο σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ».
Η καταβολή της σύνταξης θα γίνεται μόνο με την συμπλήρωση του 65ου έτους, γεγονός που συνεπάγεται μία νέα αύξηση των ορίων ηλικίας, καθώς με τον τελευταίο νόμο επιτρέπεται η συνταξιοδότηση και στα 60 για όσους φτάσουν τα 40 χρόνια δουλειάς.
Τα νέα αυτά μέτρα, δημιουργούν παραπάνω πρόβλημα στους ασφαλισμένους από το 1983 έως και το 1992, οι οποίοι βρίσκονται υπό την απειλή μίας νέας αύξησης του ορίου ηλικίας έναν μόλις χρόνο μετά την τελευταία μεταρρύθμιση. Ωστόσο, οι πλέον ζημιωμένοι από αυτές τις ρυθμίσεις είναι όσοι μπήκαν στην αγορά εργασίας σε ηλικία 18 ετών και κινδυνεύουν να χρειαστούν 47 έτη δουλειάς για να πάρουν σύνταξη.
Η Γερμανία προχωρά και σε μία ακόμα αλλαγή, καθώς ζητά την ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων με την δημιουργία συνολικά τριών. Τρία ταμεία που θα αφορούν τους μισθωτούς, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αγρότες. Σήμερα υπάρχουν πέντε ταμεία κύριας ασφάλισης, το ΙΚΑ, ο ΟΑΕΕ, ο ΟΓΑ, το ΕΤΑΑ και το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ.
Επιπλέον, η Μέρκελ θέτει θέμα κατάργησης των κοινωνικών πόρων και των εισφορών υπέρ τρίτων που επιβαρύνουν την αγορά. Μία τέτοια εξέλιξη όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα θα μειώσει ακόμα περισσότερο τα έσοδα που είναι ήδη περιορισμένα εξαιτίας της κρίσης.
Στο δημόσιο, τώρα, οι απαιτήσεις είναι τεράστιες, με νέες ρυθμίσεις να μοιάζουν αναπόφευκτες. Μείωση μισθών, αύξηση των ωρών εργασίας, απολύσεις συμβασιούχων και εργαζομένων αορίστου χρόνου, κατάργηση οργανισμών, εκτεταμένο πρόγραμμα συγχωνεύσεων και εκχώρηση δημόσιας εξουσίας σε ιδιώτες για τον περιορισμό του μεγέθους, του κόστους και του ρόλου του κράτους στη λειτουργία της αγοράς αλλά και εξάλειψη των επιδομάτων.
Συγκεκριμένα, μπαίνει οριστικό τέλος στα επιδόματα εορτών και αδείας, στον 13ο και 14ο μισθό, για όλους τους υπαλλήλους του Δημοσίου. Όπως διαβάζουμε στο ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ» η απόφαση της Τρόικα, του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για μειώσεις του μισθολογικού κόστους στο δημόσιο τομέα, συνεπάγεται την κατάργηση των επιδομάτων που συνδέονται με την παραγωγικότητα των υπαλλήλων και των λειτουργών του Δημοσίου.
Η αρχή θα γίνει τον ερχόμενο Ιούλιο, και όπως αναμένεται η εξοικονόμηση των μισθολογικών δαπανών θα φθάσει τα 500 εκατ. ευρώ. Κάθε δημόσιος υπάλληλος και λειτουργός αναμένεται να χάσει από φέτος 750 ευρώ σε ετήσια βάση, ενώ από το 2012 εκτιμάται ότι το νούμερο θ’ ανέλθει στα 100 ευρώ ετησίως.
Τα νέα αυτά δεδομένα που ετοιμάζεται να θέσει σε εφαρμογή η κυβέρνηση, για τα συνολικά 700.000 άτομα που εργάζονται σε Δημόσιες υπηρεσίες, θα προβλέπουν:
1) την κατάργηση όλων των ειδικών και κλαδικών επιδομάτων, των αποζημιώσεων, των πρόσθετων αμοιβών καθώς και των επιδομάτων εορτών και αδείας που λαμβάνουν οι 450.000 πολιτικοί δημόσιοι υπάλληλοι, από την 1 Ιουλίου του 2011.
2) περικοπές 10% έως 20% των ειδικών επιδομάτων και πλήρη κατάργηση των επιδομάτων εορτών και αδείας για τους 250.000 λειτουργούς του Δημοσίου.
3) την αύξηση του χρόνου ωρίμανσης των βασικών μισθών όλων των υπαλλήλων και λειτουργών του Δημοσίου. Σήμερα γίνεται ανά διετία
Πηγή: www.thebest.gr

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Στο …βιβλίο Γκίνες οι επιδόσεις του mr.Spread!

Σε νέο ιστορικό υψηλό – πάνω από τις 1300 μονάδες – κινείται το spread των ελληνικών δεκαετών ομολόγων, μετά τις δηλώσεις της ΕΚΤ για μη αποδοχή των ελληνικών ομολόγων από τις τράπεζες, σε περίπτωση αναδιάρθρωσης (ακόμη και με την μορφή εθελοντικής επιμήκυνσης). Οι κινήσεις στην αγορά ομολόγων προσδίδουν νευρικότητα, ωστόσο όπως φάνηκε τις προηγούμενες ημέρες κάποιες ξένες τράπεζες ήταν αγοραστές- σε ομόλογα μακρινής διάρκειας- αναμένοντας κάποιες ανακοινώσεις.

Και σήμερα είναι τουλάχιστον γνωστό ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε σημαντικές ανακοινώσεις για το μεσοπρόθεσμο σχέδιο. Η αγορά, όμως, αναμένει, όχι απλώς τις ανακοινώσεις, αλλά δεσμεύσεις που θα συνοδεύονται από χρονοδιαγράμματα.

Σύμφωνα με χθεσινά δημοσιεύματα του ξένου Τύπου, η διαχείριση του ελληνικού χρέους έχει προκαλέσει πονοκέφαλο και έντονες αντιπαραθέσεις στους κύκλους της Ε.Ε. και της ΕΚΤ, ενώ το Reuters αναφέρει ότι το επικρατέστερο σενάριο αυτή τη στιγμή είναι η εθελούσια διακράτηση των ελληνικών ομολόγων από τις τράπεζες για το διάστημα 2011-2014.

Εξάλλου, ο πρόεδρος της ΕΚΤ Jean Claude Trichet αντιτάχθηκε της ιδέας επιμήκυνσης του ελληνικού χρέους καθώς, όπως δήλωσε, εάν συμβεί αυτό η ΕΚΤ θα σταματήσει να δέχεται τα ελληνικά ομόλογα ως εγγυήσεις για την παροχή ρευστότητας στις τράπεζες.

Η ΕΚΤ «παίζει με τη φωτιά» αναφέρει η KBC, σχολιάζοντας τις δηλώσεις της νομισματικής αρχής για τις συνέπειες της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους που, όπως λέει, ανοίγουν μέτωπο με τις πολιτικές αρχές.

«Η εξέλιξη θα μπορούσε να προκαλέσει πιο έντονη μεταβλητότητα στις αγορές, που θα μπορούσε με τη σειρά της να βλάψει τόσο τις οικονομίες της περιφέρειας, όσο και τα κρατικά ομόλογα των χωρών της Κεντρικής Ευρώπης, άρα γιατί όχι και το ευρώ;… τέτοιου είδους αντιπαραθέσεις ορισμένες φορές βγαίνουν εκτός ελέγχου.

Το ελληνικό spread βρίσκεται στις 1.341 μονάδες βάσης, με άνοδο 54,37 μ.β., ενώ ανοδικά κινούνται τα spreads και στην υπόλοιπη ευρωπαϊκή «περιφέρεια».

