ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΑΠΟΨΗ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΑΠΟΨΗ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ

Σελίδες

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Πρωταθλήτρια η Δυτική Ελλάδα στα κενά δασκάλων και καθηγητών

Σε περίπου 5.500 υπολογίζονται από τους δασκάλους τα κενά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, μετά τους διορισμούς αλλά και τις συνταξιοδοτήσεις των εκπαιδευτικών που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα. Σύμφωνα με τον αιρετό του ΚΥΣΠΕ Δημήτρη Μπράτη, τα κενά σε όλες τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ανέρχονται σε 5.401, ενώ υπάρχουν και ελάχιστα πλεονάσματα που δεν ξεπερνούν τους 242 εκπαιδευτικούς.
Από τα 5.401 κενά, τα 2.600 αφορούν δασκάλους, τα 1.518 νηπιαγωγούς, ενώ τα υπόλοιπα 1.283 καθηγητές (434 Φυσικής Αγωγής, 508 Αγγλικής γλώσσας, 341 Μουσικής).
Οπως τόνισε ο κ. Μπράτης, στα κενά ανά Διεύθυνση Π.Ε. που εστάλησαν στο υπουργείο Παιδείας δεν συμπεριλαμβάνονται οι ελλείψεις ειδικοτήτων για τα ολοήμερα και τα σχολεία ενιαίου αναμορφωμένου προγράμματος, αφού την Παρασκευή εστάλη η σχετική εγκύκλιος για την καταγραφή τους.
Κατά τα λοιπά, "πρωταθλήτρια" στα κενά αναδεικνύεται η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α' Αθήνας με 348, εκ των οποίων τα 174 αφορούν δασκάλους, τα 134 νηπιαγωγούς και τα 40 ειδικότητες καθηγητών.
Σοβαρές ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, σύμφωνα με τους πίνακες που εστάλησαν στο υπουργείο Παιδείας, φαίνεται ότι έχουν και η Αιτωλοακαρνανία (250 κενά), η Αχαΐα (221), το Ηράκλειο (312), η Λάρισα (271) και οι Κυκλάδες (227).
Σε καλύτερη μοίρα βρίσκονται οι Διευθύνσεις Π.Ε. Αρκαδίας, Ευρυτανίας, Καρδίτσας, Λευκάδας και Σάμου, όπου τα κενά συνολικά φτάνουν μόλις τα 17.
Αναφορικά με τα πλεονάσματα, τα περισσότερα εντοπίζονται στη Διεύθυνση Π.Ε. Δράμας (65), ακολουθούν τα Δωδεκάνησα (49) και η Καρδίτσα (47).
Εντός της εβδομάδας, πάντως, το υπουργείο Παιδείας αναμένεται να ανακοινώσει τα ονόματα των 600 δασκάλων και καθηγητών που διορίζονται στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας, αλλά και τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών και στις δύο βαθμίδες.
Πηγή: www.thebest.gr