Αναλυτικά, το spread των πορτογαλικών τίτλων βρίσκεται στις 609 μ.β. (+8,43), των ισπανικών στις 234 (+6,13) και των ιταλικών στις 166 (+1,63). Ανοδικά στις 738 μονάδες βάσης κινείται και το spread των ιρλανδικών μονολόγων (+4,92 μ.β.).

Παράλληλα, ανοδικά κινούνται σήμερα και τα πενταετή ελληνικά CDS διαμορφούμενα στις 1.465 μ.β.
Πηγή: www.thebest.gr

Πύργος: Γυμναστής κατηγορείται για ξυλοδαρμό μικρού μαθητή

Καταγγελία για άσκηση βίας σε βάρος μαθητή Δημοτικού σχολείου του Πύργου απασχολεί τις Αρχές. Οι γονείς ενός αγοριού 7,5 ετών κατήγγειλαν στην Αστυνομία ότι ο γυμναστής του σχολείου του, χτύπησε το παιδί.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο πατέρας του μικρού αγοριού στο τοπικο τηλεοπτικό κανάλι ΟΡΤ, το παιδί γύρισε από το σχολείο το μεσημέρι της Πέμπτης και είπε στους γονείς πως ο γυμναστής το έσπρωξε και του έριξε σφαλιάρα. Οι γονείς είδαν σημάδια στο λαιμό του και μετέφεραν το παιδί στο νοσοκομείο Αμαλιάδας.
Ο γιατρός που το εξέτασε εντόπισε εκδορές και μώλωπες στον αυχένα, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο πατέρας μιλώντας στο τοπικό κανάλι.
Οι γονείς κατήγγειλαν το περιστατικό στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου αλλά και στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με την διευθύντρια κα Βουρλούμη να τονίζει πως η υπόθεση θα διερευνηθεί και υπηρεσιακά, παράλληλα με τη νομική διερεύνηση.

Όπως ανέφεραν εκπαιδευτικοί με τους οποίους επικοινώνησε το iliatora.gr, ο γυμναστής συνελήφθη το πρωί της Παρασκευής την ώρα του μαθήματος, παρουσία των μικρών μαθητών αλλά και δημοσιογράφων (αναμένονται και σχετικές ανακοινώσεις από εκπαιδευτικούς φορείς). Έκαναν δε λόγο για έναν άνθρωπο χαμηλών τόνων, που χαίρει της εκτίμησης των συναδέλφων του.
Μετά τη σύλληψη του ο 36χρονος γυμναστής οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Ηλείας, του ασκήθηκε δίωξη για πρόκληση απλής σωματικής βλάβης,έλαβε προθεσμία να απολογηθεί και αφέθηκε ελεύθερος.
Πηγή: www.thebest.gr

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Νέες κινητοποιήσεις του «Δεν πληρώνω»

Σε νέες κινητοποιήσεις προχωρούν οι επιτροπές αγώνα κατά των διοδίων. Σήμερα, Παρασκευή, και ώρα 18:00 μ.μ. τα μέλη του «Δεν πληρώνω» θα μεταβούν στα διόδια της Ελευσίνας και θα σηκώσουν τις μπάρες, επιτρέποντας την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων.

Το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων έχει ως εξής:

-ΔΙΟΔΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ, ΑΝΟΙΓΜΑ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20/5, 6 μμ

-ΔΑΦΝΙ, ΣΑΒΒΑΤΟ 21/5, 5.30 μμ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ ΔΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ, ΚΑΦΕΝΕΙΟ, ΒΑΣ.ΒΟΥΛΓΑΡΟΚΤΟΝΟΥ 20, ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΡΜΑ ΤΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ

-ΒΟΡΕΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ και ΒΟΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗ , ΔΕΥΤΕΡΑ 23/5, 7 μμ ΚΟΙΝΗ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΠΑΡΚ ΚΑΦΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΚΗΦΙΣΙΑ

-Κ.ΠΑΤΗΣΙΑ, ΠΕΜΠΤΗ 26/5, 7.30 μμ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΑ-ΛΕΦΚΑ, ΠΡΟΜΗΘΕΩΣ 73-75, ΗΣΑΠ Κ.ΠΑΤΗΣΙΑ

Πηγή: www.zougla.gr

Τρόικα: Γενναίες αποκρατικοποιήσεις ή μπλοκάρεται η πέμπτη δόση

Με το «μαχαίρι στο λαιμό» λειτουργεί πια το υπουργείο Οικονομικών, με την τρόικα να ζητά σαφές χρονοδιάγραμμα για τολμηρές αποκρατικοποίησεις, συνδέοντας ευθέως το θέμα με την αποταμίευση της πέμπτης δόσης και τις Βρυξέλλες να υπογραμμίζουν σε κάθε τόνο πως οι όποιες αποφάσεις γα τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους θα εξαρτηθούν από την πορεία του προγράμματος και τις ιδιωτικοποιήσεις. Τα σύνθετα ζητήματα που αφορούν στην πώληση συμμετοχών του Δημοσίου στη ΔΕΠΑ αλλά και την οριστικοποίηση της παραχώρησης επιπλέον ποσοστού στον ΟΤΕ, εξετάστηκαν, όπως αναφέρει το Βήμα,  το απόγευμα της Τετάρτης σε σύσκεψη στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου, με τη συμμετοχή και του Ειδικού Γραμματέα Αποκρατικοποιήσεων Γ.Χριστοδουλάκης.

Η τρόικα ζητά λεπτομερές σχέδιο ιδιαίτερα για τις ιδιωτικοποιήσεις μέχρι το τέλος του 2012, που στοχεύουν σε 15 δισ. ευρώ. Υπό ασφυκτική πίεση, η κυβέρνηση ετοιμάζει σειρά κινήσεων μέσα στο καλοκαίρι με διαδικασίες επείγοντος.

Πρώτη προτεραιότητα την πώληση των μεριδίων του δημοσίου στον ΟΤΕ και τη ΔΕΠΑ σχέδια και η εξεύρεση λύσης για το Καζίνο της Πάρνηθας όπου ανέκυψε απρόσμενη εμπλοκή.

Στο ίδιο πλαίσιο αναμένεται η ανακοίνωση συμβούλου για την οργάνωση της διαδικασίας των συμβάσεων παραχώρησης για περιφερειακά λιμάνια και αεροδρόμια με σκοπό να υπογραφούν οι πρώτες συμβάσεις στις αρχές του επόμενου έτους.

Ο υπουργός Οικονομικών επιβεβαίωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί το χρονοδιάγραμμα για την ιδιωτικοποίηση των εισηγμένων εταιρειών.

Σχετικά με τον ΟΤΕ, οι συζητήσεις για την παραχώρηση επιπλέον ποσοστού 10% στην Deutsche Telekom βρίσκονται στην τελική ευθεία, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες, η γερμανική εταιρεία πιέζει για σημαντικές αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς (άρση μονιμότητας ή και μετατάξεις) ενόψει της συνάντησης με το υπουργείο Οικονομικών στο τέλος του μήνα για τη διευθέτηση του ζητήματος.

Για τη ΔΕΠΑ, το «αγκάθι» είναι η option που έχει η ΔΕΗ για την εξαγορά του 30% αλλά και ο αναγκαίος διαχωρισμός ανάμεσα στη ΔΕΠΑ που έχει το εμπορικό κομμάτι, και τον ΔΕΣΦΑ τον διαχειριστή του δικτύου φυσικού αερίου.

Εν τω μεταξύ, η ώριμη αποκρατικοποίηση του 49% του Καζίνο της Πάρνηθας έγινε ξαφνικά γρίφος: Την Τρίτη έγινε γνωστό ότι οι πιστωτές μετοχοποιούν δάνεια στη Regency Entertainment (Καζίνο Πάρνηθας, Καζίνο Θεσσαλονίκης και Ξενοδοχείο Hyatt) και αποκτούν τον έλεγχό της από τη BC Partners, που περιορίζει τη συμμετοχή της στο 15%.

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Reuters, το σχέδιο αναδιάρθρωσης χρέους που παρουσιάστηκε στο Λονδίνο περιλαμβάνει τη μετατροπή χρέους σε μετοχές, καθώς δεν πληρούνται πλέον οι όροι εξυπηρέτησης δανείων ύψους 680 εκατ. ευρώ.

Το πλάνο αναδιάρθρωσης, το οποίο συντόνισαν η Deutsche Bank και η Park Square Capital, παρουσιάστηκε στους πιστωτές σε συνάντηση στο Λονδίνο την Τρίτη. Η Regency Entertainment ελέγχει το 70% της Athens Resort Casino (το υπόλοιπο 30% το έχει η Ελλάκτωρ) η οποία κατέχει το 51% του Καζίνο της Πάρνηθας και η εξέλιξη περιπλέκει την αποκρατικοποίηση του 49% που προετοίμαζε η κυβέρνηση.

Οι ανακοινώσεις που έγιναν την Τετάρτη για την ευαίσθητη αυτή πολιτική εγκρίθηκαν από Διυπουργική Επιτροπή Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων (ΔΕΑΑ) η οποία έχει συλλογικά την ευθύνη για την προώθηση του προγράμματος αναδιαρθρώσεων, αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας.

Οι αποφάσεις αφορούν στα εξής:

Οργανισμός Προγνώσεων Αγώνων Ποδοσφαίρου (ΟΠΑΠ): Για την επέκταση της διάρκειας της σύμβασης με το Δημόσιο, καθώς και για τη διερεύνηση της δυνατότητας πώλησης της συμμετοχής του Δημοσίου στον ΟΠΑΠ, επιλέγονται οι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι Deutsche Bank AG London Branch και Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ΑΕ.

Κρατικά Λαχεία: Για την εισφορά σε εταιρεία που θα συσταθεί των δικαιωμάτων του Δημοσίου επί των κρατικών λαχείων, καθώς και την αξιοποίηση της συμμετοχής του Δημοσίου στην εταιρία, επιλέγονται οι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι Credit Suisse και Eurobank EFG Equities.

Οργανισμός Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος (ΟΔΙΕ): Για τη διερεύνηση της δυνατότητας πώλησης της συμμετοχής του Δημοσίου στον ΟΔΙΕ, επιλέγονται οι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι Εμπορική Τράπεζα της Ελλάδος ΑΕ και Credit Agricole CIB.

Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ):
Για τη διερεύνηση της δυνατότητας πώλησης μετοχών του Δημοσίου στην ΕΛΒΟ, επιλέγονται οι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι Societe Generale - Γενική Finance ΑΕ.

Ελληνικοί Αυτοκινητόδρομοι ΑΕ: Για τη διερεύνηση της δυνατότητας αξιοποίησης της συμμετοχής του Δημοσίου στην υπό σύσταση εταιρία, στην οποία θα μεταβιβαστούν τα δικαιώματά του που απορρέουν από τις συμβάσεις παραχώρησης με τις εταιρίες ΜΩΡΕΑΣ ΑΕ, ΝΕΑ ΟΔΟΣ ΑΕ, ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ, ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΕ, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΔΟΣ ΑΕ, ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ και ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ ΑΕ, καθώς και τυχόν λοιπά δικαιώματα που θα προκύψουν από την ανάθεση συμβάσεων παραχώρησης από το Δημόσιο επί λοιπών αυτοκινητοδρόμων και μεταφορικών υποδομών της χώρας, συμπεριλαμβανομένων και των δικαιωμάτων επί της Εγνατίας Οδού, επιλέγονται οι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι Ernst & Young, Rothschild & Sons LTD και Barclays Bank PLC.
Κοίτασμα Φυσικού Αερίου «Νότια Καβάλα» : Για τη διερεύνηση της δυνατότητας πώλησης μετοχών του Δημοσίου σε εταιρία στην οποία θα εισφερθούν τα δικαιώματά του επί του κοιτάσματος φυσικού αερίου «Νότια Καβάλα», επιλέγονται οι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι HSBC Bank PLC και EFG Eurobank Equities AE.

Φάσμα Συχνοτήτων: Για την αξιοποίηση των δικαιωμάτων του Δημοσίου επί του φάσματος συχνοτήτων, επιλέγονται οι τεχνικοί σύμβουλοι Analysys Mason Limited και Aegis Systems LTD.

Ακίνητα: Για την αξιοποίηση των δικαιωμάτων του Δημοσίου σε ακίνητα, αποφασίστηκε να συσταθούν μία ή περισσότερες εταιρίες, στις οποίες θα εισφερθούν τα δικαιώματα επί ακινήτων, να διερευνηθεί κάθε δυνατότητα και εναλλακτικοί τρόποι αξιοποίησης τους από τις εταιρείες αυτές, καθώς και από τις υφιστάμενες εταιρείες διαχείρισης ακινήτων του Δημοσίου.
Το έργο αυτό θα συμπεριλάβει την καταγραφή, αποτύπωση και καταμέτρηση των ακινήτων των Υπουργείων και εποπτευομένων φορέων τους, τον προσδιορισμό του ιδιοκτησιακού και νομικού τους καθεστώτος, καθώς και τις επιτρεπόμενες και επιθυμητές χρήσεις, όπως επίσης και προσδιορισμό του χρονικού ορίζοντα και των προϋποθέσεων (περιλαμβανομένων τυχόν θεσμικών παρεμβάσεων), προκειμένου να καταστούν ώριμα προς αξιοποίηση.
Για το σκοπό αυτό, επιλέγονται οι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α. Ε., Alpha Bank ΑΕ, Eurobank EFG Equities Α. Ε., Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος ΑΕ, Εμπορική Τράπεζα της Ελλάδος ΑΕ, Τράπεζα Πειραιώς ΑΕ, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ΑΤΕ, Τράπεζα Αττικής ΑΕ και Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος ΑΕ. Συντονίστρια του έργου θα είναι η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ΑΕ.
Περαιτέρω, υπενθυμίζεται ότι τα υφιστάμενα έργα αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης δημόσιας περιουσίας τα οποία βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη είναι τα παρακάτω:

Ελληνικό ΑΕ: Για τη διερεύνηση της δυνατότητας αξιοποίησης των δικαιωμάτων του Δημοσίου επί του ακινήτου στο χώρο του πρώην Αεροδρομίου Αθηνών στο Ελληνικό, έχουν επιλεγεί οι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι Citigroup Global Markets Limited και Τράπεζα Πειραιώς Α. Ε. και ο τεχνικός σύμβουλος Barcelona Strategical Urban Systems, ΑΙΕ.
Επίσης ο υπουργός ανακοίνωσε ότι ήδη έχουν δρομολογηθεί διαδικασίες για την είσοδο ιδιωτών στις εξής επιχειρήσεις:

Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος (ΟΣΕ):
Σε εξέλιξη βρίσκεται το έργο της αναδιάρθρωσης του ομίλου εταιριών του ΟΣΕ καθώς και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με χρηματοοικονομικό σύμβουλο για το Δημόσιο την PWC.
Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ) : Το Δημόσιο έχει προσλάβει τις τράπεζες UBS, Rothschild και Alpha Bank ως χρηματοοικονομικούς συμβούλους για τη διερεύνηση της δυνατότητας πώλησης μετοχών της εταιρίας κυριότητάς του σε ιδιώτες επενδυτές.

Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ): Για τη διερεύνηση της δυνατότητας πώλησης μετοχών του Δημοσίου στην ΕΑΣ, ενεργεί ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος η KMPG.

Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (ΤΠΔ): Το Δημόσιο έχει αναθέσει στη Lazard το ρόλο του χρηματοοικονομικού του συμβούλου για το διαχωρισμό των εμπορικών από τις λοιπές δραστηριότητες του ΤΔΠ και την αξιοποίησή τους.
Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (ΔΑΑ) : Το Δημόσιο έχει προσλάβει την ΒΝΡ Paribas και την Εθνική Τράπεζα ως χρηματοοικονομικούς συμβούλους για την επέκταση της διάρκειας της υφιστάμενης σύμβασης διαχείρισης αεροδρομίου, καθώς και την πώληση ποσοστού των μετοχών που κατέχει.

Τέσσερα Αεροσκάφη AIRBUS: Σε εξέλιξη βρίσκεται ο διαγωνισμός για την πώληση 4 αεροσκαφών Airbus Α340 με χρηματοοικονομικό σύμβουλο για το Δημόσιο τη Lazard.
Πηγή: www.thebest.gr

Ποιος είναι ο μαχαιροβγάλτης που δολοφόνησε τον Καντάρη-Είχε φτιάξει ομάδα που λήστευε περαστικούς

Σεσημασμένος για ληστείες, ιδιαίτερα σκληρός, είναι ο 27χρονος Αφγανός που έσφαξε τον 44χρονο Μανόλη Καντάρη για μια κάμερα ξημερώματα στο κέντρο της Αθήνας. Η δολοφονία που συγκλόνισε το πανελλήνιο, απ’ ό,τι φαίνεται, έγινε για τα 120 ευρώ που έβαλαν στην τσέπη από την κάμερα που άρπαξαν από τον άτυχο πατέρα και πούλησαν στη μαύρη αγορά στο Μοναστηράκι, ενώ οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό και του τρίτου συνεργού, υπηκόου από το Πακιστάν, συνεχίζονται.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 27χρονος είναι σεσημασμένος ληστής του δρόμου, ιδιαίτερα άγριος και σκληρός και το τελευταίο διάστημα είχε φτιάξει με τους άλλους δύο αλλοδαπούς ομάδα που χτυπούσαν περαστικούς στο κέντρο της Αθήνας για να αρπάξουν λίγα ευρώ ή προσωπικά τους αντικείμενα.

Οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών, έχοντας στα χέρια τους τα καρέ, από το κλειστό κύκλωμα καταστήματος της περιοχής που είχε καταγράψει τα πρόσωπα των δραστών, κατάφεραν ύστερα από εντατικές έρευνες και αναζητήσεις στις πιάτσες και τα γκέτο των αλλοδαπών του κέντρου της Αθήνας το πρωί της Πέμπτης να κάνουν έφοδο σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο της οδού Μενάνδρου και να προσαγάγουν δεκάδες άτομα, ανάμεσα στους οποίους και τους δύο Αφγανούς μαχαιροβγάλτες της Ομόνοιας, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό του τρίτου αλλοδαπού ληστή του δρόμου συνεχίζονται.
Πηγή: www.thebest.gr

Επαναλειτουργεί το κολυμβητήριο του Πύργου

Μετά τον "γολγοθά" των νεαρών αθλητών και αθλητριών, που διήρκεσε μήνες και περιελάμβανε ως και ταξίδια για προπόνηση στο κολυμβητήριο της... Κυπαρισσίας, το κολυμβητήριο Πύργου επαναλειτουργεί από αύριο...
... Παρασκευή, με την ευχή όλων να συνεχιστεί απρόκοπτα η λειτουργία του από εδώ και στο εξής.
Mε αφορμή την επαναλειτουργία του κολυμβητηρίου, ο Δημήτρης Κοσμόπουλος, εκπρόσωπος του Ναυτικού Ομίλου Πύργου, δήλωσε στο iliatora.gr "Περιμένουμε τους αθλητές και τις αθλήτριες μας, αλλά και όλα τα παιδιά του νομού Ηλείας, να έρθουν να αθληθούν, να γυμναστούν, να αγαπήσουν τον υγρό στίβο. Ο αθλητισμός είναι πολιτισμός και δικαίωμα κάθε πολίτη του νομού μας" ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει κάτι πολύ σημαντικό, ότι ο Ναυτικός Όμιλος προχωρά στη σύσταση τμήματος για άτομα με ειδικές ικανότητες.

Να σημειώσουμε πως όποιος επιθυμεί να ενταχθεί στα τμήματα του Ναυτικού Ομίλου, μπορεί να επικοινωνεί στο τηλέφωνο 26210 33035, καθημερινά από τις 15:00 έως τις 21:00.
Πηγή: iliatora.gr

Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη υπόπτου για σωρεία διαρρήξεων

Σε εξέλιξη βρίσκεται τις τελευταίες ώρες στην Ηλεία επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ατόμου που φέρεται να έχει εμπλακεί σε πολλές διαρρήξεις κατά το παρελθόν και που όλα δείχνουν πως μετά από ένα...
... μεγάλο χρονικό διάστημα απραξίας επέστρεψε για να συνεχίσει τη δράση του, με νέες διαρρήξεις τα τελευταία 24ωρα.

Οι Αρχές έχουν κινητοποιηθεί σε πολλές περιοχές του νομού ώστε να τον εντοπίσουν. Ο συγκεκριμένος διαρρήκτης φέρεται να χτύπησε την περασμένη νύχτα στην περιοχή της Κουτσοχέρας και να διέρρηξε καφέ-μπαρ-ψησταριά. Μια ταμειακή μηχανή, μια τηλεόραση, ένα ρολόι χειρός, συνολικής αξίας άνω των 1.350 ευρώ καθώς και λίγα ευρώ σε μετρητά και διάφορα έγγραφα έκαναν φτερά, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του iliatora.gr κάποια από τα κλοπιμαία, όπως η ταμειακή μηχανή, εντοπίστηκαν από αστυνομικούς πεταμένα στο πρανές δρόμου.

Ο ίδιος φέρεται να είναι ο δράστης διάρρηξης στον Πύργο. Σπάζοντας την τζαμαρία πρατηρίου άρτου και ζαχαροπλαστικής πήρε την ταμειακή και ένα συρτάρι γραφείου που περιείχαν συνολικά 300 ευρώ, κάρτες κινητής τηλεφωνίας και διάφορα έγγραφα.  Παράλληλα εξετάζεται η εμπλοκή του συγκεκριμένου ατόμου και σε άλλες περιπτώσεις διαρρήξεων στην περιοχή της Ωλένης.

Σε άλλες περιπτώσεις διαρρήξεων ,στη Μανωλάδα άγνωστοι "μπούκαραν" όχι σε μια, όχι σε δύο, αλλά σε... τέσσερις αποθήκες! Έσπασαν πόρτες και παράθυρα για να μπουν και να πάρουν μια ηλεκτροκόλληση, δύο ηλεκτρικούς τροχούς, ένα ακουστικό τρυπάνι, ένα αερόκλειδο και ένα πιστόλι βαφής, συνολικής αξίας 2.000 ευρώ.

Στο Τραγανό άγνωστοι μπήκαν σε εξοχική κατοικία και έκλεψαν κοσμήματα και μια βαλίτσα με κουταλοπίρουνα, συνολικής αξίας 2.000 ευρώ.

Στη Γαστούνη οι κλέφτες ρήμαξαν νεοαναγειρόμενη οικοδομή. Ο μάστορας δεν πρόλαβε να βάλει τα αλουμίνια. Τα... σήκωσαν οι κλέφτες και έγιναν καπνός. Η ζημιά έφτασε τα 500 ευρώ.
Πηγή: iliatora.gr

Απάτη σε εξέλιξη στον Πύργο- Oι ανήθικοι βγήκαν παγανιά

Η ανηθικότητα και η απανθρωπιά σε όλο της το μεγαλείο... Άγνωστη γυναίκα περιφέρεται στην πόλη του Πύργου και ζητά από κατοίκους οικονομική ενίσχυση που δήθεν προορίζεται για...
...  τις δύο οικογένειες οι οποίες επλήγησαν ανεπανόρθωτα από πυρκαγιά που κατέστρεψε τα σπίτια τους, πριν τρεις ημέρες στην Αρχαία Ολυμπία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iliatora.gr από το περιβάλλον των οικογενειών, η απάτη αποκαλύφθηκε το πρωί της Πέμπτης όταν οι οικογένειες πληροφορήθηκαν από κάτοικο του Πύργου, που τυγχάνει να ανήκει στον φιλικό τους κύκλο, ότι μια γυναίκα την επισκέφθηκε στο χώρο εργασίας της και της ζήτησε χρήματα, υποστηρίζοντας ότι προορίζονται για την οικονομική στήριξη των οικογενειών που επλήγησαν.

Για την υπόθεση έχουν ήδη ενημερωθεί οι αστυνομικές αρχές και έχουν ξεκινήσει έρευνες για να εξακριβωθεί η ταυτότητα της άγνωστης γυναίκας, η πιθανή ύπαρξη συνεργών αλλά και το χρονικό διάστημα που η απάτη βρίσκεται σε εξέλιξη και σε ποιες περιοχές.
Πηγή: iliatora.gr

Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Τραγωδία στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Πρέβεζας

Ένας άντρας και ένα οκτάχρονο παιδάκι ανασύρθηκαν νεκροί από τη θαλάσσια περιοχή του όρμου Νικοπόλεως Πρέβεζας στις 05:30 τα ξημερώματα, όταν η λέμβος στην οποία επέβαιναν μαζί με 24 ακόμα λαθρομετανάστες αναποδογύρισε. Τα πτώματα τους περισυνέλλεξαν πλωτά σκάφη του Λιμενικού Σώματος.

Στην περιοχή διεξάγονται αυτή τη στιγμή έρευνες από τρία αλιευτικά σκάφη και ένα πλωτό σκάφος του λιμενικού σώματος με τη συνδρομή ιδιωτών δυτών και ενός ελικοπτέρου Super Puma για τον εντοπισμό ενός ακόμα αγνοούμενου παιδιού, που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, είναι το δίδυμο αδερφάκι του οκτάχρονου που εντοπίστηκε νεκρό.
Τους λαθρομετανάστες περισυνέλεξαν πλωτά σκάφη του λιμενικού σώματος και μεταφέρθηκαν στη συνέχεια με λεωφορείο της ελληνικής αστυνομίας σε κατάλυμα στο παλαιό δημαρχείο Ζαλόγγου.
Άνδρες του Λιμενικού Σώματος επίσης προχώρησαν στην σύλληψη ενός 52χρονου άνδρα ο οποίος κατηγορείται για διακίνηση λαθρομεταναστών.
Πηγή: www.zougla.gr

Μεγαλώσανε τα χόρτα στου "παράδεισου" την πόρτα!

Στην Ηλεία δεν είναι η πρώτη φορά που δενδρύλλια χασίς φυτρώνουν «από μόνα τους». Αρκούν λίγοι σπόροι κανναβούρι και λίγο νεράκι του... Θεούλη. Όμως το να φυτρώσουν χασισόδεντρα δίπλα σε εκκλησία, ε, αυτό πάει πολύ!
Στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, στον Πύργο, οι κάτοικοι κάτι περίεργο πήραν χαμπάρι: Από το δρόμο διέκριναν μια ντουζίνα «δέντρα» στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας. Πράγματι, ανάμεσα σε ξερά κλαδιά και σε αγριόχορτα, δώδεκα δενδρύλλια χασίς, ύψους από είκοσι έως ογδόντα εκατοστά, είχαν κάνει την εμφάνισή τους.

Οι αστυνομικοί της Δίωξης ανέλαβαν να ξεριζώσουν και να κατασχέσουν τα φυτά, αφού πρώτα διαπίστωσαν πως κανένα ανθρώπινο χέρι δεν τα είχε φυτέψει εκεί.
Πηγή: iliatora.gr

Και οι κλέφτες ξανάρχονται...

Μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνουν και ξανά προς τη δόξα τραβούν. Ο λόγος για κλέφτες και διαρρήκτες, που τις τελευταίες ημέρες αναθάρρησαν και ξανάρχισαν τις «εξορμήσεις» τους στην Ηλεία. Δύο καταστήματα διέρρηξαν στις Καρούτες. Από το πρώτο πήραν...
... 150 ευρώ και έγγραφα από συρτάρι. Από το δεύτερο, που πουλούσε γεωργικά φάρμακα, από την ταμειακή μηχανή πήραν 100 ευρώ και διάφορα έγγραφα.
Στο Καράτουλα μπήκαν σε σπίτι και πήραν επώνυμα ρούχα, ένα διαφημιστικό ρολόι και... δύο μισόκιλα κιμά από τον καταψύκτη. Όλη η ζημιά έφτασε τα 500 ευρώ.

Από εργοτάξιο στο Καπελέτο οι κλέφτες πήραν τρία ηλεκτρικά τρυπάνια, δύο βαρέλια με λάδι λίπανσης μηχανής, 500 λίτρα πετρέλαιο από δεξαμενή. Η ζημιά ήταν αρκετά μεγάλη και έφτασε τις 3.500 ευρώ.

Στη Γαστούνη οι διαρρήκτες «μπούκαραν» σε καφενείο από το φεγγίτη. Έσπασαν την ψευδοροφή και έφτασαν στην ταμειακή μηχανή για να κλέψουν από εκεί και από ένα διπλανό κουτί συνολικά το ποσό των 500 ευρώ.

Μελίσσια έκλεψαν άγνωστοι από την περιοχή του Μαρκόπουλου Τραγανού. Έξι κυψέλες από τις οποίες οι πέντε ήταν διώροφες και η μία τριώροφη, πλήρεις μελισσών, συνολικής αξίας 2.500 ευρώ.

Ένας τσαντάκιας περίπου 25 με 30 ετών «χτύπησε» στον Πύργο. Ο δράστης βγήκε από τη θέση του συνοδηγού αυτοκινήτου, άρπαξε την τσάντα μιας 60χρονης και έφυγε μπαίνοντας πάλι σε αυτό. Η τσάντα περιείχε μικρό χρηματικό ποσό, δύο βιβλιάρια και διάφορα προσωπικά έγγραφα.

Τέλος, σε τροχαίο ατύχημα στο Λευκοχώρι, 84χρονος έχασε τον έλεγχο του δικύκλου του, έπεσε στο έδαφος και τραυματίστηκε.
Πηγή: iliatora.gr

Κόλλησε στην άμμο ύποπτο φορτηγό πλοίο

Μικρή ήταν η ποσότητα τσιγάρων που βρήκαν οι Λιμενικοί κατά την έρευνα που πραγματοποίησαν στο σημαίας Τόγκο φορτηγό πλοίο, που προσάραξε τα ξημερώματα της Τρίτης στην παραλία των Καλυβακίων Βαρθολομιού.
Μέχρι αργά το βράδυ οι προσπάθειες ρυμούλκησης του πλοίου δεν στέφθηκαν με επιτυχία και θα συνεχιστούν αύριο. Οι 6 Ουκρανοί ναυτικοί που αποτελούν το πλήρωμα του παραμένουν πάνω σε αυτό.
Επίσημη ανακοίνωση για το τι ακριβώς έκανε το πλοίο στην παραλία Καλυβακίων δεν έχει υπάρξει ακόμα. Σύμφωνα όμως με ανεπίσημες πληροφορίες, το φορτηγό πλοίο φέρεται να προσέγγισε τόσο κοντά στα παράλια της Ηλείας για να ξεφορτώσει ποσότητα λαθραίων τσιγάρων, κάτι το οποίο φαίνεται πως έπραξε με επιτυχία κατά τη διάρκεια της νύχτας. Σίγουρα όμως αυτό που δεν έπραξε ήταν να διασφαλίσει πως δεν θα... κολλήσει στην άμμο!
Πηγή: iliatora.gr

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Δύο κλέφτες της κακιάς ώρας

Στις συλλήψεις δύο Ηλείων, 34 και 33 ετών, προχώρησαν σήμερα οι άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Βάρδας. Ο 34χρονος συνελήφθη το μεσημέρι διότι νωρίτερα είχε "μπούκαρει" σε σπίτι και ο 33χρονος λίγες ώρες αργότερα κι αφού πρώτα επιχείρησε ανεπιτυχώς να...
... "πουλήσει" σε κάτοικο της Νέας Μανολάδας το μηχανάκι που του είχε κλέψει!
Οι ένοικοι σπιτιού στη Νέα Μανολάδα βρισκόντουσαν στην αυλή όταν είδαν έκπληκτοι τον 34χρονο να μπαίνει μες στο σπίτι τους, μέρα μεσημέρι! Ειδοποίησαν το Α.Τ. Βάρδας και οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν λίγη ώρα αργότερα. Στην έρευνα που του έγινε οι αστυνομικοί δεν βρήκαν κλοπιμαία, αλλά εντόπισαν στο... εσώρουχο και στην κάλτσα του συνολικά 106 ηρεμιστικά χάπια, καθώς και ένα πλαστό χαρτονόμισμα των 100 ευρώ.

Στη Νέα Μανολάδα και πάλι, άγνωστοι έκλεψαν το βράδυ της Κυριακής ένα μηχανάκι. Σήμερα ένας 33χρονος επισκέφθηκε τον ιδιοκτήτη του δικύκλου και τον διαβεβαίωσε ότι θα έβρισκε τρόπο να βρει το μηχανάκι και να του το επιστρέψει, αρκεί να πληρωνόταν για τις "υπηρεσίες" του. Ο ιδιοκτήτης ειδοποίησε την Αστυνομία και άνδρες του Α.Τ. Βάρδας συνέλαβαν τον 33χρονο, ο οποίος τους αποκάλυψε ότι αυτός με δύο ακόμη άτομα είχαν κλέψει το δίκυκλο, ενώ υπέδειξε και που το είχαν αφήσει. Πάνω του βρέθηκε και μια δόση ηρωίνης...

Και οι δύο άνδρες κρατούνται και θα οδηγηθούν στην εισαγγελέα Αμαλιάδας.
Πηγή: iliatora.gr

Πανηλειακός: Την Τετάρτη η νέα Γ.Σ.

Το μέλλον του Πανηλειακού εξακολουθεί να παραμένει ιδιαίτερα αβέβαιο ενώ πλέον φτάνει η ώρα (αυτή την Τετάρτη, ώρα 8.00 μμ. στο Δημαρχείο Πύργου) που θα γίνει νέα Γ.Σ. με θέμα της οποίας (αν δεν προκύψει κάποιο άλλο συγκεκριμένο ενδιαφέρον) να αναδειχτεί άτυπη Διοικούσα Επιτροπή. 'Ωστε να αναλάβει αυτή στη συνέχεια, να κάνει κάποιες κινήσεις για την συγκρότηση νέου Δ.Σ. αλλά κυρίως την εξεύρεση πόρων για να συμμετάσχει η ομάδα στο πρωτάθλημα της νέας περιόδου.
Πηγή: www.thebest.gr

Σοκ στην Ηλεία: Στο νοσοκομείο 15χρονη μαθήτρια μετά τον ξυλοδαρμό της λόγω Facebook!

Στα άκρα έφτασε η "κόντρα" μεταξύ ανήλικων μαθητριών του Πύργου, που ξεκίνησε μέσα από τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook. Το βράδυ της Κυριακής τρεις 15χρονες μαθήτριες μαζί με τον 13χρονο αδελφό της μιας εξ αυτών, επιτέθηκαν σε συνομίλικη συμμαθήτρια τους στο προαύλιο του Ιερού Ναού του Αγίου Αθανάσιου Πύργου και τη χτύπησαν σε βαθμό που να της προκαλέσουν ως και κατάγματα στο χέρι και στο πόδι!
Αιτία της επίθεσης φαίνεται πως ήταν η αντιπαράθεση με διάφορα σχόλια που είχε προηγηθεί μεταξύ των μαθητριών στο Facebook.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iliatora.gr από αστυνομικές πηγές, μόλις οι δύο μαθήτριες είδαν το θύμα ειδοποίησαν την τρίτη συμμαθήτρια τους, αλβανικής καταγωγής, η οποία έσπευσε στο σημείο μαζί με τον αδελφό της και όλοι μαζί επιτέθηκαν στην 15χρονη. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η αλβανικής καταγωγής μαθήτρια φέρεται όχι μόνο να χτύπησε αλλά και να... δάγκωσε (!) το θύμα.
H τραυματισμένη μαθήτρια διεκομίσθη και νοσηλεύεται στη χειρουργική κλινική του νοσοκομείου του Πύργου ενώ οι ανήλικοι δράστες συνελήφθησαν, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και μετά τον όρισμο τακτικής δικάσιμου αφέθησαν ελεύθεροι.
Πηγή: www.thebest.gr

Στο εδώλιο η κόρη του Τσοχατζόπουλου

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου της Αθήνας θα καθίσει η Αρετή Τσοχατζοπούλου, κόρη του πρώην υπουργού Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου για εκ προθέσεως παράλειψη δήλωσης «πόθεν έσχες» κατ΄εξακολούθηση.

Η κατηγορία που αντιμετωπίζει είναι σε βαθμό πλημμελήματος και αφορά τη μη υποβολή πόθεν έσχες επί δύο χρόνια. Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών με το οποίο παραπέμπεται να δικαστεί, αν και ήταν υποχρεωμένη, δεν υπέβαλε δήλωση «πόθεν έσχες» τα έτη 2007-2008. Και αυτό γιατί η κ. Τσοχατζοπούλου η οποία ήταν μέχρι το 2005 διοικητής στο ΠΙΚΠΑ, σύμφωνα με το νόμο, θα έπρεπε μετά την αποχώρησή της να υποβάλλει σχετική δήλωση περιουσιακής κατάστασης επί μία τριετία. Ωστόσο, η ίδια αν και υπέβαλε « πόθεν έσχες» το 2006, δεν έκανε το ίδιο το ίδιο τα έτη 2007-2008.

Η κ. Τσοχατζοπούλου επικαλέστηκε λόγους υγείας του παιδιού της για να δικαιολογήσει την παράλειψή της η οποία όμως προβλημάτισε έντονα τις δικαστικές αρχές. Την παραπομπή της σε δίκη πρότεινε και ο εισαγγελέας Εφετών Γιάννης Αγγελής εκτιμώντας πως η παράλειψη ήταν εκ προθέσεως.

Στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης, με τη συνδρομή του ΣΔΟΕ έχουν βρεθεί επίσης τα πόθεν έσχες του Άκη Τσοχατζόπουλου και ο χρόνος απόκτησης των περιουσιακών του στοιχεία προκειμένου να εξακριβωθεί εάν συνδέονται με τυχόν παράνομες πληρωμές στην υπόθεση των υποβρυχίων.
Πηγή: www.zougla.gr

Να σταματήσει το «χαράτσωμα» των αγροτών με την καταβολή «της ειδικής υπέρ ΕΛΓΑ ασφαλιστικής εισφοράς»

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Θέμα: Να σταματήσει το «χαράτσωμα» των αγροτών με την καταβολή «της ειδικής υπέρ ΕΛΓΑ ασφαλιστικής εισφοράς»

Οργή και αγανάκτηση υπάρχει μεταξύ των αγροτών για το υπέρογκο και εξοντωτικό «χαράτσι», που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση ως ασφαλιστική εισφορά, αλλά και για τον εκβιαστικό και παράνομο τρόπο προκαταβολικής είσπραξης του.
Ο νέος νόμος 3877/2010(ΦΕΚ Α΄ 160), όσο και οι διατάξεις της ΚΥΑ 309891/21.12.2010 (ΦΕΚ Β΄1966) και της συμπληρωματικής απόφασης 132528/24-1-2011 (ΦΕΚ Β΄ 44 ), δεν περιλαμβάνουν για την μη υποβολή της Ενιαίας Δήλωσης Καλλιέργειας/Εκτροφής του ΕΛΓΑ, πουθενά ως κυρώσεις την αφαίρεση της δυνατότητας για υποβολή της Ενιαίας Αίτησης για το καθεστώς της Ενιαίας Ενίσχυσης.
Ωστόσο αυθαίρετα και εκβιαστικά, μαζί με τις αιτήσεις για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων της Ενιαίας Ενίσχυσης, καθώς και για τη σύνταξη του Μητρώου Αγροτών, οι αγρότες υποχρεούνται να υπογράψουν χρέωση λογαριασμού-εξουσιοδότηση προς τον ΕΛΓΑ, προκειμένου να εισπράξει από τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους τις ασφαλιστικές εισφορές . Μάλιστα, εκβιάζονται να το κάνουν, καθώς, στα σχετικά χαρτιά που τους στέλνονται, αναφέρεται πως «σε περίπτωση μη καταβολής της ειδικής υπέρ ΕΛΓΑ ασφαλιστικής εισφοράς», τότε «το οφειλόμενο ποσό αποστέλλεται για βεβαίωση και είσπραξη στη ΔΟΥ και εισπράττεται σύμφωνα με τις διατάξεις περί είσπραξης δημοσίων εσόδων»!
Στις αρνήσεις αρκετών αγροτών να υπογράψουν τη χρέωση λογαριασμού-εξουσιοδότηση προς τον ΕΛΓΑ, εντείνεται ο εκβιασμός και η απειλή από τις ενώσεις αγροτικών συνεταιρισμών, ότι αν δεν υπογράψουν οι αγρότες, τότε δεν γίνεται δεκτή η υποβολή της Ενιαίας Αίτησης για το καθεστώς της Ενιαίας Ενίσχυσης. Αυτό είναι αυθαίρετο και παράνομο και θα έχει ως συνέπεια την μη καταβολή στους δικαιούχους παραγωγούς των ενισχύσεων που δικαιούνται.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο Υπουργός τι μέτρα θα πάρει:
  • Ώστε να παρθούν αμέσως από τις ενώσεις οι αιτήσεις των παραγωγών για την ένταξη τους στο καθεστώς των ενισχύσεων, ανεξάρτητα από το αν αυτοί συνυποβάλλουν ή όχι και την δήλωση του ΕΛΓΑ.
  • Να μην ισχύσει ο νόμος-έκτρωμα που χαρατσώνει τους αγρότες χωρίς να τους εξασφαλίζει την πλήρη αποζημίωση σε περίπτωση καταστροφής, αν ο προϋπολογισμός του ΕΛΓΑ δεν είναι ισοσκελισμένος.
  • Για φέτος να ισχύσει μεταβατικό στάδιο, που το ύψος της ασφαλιστικής εισφοράς να ανέρχεται στα περσινά επίπεδα.
  • Για ΕΛΓΑ κρατικό φορέα, με επαρκή κρατική χρηματοδότηση, που θα αποζημιώνει στο 100% τις ζημιές από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους.
Οι βουλευτές
Διαμάντω Μανωλάκου
Νίκος Καραθανασόπουλος
Νίκος Μωραΐτης
Αποστόλης Νάνος
Σταύρος Σκοπελίτης
Αντώνης Σκυλλάκος
Άγγελος Τζέκης

Σε κίνδυνο η ζωή των ασθενών από τα τραγικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία του Νομού της Αχαΐας.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Θέμα: Σε κίνδυνο η ζωή των ασθενών από τα τραγικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία του Νομού της Αχαΐας.

Η πολιτική που αντιμετωπίζει την υγεία ως εμπόρευμα και τις δημόσιες μονάδες Υγείας, Κέντρα Υγείας και Νοσοκομεία, ως επιχειρήσεις σε συνδυασμό με την υποχρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, έχουν διαμορφώσει επικίνδυνη κατάσταση σε βάρος των ασθενών και των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία.
Συγκεκριμένα στο Νομό Αχαΐας:
  • Στο Νοσοκομείο του Αιγίου, υπάρχει μόνο ένας ορθοπεδικός γιατρός. Για να καλυφθούν οι εφημεριακές ανάγκες, αποσπώνται γενικοί ιατροί από το Κ.Υ. Ακράτας – χωρίς ειδικότητα στην ορθοπεδική - ενώ ανάλογο πρόβλημα αντιμετωπίζει και η χειρουργική κλινική .
  • Στη νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα, όπου άνοιξε 2,5 χρόνια μετά το σεισμό, είναι αδύνατη η κάλυψη των γενικών εφημεριών και λειτουργεί με σχεδόν 100 λιγότερες κλίνες από ότι είχε πριν. Για την κάλυψη των εφημεριών καλούνται οι γιατροί των Κέντρων Υγείας του Νομού να πραγματοποιούν 6 εφημερίες το μήνα, με συνέπεια να υποβαθμίζεται ταυτόχρονα και η λειτουργία των Κέντρων Υγείας. Η Καρδιολογική κλινική στεγάζεται στο κτίριο του 409, 2 χιλιόμετρα από την νέα πτέρυγα του Αγ. Ανδρέα, με αποτέλεσμα τα καρδιολογικά περιστατικά να προσέρχονται στα επείγοντα του Αγ. Ανδρέα και να μεταφέρονται στην συνέχεια στην καρδιολογική κλινική στο 409. Το ίδιο συμβαίνει και με τους νοσηλευόμενους ασθενείς του νοσοκομείου όταν χρειαστούν καρδιολογική αντιμετώπιση.
  • Αντίστοιχα σοβαρά, είναι τα προβλήματα στο Νοσοκομείο του Ρίο, που είναι Πανεπιστημιακό και περιφερειακό. Μεγάλες είναι οι ελλείψεις που αντιμετωπίζει σε ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό και αυτό το διάστημα με αίτημα την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, βρίσκονται σε κινητοποίηση οι εργαζόμενοι του.
Εκτός από τα παραπάνω, λόγω της υποχρηματότησης παρουσιάζονται σοβαρές ελλείψεις σε φάρμακα και αναλώσιμα υλικά. Ιδιαίτερα οξυμμένο είναι το πρόβλημα στο Νοσοκομείο του Ρίου, όπου δεν υπάρχουν τα ανάλογα κυτταροστατικά φάρμακα για να γίνουν τα χημειοθεραπευτικά σχήματα για τη θεραπεία των καρκινοπαθών, αφού η προμηθεύτρια εταιρεία σταμάτησε να τα χορηγεί γιατί δεν έχει πληρωθεί από το ίδρυμα.
Η παραπάνω κατάσταση βάζει σε κίνδυνο ζωές ασθενών, με βάση και αντίστοιχες καταγγελίες που κάνουν οι επιστημονικοί φορείς των γιατρών.
Σήμερα με αφορμή την κρίση, η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μεταφέρει κονδύλια από τις δημόσιες κοινωνικές δαπάνες στην στήριξη των κερδών του κεφαλαίου και παράλληλα συρρικνώνοντας τον δημόσιο τομέα σπρώχνει τους ασθενείς-πελάτες στις ιδιωτικές επιχειρήσεις υγείας όπου γιγαντώνονται μέρα με τη μέρα.

Ερωτάται ο κ. υπουργός, πώς τοποθετείται για την παραπάνω κατάσταση και τι μέτρα προτίθεται να πάρει άμεσα για την αντιμετώπισή της. 
Ο βουλευτής Νίκος Καραθανασόπουλος

Αυτοκίνητο σκαρφάλωσε σε φοίνικα!

Τύχη βουνό είχε νεαρός οδηγός στην οδό Κατακόλου, το βράδυ της Κυριακής (στις 23:25). Tο αυτοκίνητο που οδηγούσε εξετράπη της πορείας του κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, "απογειώθηκε" και...
... βρέθηκε πάνω σε ένα φοίνικα!
Ο νεαρός, που ευτυχώς δεν τραυματίστηκε, είχε κατεύθυνση από Πύργο προς Κατάκολο όταν μετά την επικίνδυνη στροφή του Αγ. Ιωάννη έχασε τον έλεγχο και το αυτοκίνητο "έφυγε" αριστερά, μετά προφανώς χτύπησε σε κράσπεδο και στη συνέχεια "απογειώθηκε", για να σταματήσει την ξέφρενη πορεία του σφηνωμένο ανάμεσα στο φοίνικα και σε μάντρα οικίας.

Άμεσα ειδοποιήθηκαν και έφτασαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ, που δεν χρειάστηκε να επέμβουν, ενώ το Τμήμα Τροχαίας Πύργου ανέλαβε την προανάκριση για το ατύχημα.

Μετά το τροχαίο επικράτησε κυκλοφοριακό κομφούζιο στην οδό Κατακόλου, καθώς πολλοί ήταν οι διερχόμενοι οδηγοί που σταμάτησαν στο σημείο για να δουν τι είχε συμβεί.
Πηγή: iliatora.gr

Αντιδράσεις για την επανατοποθέτηση φράχτη δίπλα στις ιαματικές πηγές

Την επανατοποθέτηση φράχτη στο τμήμα του δρόμου που βρίσκεται δίπλα στις ιαματικές πηγές Λουτρών Κυλλήνης από την εταιρεία που έχει ενοικιάσει το χώρο, κατόπιν σχετικής άδειας που έλαβε από την Πολεοδομία Αμαλιάδας, κατήγγειλαν...
... στον "αέρα" του Ionion FM οι συντελεστές της εκπομπής "Πρωινή Περίπολος" Γιώτα Αργυροπούλου & Δημήτρης Κολόκας και ο δημοσιογράφος της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία" Μάκης Νοδάρος.

Να σημειωθεί ότι ανάλογη απόπειρα τοποθέτησης ξύλινου φράχτη είχε γίνει στις 23 Μαρτίου, αλλά το ρεπορτάζ του Ionion FM αποκάλυψε τότε ότι δεν υπήρχε πολεοδομική άδεια, με αποτέλεσμα να σταματήσουν οι εργασίες και το τμήμα του φράχτη που είχε ήδη τοποθετηθεί να αφαιρεθεί. Μετά από αυτή την εξέλιξη -και μέσα σε χρονικό διάστημα 7 ημερών, στις 30 Μαρτίου- ακολούθησε η έγκριση σχετικής άδειας εκτέλεσης εργασιών μικρής κλίμακας από την πολεοδομία Αμαλιάδας.
Πηγή: iliatora.gr

Πυρκαγιά σε σπίτι στην Αρχαία Ολυμπία

Πυρκαγιά που ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία πριν από λίγη ώρα σε διώροφη κατοικία που βρίσκεται στο κέντρο της Αρχαίας Ολυμπίας, κοντά στο Γυμνάσιο της πόλης, κατέστρεψε ολοσχερώς...
... τη σοφίτα και προκάλεσε σοβαρές υλικές ζημιές στον 1ο όροφο.
Οι ένοικοι του σπιτιού απομακρύνθηκαν εγκαίρως και δεν κινδύνεψαν, ενώ χάρη στην άμεση επέμβαση ισχυρών δυνάμεων των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας, η φωτιά κατασβέστηκε και δεν επεκτάθηκε σε περισσότερους χώρους του διώροφου σπιτιού ή σε διπλανά κτίρια.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία διενεργείται προανάκριση για να εντοπιστούν τα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής κινήθηκαν άμεσα τόσο από το Κλιμάκιο Αρχαίας Ολυμπίας, όσο και από τον Πύργο, με περισσότερα από εφτά οχήματα και δέκα άνδρες, ενώ άμεση ήταν και η συμβολή του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας με τα δικά του οχήματα.
Το αρνητικό ήταν πως το σημείο που βρισκόταν το σπίτι, δεν υπήρχε πρόσβαση για τα περισσότερα ογκώδη πυροσβεστικά οχήματα, πολύ δεν μάλλον για το κλιμακοφόρο, που ενώ έφτασε εγκαίρως δεν μπόρεσε να προσεγγίσει. Αυτό ήταν κάτι που δυσχέρανε το έργο των πυροσβεστών, που επιχειρούσαν και από διπλανά κτίρια.
Πηγή: iliatora.gr

Ηλεία: Στο εδώλιο αστυνομικός για βασανισμό αλόγου

Στο εδώλιο θα καθίσει πρώην αστυνομικός που έσυρε επί δύο χιλιόμετρα το άλογό του με το αυτοκίνητό του τον Ιανουάριο του 2010 στο χωριό Πλάτανος του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Δικηγόροι μέλη φιλοζωικών σωματείων και φιλόζωοι πίεσαν επί ένα χρόνο ώστε να μην ξεχαστεί το θέμα και να προχωρήσει η δίκη του δράστη.
Στις 3 Ιανουαρίου του 2010, σύμφωνα με καταγγελίες αυτόπτων μαρτύρων, ο ιδιοκτήτης του άτυχου ζώου το έδεσε στο αυτοκίνητό του και το έσυρε στην άσφαλτο.
Αν και το άτυχο ζώο έπεσε, ο οδηγός του αυτοκινήτου συνέχισε να αναπτύσσει ταχύτητα επί 2 χιλιόμετρα, με αποτέλεσμα το άλογο να σπάσει τα δύο μπροστινά του πόδια, το δέρμα του να φύγει από τη μία πλευρά του, να αιμορραγεί ακατάσχετα από μια μεγάλη τρύπα στην κοιλιά του από όπου φαίνονταν τα εντόσθιά του.
Ο ιδιοκτήτης, μετά την αποτρόπαια πράξη του, σταμάτησε το αυτοκίνητο, έλυσε το άλογο, το πέταξε σε χαντάκι δίπλα στον δρόμο σοβαρά χτυπημένο αλλά ζωντανό και έφυγε.
Το άλογο παρέμεινε εκεί ζωντανό επί ένα 24ωρο, έχοντας φρικτούς πόνους και βγάζοντας κραυγές. Η τοπική κτηνίατρος που κλήθηκε από τους κατοίκους αποφάσισε, λόγω των βαρύτατων τραυμάτων, την άμεση ευθανασία του για να το απαλλάξει από το μαρτύριό του.
Μάλιστα, σύμφωνα με την οργάνωση ΠΟ.ΦΥ.ΖΩ. το θηλυκό άλογο εγκυμονούσε!
Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων κατέθεσε άμεσα μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του δράστη και είχε δηλώσει τότε: «Καταδικάζουμε κάθε είδους βάναυση πράξη κακοποίησης ζώων και απαιτούμε την άμεση κατάθεση νέου σχεδίου νόμου, όπου θα προβλέπονται αυστηρές ποινές για την κακοποίηση των ζώων. Η θεσμοθέτηση νέου νόμου για την προστασία των ζώων στη χώρα μας, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα, είναι επιβεβλημένη και πρέπει να προχωρήσει ΑΜΕΣΑ. Θα περιμένουμε με ενδιαφέρον πώς θα εξηγήσει ο συνταξιούχος αστυνομικός στους δικαστές, πως...''δεν κατάλαβε'' ότι έσερνε άλογο 400 κιλών για δύο και παραπάνω χιλιόμετρα».
Πηγή: www.thebest.gr